News

Arderea intenționată a deșeurilor, cea mai problemă de mediu în București. Clotilde Armand: „Nu mai este timp de așteptat sau de ezitat”

Clotilde Armand spune că cele mai serioase probleme care influențează calitatea aerului în București sunt arderea intenționată și depozitarea ilegală a deșeurilor.
18.11.2021 | 19:06
Arderea intentionata a deseurilor cea mai problema de mediu in Bucuresti Clotilde Armand Nu mai este timp de asteptat sau de ezitat
Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, București. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a declarat că, după o discuție cu reprezentanții ONG-urilor, a ajuns la concluzia că cele mai grave aspecte, care influențează negativ calitatea aerului, sunt arderea intenționată și depozitarea ilegală a deșeurilor pe domeniul public sau privat. La acestea se adaugă gazele de eșapament, deșeurile industriale și depozitele de deșeuri.

Clotilde Armand: „Poluarea în Capitală a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de așteptat sau de ezitat”

Armand spune că poluarea în București este atât de mare încât nu trebuie să mai așteptăm sau să ezităm să acționăm.

ADVERTISEMENT

„Poluarea în Capitală a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de așteptat sau de ezitat, însă nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur. Avem nevoie de un efort conjugat al tuturor autorităților, dar și de experiența și expertiza organizațiilor neguvernamentale, specializate în protecția mediului, cu care trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a stopa otrăvirea aerului”, a menționat edilul sectorului 1.

Armand: Arderile provocate influențează negativ calitatea aerului. Vom colabora cu ONG-uri

De altfel, Clotilde Armand susține că Primăria Sectorului 1 va colabora intens cu ONG-urile pentru a pune la punct situația deșeurilor și pentru a găsi împreună o soluție.

ADVERTISEMENT

„Specialiștii prezenți la întâlnire au scos în evidență faptul că unele surse de poluare pot fi total eliminate, cum ar fi arderile provocate, iar altele pot fi doar reduse, cum este cazul gazelor de eșapament”, scrie primarul sectorului 1, pe Facebook.

„Primăria Sectorului 1 va avea o colaborare pe termen lung cu organizațiile neguvernamentale cu expertiză în domeniul protecției mediului pentru a găsi cele mai bune soluții pentru stoparea poluării aerului”, a precizat pe Facebook primarul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Armand a subliniat că intenționează să realizeze o colaborare cu alte ONG-uri de mediu și autoritățile centrale.

„O primă ședință de lucru a avut loc miercuri seara, la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9. Cele mai grave probleme care afectează calitatea aerului din București, inventariate în cadrul ședinței de lucru au fost: arderile provocate, abandonarea ilegală de deșeuri pe domeniul public sau pe terenuri private, gazul de eșapament, deșeurile industriale, gropile de gunoi mai mult sau mai puțin legale”, a precizat Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

Edilul Sectorului 1: „Un prim set de soluții au fost conturate”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a precizat că deja s-a stabilit „un prim set de soluții”, împreună cu reprezentanții ONG-urilor. Edilul precizează că orește ca igienizarea străzilor și a zonelor pietonale să se facă în mod periodic și că trebuie să existe camere de supraveghere instalate în ”puncte sensibile”.

„Un prim set de soluții au fost conturate chiar de la această primă ședință: spălarea străzilor și a trotuarelor pentru îndepărtarea prafului; camere de supraveghere amplasate în puncte sensibile pentru prevenirea abandonului deșeurilor pe domeniul public; covoare ude la ieșirea din șantiere pentru mașini; garduri vii care să absoarbă particulele de praf; plantarea de copaci pe aliniamentele stradale în locurile în care aceștia lipsesc; campanii de educare și promovare a măsurilor anti-poluare”, menționează primarul.

„Mulțumesc în mod deosebit reprezentanților organizațiilor neguvernamentale care au decis să se implice în acest demers de stopare a poluării aerului. Sperăm ca, la următoarele întâlniri, să ni se alăture și alte ONG-uri care doresc să se implice în viața comunității. Consider că a venit timpul ca împreună – autorități centrale și locale, alături de societatea civilă – să luăm măsuri urgente și concrete pentru a apăra sănătatea locuitorilor Capitalei”, se mai arată în postarea de pe Facebook a primarului Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT