Fotbal intern

El e omul care îi aduce lui Gigi Becali oferta de 30 de milioane de euro pentru Dennis Man!

06.01.2019 | 21:53
El e omul care ii aduce lui Gigi Becali oferta de 30 de milioane de euro pentru Dennis Man

Arcadie Zaporojanu declară în exclusivitate pentru FANATIK că-i poate îndeplini visul patronului de FCSB de a lua zeci de milioane de euro pentru „perla din Arad”. Impresarul care a venit recent cu o ofertă de 13 milioane de euro pentru Dennis de la Zenit St. Petersburg spune că există doar două condiții ca bogații ruși să dubleze prețul mijlocașului

Dennis Man este mina de aur a lui Gigi Becali. Cel puțin așa sună declarațiile super-optimiste ale patronului de la FCSB, cel care a dezvăluit că ține mult la prețul jucătorului adus de la Arad și încearcă să-l dea pe zeci de milioane de euro.

Arcadie Zaporojanu îi aduce ofertă de 30 de milioane de euro lui Gigi Becali pentru Dennis Man

Cumpărat în 2006 de la UTA cu doar 350.000 de euro, Dennis Man a explodat în 2018 și îl face pe Becali să spere la marele pot. La visul lui Becali contribuie și impresarii care vorbesc despre un interes crescut al cluburilor importante din străinătate pentru mijlocașul under 21. Zaporojanu spune că, la vară, se poate vorbi despre un preț de circa 30 de milioane de euro pentru Man!

Anamaria Prodan forțează transferul acum, în iarnă: „Vă rog să-mi faceți statuie!”

„Vreau să-l duc pe Man în Franța la o echipă de super-super top sau în Anglia la o echipă de top. Chiar nu visez. Nu există echipă de top care să nu-l dorească pe Man. E foarte greu să vinzi un jucător român pe 50 de milioane de euro. Dacă eu îl vând pe Man cu 20 de milioane de euro, vă rog să-mi faceți statuie! Aceste oferte nu-i fac rău lui Man. El nu vede decât fotbal în viața lui”. Este cea mai recentă declarație a impresarului oficial al lui Dennis Man, Anamaria Prodan.

Ana a oferit pe toată perioada toamnei informații despre interesul unor cluburi din Vest pentru clientul său, declarând că Man este urmărit la fiecare partidă de scouteri din Premier League, dar și din Franța.

Arcadie Zaporojanu promite pentru la vară: „Zenit poate urca oferta la 30 de milioane”

Gigi Becali este omul care oferă oricui o șansă. Iar aici referirea este la impresari. Nu contează pentru el faptul că, spre exemplu, Prodanca îl reprezintă pe Man. El discută cu orice impresar care îi aduce oferte pentru jucători, negociază cu cei interesați, apoi, dacă se înțelege, impresarul oficial negociază separat contractul fotbalistului.

Arcadie Zaporojanu îi aduce lui Gigi Becali oferta de 30 de milioane de euro pentru Dennis Man
Arcadie Zaporojanu spune că îi aduce lui Gigi Becali oferta de 30 de milioane de euro pentru Dennis Man

În „operațiunea Man” a apărut și numele agentului Arcadie Zaporojanu, cel care i-a trasnmis lui Gigi o ofertă de 13 milioane de la Zenit. Momentan. Zaporojanu a vorbit exclusiv pentru FANATIK și despre visul lui Gigi de a lua circa 30 de milioane pe Man. Minim 30. “Pot să aduc o ofertă de aproximativ 30 de milioane de euro de la Zenit, bineînțeles negociabil, dar condiția este ca Dennis Man să joace bine la vară la turneul final, iar România să prindă semifinalele. Atunci rușii pot plusa și se poate ajunge și la suma asta de 30 de milioane de euro cum vrea domnul Becali”, promite Zaporojanu.

Ofertă de 13 milioane de euro de la Zenit, refuzată de Becali

Becali vorbea la un moment dat despre o ofertă de 13 milioane de euro primită pentru Dennis Man. “Mi-a spus cineva că mâine îmi dă 13 milioane de euro și am refuzat. Am cerut 30 de milioane și la revedere!”. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că oferta a venit de la Zenit St. Petersburg, gigantul rus sponsorizat de Gazprom. Becali nu a vrut să vorbească despre clubul ofertant, dar Arcadie Zaporojanu a confirmat informația www.fanatik.ro într-o declarație oferită celor de la ziare.com. “Dennis Man este monitorizat de Zenit St. Petersburg, dar mai durează un pic. Rușii mai au meciuri în campionat, în Europa, și vor lua o decizie. Nu există în schimb pista Șahtar Donețk pentru Man, pentru că ucrainenii au un alt stil”, a spus Arcadie.

Ce spune Jose Mourinho despre Man? “Are o scădere de caracter!”

Gigi spune că a discutat despre Dennis Man inclusiv cu Jose Mourinho, fostul tehnician al lui Manchester United. „Mou” l-a analizat pe tânărul jucător al FCSB și a găsit un minus pe care i l-a transmis lui Becali.

Cine e bărbat rezistă la presiunea pe care eu o pun. I-am spus lui Man că a zis Mourinho despre el că a scăzut puțin. Că are o scădere de caracter. Dacă spune Mourinho asta, el știe ce spune pentru că are om care-l urmărește pe Man la fiecare meci. Scădere de caracter, adică nu mai face fotbal total. Superficialitate. După ce i-am spus asta lui Man a devenit bombă! Ne-a câștigat de unul singur două meciuri, șase puncte. Nu trebuia să vă divulg despre Mourinho, pentru că acum o să comentați. O să spună unii, minte Becali. Bine, minte. Dar faptul că se interesează Mourinho de Man? Niciodată nu v-am spus o minciună, v-am spus doar adevărul”, a dezvăluit patronul FCSB.

Cine e Arcadie Zaporojanu, impresarul care l-a dus pe Mircea Lucescu la Zenit

Arcadie Zaporojanu este un impresar moldovean care va împlini 53 de ani în luna februarie a acestui an. Absolvent de jurnalism, Zaporojanu a cochetat cu presa timp de câțiva ani, după care a intrat în impresariat. Cu foarte multe relații în fotbalul rus și ucrainean, Zaporojanu l-a propus pe Mircea Lucescu la Zenit, mutare care s-a realizat în vara lui 2016, imediat după plecarea lui „Il Luce” de la Șahtar Donețk. Arcadie a reușit astfel o mare lovitură la clubul rus, după ce cu ani în urmă a ratat transferul lui Robert Lewandowski de la Dortmund la St. Petersburg.

Sezonul trecut, prin firma sa de impresariat „Fotbal Hebdo” s-a implicat la Poli Iași, aducând jucători de valoare, dar părțile s-au despărțit după doar un sezon. Zaporojanu și oamenii cu care lucrează s-au mutat în actualul sezon la Gaz Metan Mediaș, unde au construit o echipă care se bate pentru play-off. Zaporojanu a avut relații de afaceri cu Gigi Becali, aducându-l la FCSB în vară pe albanezul Kamer Qaka. Arcadie a intermediat totul, inclusiv sosirea din Norvegia a tatălui fotbalistului pentru discuțiile cu Gigi Becali.

Care ar putea fi „tunurile” lui Gigi Becali

Dennis Man

  • născut pe 26 august 1998, în comuna Vladimirescu de lângă Arad, a fost adus la FCSB în septembrie 2016 pentru 350.000 de euro;
  • joacă mijlocaș dreapta, mijlocaș central sau al doilea vîrf;
  • are contract cu FCSB până în 30 iunie 2022 și câștigă 15.000 de euro lunar;
  • cotat la 3,5 milioane de euro.

Florinel Coman

  • născut pe 10 aprilie 1998 la Brăila, a fost adus de la Viitorul în august 2017 pentru 2,65 milioane de euro;
  • joacă mijlocaș stânga, mijlocaș dreapta și vârf împins;
  • are contract cu FCSB până în 30 iunie 2022 și câștigă 14.000 de euro lunar;
  • cotat la 1,9 milioane de euro.

Olimpiu Moruțan

  • născut pe 25 aprilie 1999 la Cluj Napoca, a fost transferat de la FC Botoșani în iulie 2018 pentru 1,2 milioane de euro;
  • joacă mijlocaș central, mijlocaș dreapta și al doilea vârf;
  • are contract cu FCSB până în 30 iunie 2023 și câștigă 13.000 de euro pe lună;
  • cotat la 900.000 de euro.

Florin Tănase

  • născut pe 30 decembrie 1994 la Găești, a fost adus de la Viitorul în august 2016 pentru 2.000.000 de euro;
  • joacă mijlocaș stânga, mijlocaș ofensiv, vârf de careu;
  • are contract cu FCSB până în 30 iunie 2021 și câștigă 15.000 de euro lunar;
  • cotat la 2 milioane de euro.

Clauze de reziliere “nebune” stabilite de patronul FCSB

Gigi Becali este ferm convins că va da cel puțin o lovitură importantă cu jucătorii tineri în care a investit bani buni. Este și motivul pentru care patronul FCSB a stabilit clauze de reziliere foarte mari, de-a dreptul „nebune”, pentru potențialii jucători care ar atrage cluburile cu bani din fotbalul adevărat. Iată mai jos care sunt clauzele celor mai importanți jucători de la FCSB.

  • Dennis Man (20 de ani) – 100 de milioane de euro
  • Florinel Coman (20 ani) – 100 de milioane de euro
  • Olimpiu Moruțan (19 ani) – 50 de milioane de euro
  • Dragoș Nedelcu (21 de ani) – 50 de milioane de euro
  • Florin Tănase (23 de ani) – 30 de milioane de euro
  • Andrei Vlad (19 ani) – 30 de milioane de euro
  • Romario Benzar (26 de ani) – 20 de milioane de euro
  • Jucătorul căruia Gigi vrea să-i pună clauză de 500 de milioane de euro!

Un puști vine tare din spate în „cursa” clauzelor de reziliere de la FCSB. Este vorba despre Ianis Stoica, băiatul fostului fundaș stânga al roș-albaștrilor, Pompiliu Stoica. Pe 8 decembrie 2018 abia a împlinit 16 ani, dar Becali crede că va fi pariul viitorului pentru el și pentru club. Vrea să-i fixeze o clauză de nivelul lui Messi și Neymar: 500 de milioane de euro!

Vreau să fac performanță cu Man, Moruțan, Coman și în trei-patru ani să iau 100 de milioane! Păi în câțiva ani un Mbappe o să facă 700 de milioane sau un miliard de euro! Atunci unul de aici nu poate să facă 100 de milioane? Și dacă o să pot să iau banii ăștia, am alții de promovat. Ianis Stoica are 16 ani și mi-a spus Meme (n.r. – Stoica) că diferența la antrenamente nu se vede. În 3 ani o să-i pun o clauză de 500 de milioane de euro! Păi eu sunt prost? Eu vreau să vând fotbaliști! Nu vând români, portughezi sau spanioli. Vând fotbaliști! Nu contează naționalitatea”, a declarat patronul roș-albaștrilor.

Top 5 vânzări din Liga 1

  1. Nicolae Stanciu de la FCSB la Anderlecht – 9,8 milioane de euro (2016)
  2. Vlad Chiricheș de la FCSB la Tottenham – 8,5 milioane de euro (2014)
  3. Florin Gardoș de la FCSB la Southampton – 6,8 milioane de euro (2015)
  4. Alvaro Pereira de la CFR Cluj la FC Porto – 6,5 milioane de euro (2010)
  5. Mirel Rădoi de la FCSB la Al Hilal Riad – 6 milioane de euro (2009)

Top 5 transferuri all-time

  1. Neymar de la Barcelona la PSG – 222 milioane euro (2017)
  2. Kylian Mbappe de la Monaco la PSG 180 de milioane euro (2018)
  3. Philippe Coutinho de la Liverpool la Barcelona 120 milioane euro (2018)
  4. Ousmane Dembele de la Dortmund la Barcelona 105 milioane euro (2018)
  5. Paul Pogba de la Juventus Torino la Manchester United – 105 milioane euro (2016)