Galata scapă de Arda Turan. Merge să se bată la titlu în Turcia

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
10/01/2018, 08:53
Galata scapă de Arda Turan. Merge să se bată la titlu în Turcia GALERIE FOTO

Arda Turan este cel mai bun produs al fotbalului din Turcia din ultimul deceniu. Jucător descoperit şi promovat de Gică Hagi la Galatasaray, în sezonul 2004-2005, Turan a cunoscut însă gloria în fotbalul spaniol, unde a ajuns în 2011, semnând cu Atletico Madrid. Cu los colchoneros a stat timp de patru sezoane, după care a fost cumpărat de Barcelona pentru 35 de milioane de euro. 

Cu gruparea blaugrana a câştigat Primera Division în 2016, două Cupe şi o Supercupă ale Spaniei. În prezent, ca urmare a faptului că în ultimul an şi jumătate nu a mai avut decât prezenţe episodice în echipa catalană, sub comanda lui Ernesto Valverde, sosit vara trecută, nejucând deloc, a avut loc o scădere drastică a cotei internaţionalului turc, aceasta ajungând acum la 15 milioane.

Arda Turan nu revine la Galatasaray

Deşi mai este sub contract cu Barca până în 2020, conducerea clubului spaniol este dispusă să îl vândă la un preţ mai mic de cele 15 milioane pe Turan. S-a scris şi s-a vorbit mult în ultimele luni în mass-media de peste Bosfor de faptul că Turan va reveni la prima dragoste, la Galatasaray, dar ultimele informaţii contrazic total acest traseu. Aceasta pentru că pe fir a intrat foarte serios liderul Superligii, Istanbul Basaksehir şi semnarea contractului ar fi iminentă.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

“Am vorbit faţă în faţa cu Arda Turan, la Barcelona. Vrea să vină la Basaksehir. Am văzut pasiunea în ochii lui şi mi-a spus ce obiective are. După asta, ne-am întâlnit cu CEO-ul Barcelonei, Oscar Grau. Cei de la Barcelona au avut o atitudine pozitivă în privinţa transferului. Vrem să-l aducem pe Arda Turan chiar dacă va costa mult. Cei doi sponsori ai noştri sunt dispuşi să ne ajute pentru a reuşi transferul. Presa din Turcia este entuziasmată şi noi suntem la fel. Mai avem câţiva paşi până la finalizarea transferului” – a spus preşedintele lui Basaksehir, Goksel Gumusdag.

Închide ×