News

Arbitrul lovit cu ghetele în cap de Ilie Balaci plânge moartea acestuia: “L-am iertat! Ne curățăm sufletele!”

21.10.2018 | 18:51
Arbitrul lovit cu ghetele in cap de Ilie Balaci plange moartea acestuia Lam iertat Ne curatam sufletele
Arbitrul Aron Huzu, lovit cu ghetele în cap de Ilie Balaci, plânge moartea acestuia

Aron Huzu, arbitrul care a fost lovit de Ilie Balaci (62 de ani) cu ghetele în cap, e trist după moartea marelui fotbalist. Huzu a povestit cum a decurs prima întâlnire între cei doi după episodul care i-a marcat cariera de antrenor lui Balaci.

Fostul arbitru afirmă că nu i-a purtat niciodată ranchiună uriașului jucător al Craiovei, considerând că tensiunea momentului a fost prea mare pentru acesta. Acum, este îndurerat de destinul fostului internațional român.

Ilie Balaci i-a spart arcada lui Aron Huzu! “Mi-a părut rău, dar era prea târziu!”

Era sezonul 1998/1999 când Ilie Balaci primea șansa să antreneze iubirea vieții lui: Universitatea Craiova. Toată Oltenia respira împreună cu echipa lui Balaci, dar rezultatele nu au fost cele mai bune. În etapa a șaptea, cariera de antrenor a legendei oltene avea să primească o lovitură cruntă.

După meciul pierdut cu Oțelul Galați, scor 0-1, Ilie Balaci l-a așteptat la cabine pe arbitrul Aron Huzu și l-a lovit pe acestea cu ghetele în cap! Huzu, care a căzut la pământ, s-a ales cu arcada spartă, iar Balaci cu o suspendare record: un an! A fost practic finalul primului mandat ca tehnician al oltenilor.

Nu sunt un om violent, cine mă cunoaşte ştie bine asta. Dar atunci am clacat, mai ales când am văzut în vestiar un copil, cum era Cristi Chivu, plângând din cauza arbitrajului. În plus, nu m-am lăsat înjurat în viaţa mea, indiferent din partea cui venea asta, fie şi a unui arbitru. După ce am aruncat cu ghetele după Huzu, n-am avut imediat urme de regret, deoarece eram prea marcat de ceea ce se întâmplase pe teren. Ulterior mi-a părut rău, dar era prea târziu”, povestea, după ani, Ilie Balaci.

Fostul arbitru l-a iertat imediat pe Ilie Balaci: “Ce fotbalist uriaș a fost!”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, Aron Huzu spune că a aflat de dimineață de tragedia care a lovit Craiova. Plecat în concediu în Ungaria, Huzu a fost sunat de rude pentru a i se spune că Ilie Balaci a murit: “Doamne, ce păcat! Am primit cu tristețe vestea. Ce a fost între noi în trecut nu mai conta de multă vreme. A fost un episod neplăcut, dar l-am uitat de atunci. Așa a fost să fie, era tensiune mare. Suntem credincioși și Dumnezeu ne învață să iertăm. L-am iertat, ne curățăm sufletele așa.

A fost un mare fotbalist și un mare om. Țin minte că atunci când îl vedeam pe el parcă îmi aduceam aminte de Dobrin. Prima oară când l-am privit pe Dobrin am avut senzația să mă ridic în picioare să îl aplaud. Așa a fost și cu Ilie Balaci. Avea aceleași calități speciale și o viteză în plus. Ce fotbalist uriaș a fost!

Aron Huzu, al doilea din stânga, l-a iertat pe Ilie Balaci

Nu ne-am purtat ranchiună. La vreo 10 ani distanță, ne-am întâlnit întâmplător. I-au plăcut pantofii mei. L-am întrebat dacă vrea să îi dau pe ai mei sau să îi dau comandă, pentru că îi luasem de la Sibiu. A rămas că îmi dă numărul de la picior și să îi iau și lui. Nu s-a mai întâmplat acest lucru, dar acest gest a fost încă o dovadă că noi nu am ținut ură.

E trist că a plecat din această lume atât de devreme. Acolo, la Craiova, acea generație a fost lovită crunt. Le transmit condoleanțele mele apropiaților lui. Familia are nevoie acum de putere“, a spus Aron Huzu pentru FANATIK.RO.

Tags: