Life

Arborii pe care românii îi caută din ce în ce mai mult. Se țin atât în interior, cât și în exterior și au nevoie de îngrijire specială

Arborele de mici dimensiuni care a câștigat teren în topul preferințelor românilor. Prețul unui exemplar pornește de la 100 de euro.
17.06.2024 | 10:56
Arborii pe care romanii ii cauta din ce in ce mai mult Se tin atat in interior cat si in exterior si au nevoie de ingrijire speciala
Arborele de mici dimensiuni care a câștigat teren în topul preferințelor românilor. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Românii sunt mari iubitori de plante. Fie că vorbim de cele de interior sau de cele de exterior, toate au un loc aparte. În ultima vreme, mulți au început să renunțe la clasicele plante și optează pentru arbori. Unii dintre ei sunt atât de căutați, încât colecționarii merg la expoziții cu ei.

Arborele de mici dimensiuni care a câștigat teren în topul preferințelor românilor

Surprinzător sau nu, românii au început să fie din ce în ce mai pasionați de plante. Cei care dispun de timp și de condițiile prielnice, aleg să aibă grijă de plante exotice și mici arbori pretențioși. Printre ei se numără și Bonsaiul.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, Bonsaiul a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor. Este un copac care necesită o îngrijire aparte, dar care dă viață oricărui spațiu în care se află. Unii țin atât de mult la Bonsai, încât se pot numi colecționari în toată firea.

Pentru că sunt mulți români pasionați de îngrijirea Bonsaiului, recent, la Grădina Botanică din Capitală, a avut loc o expoziție dedicată acestor mici arbori. La expoziție au putut fi admirate peste 90 de exemplare de Bonsai, unele mai frumoase ca altele.

ADVERTISEMENT

Cei care au astfel de arbori acasă, știu foarte bine că nu este deloc simplu să ai grijă de ei. Ba chiar unii români se atașează atât de tare de ei, încât îi consideră parte din familie.

Bonsaiul este mai pretențios decât un animal de companie, spun colecționarii

Bonsaiul este un arbore pretențios și, tocmai de aceea, de multe ori, este comparat cu un animal de companie. Dificultățile apar atunci când posesorii lor pleacă multe zile de acasă, iar cineva trebuie să aibă grijă de plantă.

ADVERTISEMENT

Un colecționar de Bonsai a declarat pentru observatornews.ro că bonsaiul trebuie îngrijit mai ceva decât un animal. De fiecare dată când pleacă de acasă, trebuie să găsească o altă persoană care să îl ude corespunzător.

”Trebuie îngrijiţi mai ceva ca un animal de casă. Trebuie mereu duşi la oameni care ştiu să-i ude cât tu pleci de acasă. E un grad mai mare de sensibilitate pentru că sunt mult mai micuţi şi au crengi mai firave.”, a declarat colecționarul, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să aibă un Bonsai la ei acasă, trebuie să se gândească foarte bine înainte de a face acest pas. Pe lângă energie, responsabilitate și timp, din când în când, este nevoie și de bani.

Pe piața din România, prețul unui Bonsai pornește de la 100 de euro. Acesta poate crește în funcție de vârsta arborelului, dar și de ramificație.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink