Fotbal intern

Arbitrul pe care Gigi Becali nu-l mai vrea la meciurile FCSB-ului: ”Cred că s-a discutat înainte cu el”

30.12.2020 | 11:25
Arbitrul pe care Gigi Becali nul mai vrea la meciurile FCSBului Cred ca sa discutat inainte cu el
ADVERTISEMENT

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a anunțat că nu-l mai vrea pe Istvan Kovacs la meciurile echipei sale și crede că centralul din Carei o ajută pe rivala CFR Cluj.

Cavalerul fluierului a condus întâlnirea dintre cele două echipe din etapa a 13-a a Ligii 1 și a fost acuzat de roș-albaștri că le-a refuzat un penalty în chiar primul minut de joc.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la FCSB și antrenorul Toni Petrea au vorbit despre greșeli de arbitraj care au influența rezultatul întâlnirii cu CFR Cluj, pierdută de FCSB, scor 0-2.

Gigi Becali vrea ca Istvan Kovacs să nu mai arbitreze FCSB

La trei săptămâni după acel meci, Gigi Becali a cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor să nu-l mai delege pe Istvan Kovacs la partidele celor de la FCSB atâta timp cât formația sa se află în luptă la titlu cu CFR Cluj, considerând că centralul îi favorizează de fiecare dată pe ardeleni.

ADVERTISEMENT

”Îi rog pe cei de la CCA și de la Federație, îi rog frumos, dacă vor să facă, să nu-l mai delege niciodată pe Kovacs la noi. Atât timp cât suntem cu CFR-ul în luptă, să nu-l mai dea pe Kovacs. Când nu o să mai fim cu CFR în luptă, poate să-l dea, când suntem cu ei, să nu-l dea”, a declarat Becali pentru Pro TV.

Patronul roș-albaștrilor acuză chiar că cei de la CFR Cluj au avut o înțelegere cu Istvan Kovacs, care le-a permis să joace mai dur: ”S-a văzut! Eu chiar i-aș îndruma să nu-l mai dea nici la CFR deloc. Eu cred că s-a discutat înainte cu el, i-au spus ‘Bă, lasă-ne să jucăm tare’. S-a văzut că i-a lăsat. Că altfel, nu aveau ce face, îi mâncam”.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam, fostul mare portar român și în trecut președinte de onoare la FCSB, a apreciat prestația lui Istvan Kovacs din prima repriză a derby-ului drept  viciere de rezultat, el considerând că roș-albaștrii trebuia să primească penalty la hențul lui Mario Camora.

În schimb, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat respectiva fază și este de părere că FCSB nu ar fi trebuit să primească penalty în primul minut al meciului cu CFR Cluj, deoarece înainte de hențul lui Camora a fost un fault în atac comis de Iulian Cristea asupra lui Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Istvan Kovacs a fost desființat de Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, după derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB. Se pare că centralul ar fi folosit o exprimare nepotrivită la adresa lui Dennis Man, atunci când jucătorul roș-albaștrilor a cerut un cartonaș galben pentru un adversar.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 5,20 este cota pentru „2 la pauză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT