Haos! “MUTU parcă-i MESIA! În doi ani sîntem ca RAPID!”

Răzvan Scarlat   
în Stiri sportive
17/01/2014, 12:13
Haos! “MUTU parcă-i MESIA! În doi ani sîntem ca RAPID!” GALERIE FOTO
Adrian Mutu.

Adrian Mutu a fost prezentat cu mare fast la Petrolul Ploieşti. La eveniment, care a avut loc pe Stadionul Ilie Oană, s-au adunat peste 7.000 de suporteri ai clubului prahovean. Devenit “lup” odată ce şi-a reziliat contractul cu Ajaccio, “Briliantul” va avea mult de tras pentru a cîştiga respectul colegilor din vestiar. Conform surselor FANATIK, prezentarea fabuloasă care i s-a făcut lui Mutu i-a nemulţumit pe jucătorii cu greutate din lotul lui Cosmin Contra. “Este bătaie de joc la adresa noastră! S-a creat un mare circ odată cu venirea sa la Ploieşti, parcă a venit Mesia. Noi ne-am săturat! Mulţi dintre noi nu am avut parte de o prezentare normală, nu ni s-a pus nici măcar un microfon în faţă cînd am venit aici. Şi lui Mutu i-au făcut cu artificii, aplauze, zici că a venit Ronaldo aici. Plus că am înţeles că are un salariu imens. Mulţi dintre noi vrem să plecăm”, a spus, pentru FANATIK, un jucător al grupării antrenate de Cosmin Contra. Mutu a semnat un contract pe un an şi jumătate şi va avea un salariu de aproximativ 30.000 de euro lunar.

Doar 10% din încasările din marketing ajung în club

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Petrolul Ploieşti a inaugurat, într-un centru comercial din localitate, al doilea fanshop, după cel de la Stadionul “Ilie Oană”. FANATIK a aflat detalii incredibile despre banii care se obţin de pe urma marketingului cu Adrian Mutu. În ziua prezentării “Briliantului” la Ploieşti, la respectivele magazine au fost puse în vînzare tricouri cu numărul “10”, cel pe care atacantul îl va purta pe perioada şederii la Petrolul. Acestea costă aproape 40 de euro şi sînt, deja, la mare căutare printre suporteri. Ce şochează, însă, este faptul că 90 % din banii care se vor încasa în urma marketingului cu Adrian Mutu vor intra în buzunarele lui Dan Capră şi Andi Crîngu! Doar 10 % ar intra în conturile clubului.

Capră are salariu lunar de 5.000 de euro

Daniel Capră a ajuns la Petrolul Ploieşti în urmă cu doi ani, adus la club de Valeriu Răchită, fostul antrenor al echipei. Deşi pozează de fiecare dată în postura de finanţator al clubului, lucrurile nu sînt deloc aşa. Conform surselor FANATIK, Capră este doar un simplu angajat al “lupilor” şi încasează, lunar, un salariu de 5.000 de euro. De precizat că Petrolul poate primi, în fiecare an, aproximativ trei milioane de euro de la Consiliul Local. Contractul semnat este valabil pe o perioadă de cinci ani, începînd cu sezonul 2012-2013. Clubul prahovean primeşte un milion de euro de la bugetul local în cazul în care se clasează pe unul din locurile 6-10 în Liga I, iar suma creşte la două milioane de euro în cazul în care echipa se clasează pe unul din locurile 1-5 în campionatul naţional. Acelaşi contract prevede de asemenea acordarea sumei de un milion de euro de la bugetul local în cazul cîştigării Cupei României.

Dan-Capra-mic

“În doi ani ajungem ca Rapid!”

Situaţia de la Petrolul îi îngrijorează pe mulţi dintre apropiaţii clubului. Foştii jucători şi oficiali ai clubului se tem că remuneraţiile mari ale mai multor jucători se vor răsfrînge asupra clubului în următorii ani. “Tare îmi este frică să nu ajungem ca Rapidul. Să ne trezim în faliment şi să o luăm iarăşi din ligile inferioare. Aşa au fost şi giuleştenii, au dat salarii de 25-30 de mii de euro pe lună, şi au ajuns în faliment. O să fie groasă cînd s-o sparge buboiul la Ploieşti…”, a spus, pentru FANATIK, o sursă din conducerea clubului din Ploieşti.

Închide ×