Life

Ardei copți la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secrete pentru a-i curăța rapid

Vă spunem mai jos care este cea mai simplă și igienică metodă pentru a coace ardeii.
21.09.2021 | 17:18
Ardei copti la cuptor cea mai simpla si eficienta metoda Secrete pentru ai curata rapid
Ardei copți la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secrete pentru a-i curăța rapid. Sursă foto: bucataria-lui-tati.ro
ADVERTISEMENT

Sunt foarte mulți cei care adoră ardeii copți. Aceștia se pot consuma sub formă de salată, dar pot să fie folosiți și în diferite preparate.

Pentru gospodinele care locuiesc la bloc este complicat să-i coacă pe disc sau pe jar, așa că vă prezentăm o metodă rapidă și eficientă care nu vă dă mari bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Vă vom spune și cum să curățați ardeii rapid de semințe.

Ardei copți la cuptor, cea mai simplă și eficientă metodă. Secrete pentru a-i curăța rapid

Pentru a scăpa de tot felul de neplăceri vă sfătuim să coaceți ardeii la cuptor. Așa puteți elimina și semințe rapid. În plus cu această metodă, ardeii cu defecte pot fi descoperiți înainte de coacere.

Aveți nevoie doar de o tavă și de hârtie de copt. Pentru că pielița ardeilor care se coc în cuptor va avea urme de arsură, aceștia vor avea mirosul de afumat pe care îl au și cei copți prin alte metode, dar și un gust delicios.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

1 – 1,5 kg ardei (capia, verzi, sau orice culoare doriți)

Mod de preparare

Porniți cuptorul și setați-l la 190 de grade C. Ardeii se spală bine și apoi se taie în jumătate, pe lungime.

Următorul pas este eliminarea semințelor și a cotorului. Se pot răzui și vinișoarele dacă doriți. Se mai spală ardeii din nou și se șterg cu un șervet de hârtie.

ADVERTISEMENT

Într-o tavă se pune hârtie de copt și se așază ardeii (cu partea superioară, lucioasă în sus). Aceștia nu trebuie să fie uzi.

Ardeii se vor coace aproximativ 30 de minute. Timpul de coacere diferă în funcție de tipul de ardei ales. Sunt gata atunci când pielița de la suprafață este neagră pe alocuri și zbârcită.

ADVERTISEMENT

După ce sunt scoși din cuptor se acoperă imediat cu un șervet până se răcesc. Se poate presăra și sare peste ei, așa se vor curăța mai ușor.

În cazul în care coaja a fost unsă cu foarte puțin ulei, atunci aceasta se va desprinde mult mai repede.

Ardeii se vor curăța foarte ușor după ce s-au răcit. Se pot consuma sub formă de salată, dar pot să fie incluși în mai multe preparate, unele pentru iarnă. 

ADVERTISEMENT