News

Arde pădurea amazoniană! Norul de fum negru este vizibil din spațiu

22.08.2019 | 17:48
Arde padurea amazoniana Norul de fum negru este vizibil din spatiu

Arde pădurea amazoniană! Sunt deja săptămâni întregi de la debutul incendiului și situația devine una alarmantă. Totul se întâmplă din cauza defrișărilor masive. Între timp, NASA a publicat imagini din satelit în care se pot vedea focul și fumul negru din Brazilia. Din păcate, pădurea tropicală din această zonă s-a confruntat cu un număr record de incendii în acest an. Distrugerile sunt deja atât de mari, încât incendiile au început să fie vizibile tocmai din spațiu.

Arde pădurea amazoniană!

Ca o curiozitate, NASA a anunțat că, în ultima săptămână, au fost identificate cu ajutorul imaginilor de pe satelit 9.507 de noi incendii în Bazinul Amazonului, unul care adăpostește cea mai mare suprafaţă de păduri tropicale din lume. E o nimica toată în comparație cu cifra totală, una care reprezintă un record greu imaginabil. Practic, în acest an, s-au produs în Amazon nu mai puțin de 72.843 de incendii.

“Una dintre preocupările cu privire la incendiile la această scară din Amazon este impactul asupra nivelului de carbon și dacă transformă acele regiuni ale Amazonului într-o sursă de CO2 din cauza pierderii pădurii tropicale și a schimbării în vegetație”, a declarat Mark Parrington, cercetător la Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus (CAMS).

Arde pădurea amazoniană! Incendiu
Oamenii îl acuză pe prședintele Braziliei pentru lentoarea arătată în lupta autorităților cu focul. Sursa foto – facebook

Norul de fum negru este vizibil din spațiu

De remarcat că vântul puternic a purtat fumul la peste 2.700 de kilometri distanță, locuitorii din Sao Paulo postând imagini pe rețelele de socializare cu norul gros de fum care a acoperit cerul orașului. De altfel, pe Twitter au apărut peste 150.000 de mesaje cu hashtag-ul #prayforamazonia, prin care oamenii își exprimă îngrijorarea față de acest fenomen. Incendiile au crescut îngrijorarea legată de politica dusă de președintele Braziliei în privința pădurii amazoniene.

„Vom acţiona eficient în lupta împotriva defrişărilor ilegale”, spunea Bolsonaro, însă acesta este încă departe de adevăr. Mai mult, contestatarii săi, spun că în ianuarie, când a preluat mandatul, preşedintele promitea de zor că va dezvolta regiunea Amazonului prin creșterea agriculturii, ceea ce însemna obligatoriu o defrișare a pădurii.

 

 

 

 

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Toți românii care plătesc facturi au o nouă obligație. S-au făcut mari modificări
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO