News

Arderi necontrolate de anvelope, cabluri şi deşeuri din plastic în zone de lângă București. Garda de Mediu a intervenit

Comisarii Gărzii de Mediu au intervenit duminică în mai multe localități din județul Ilfov, acolo unde cantități mari de deșeuri și anvelope ardeau necontrolat.
15.11.2021 | 18:37
Arderi necontrolate de anvelope cabluri si deseuri din plastic in zone de langa Bucuresti Garda de Mediu a intervenit
ADVERTISEMENT

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au depistat duminică arderi necontrolate de anvelope, cabluri şi deşeuri din plastic în localităţile Glina, Manolache, Bălăceanca, din judeţul Ilfov, focarele fiind stinse în totalitate.

”Din păcate, în condiţiile în care ceaţa şi lipsa vântului favorizează acumularea de suspensii în atmosferă, în câteva zone din jurul Bucureştiului, au avut loc, din nou, incendieri de deşeuri.

ADVERTISEMENT

Echipele GNM au depistat arderi necontrolate de anvelope, cabluri şi deşeuri din plastic pe raza localităţilor Glina, Manolache, Bălăceanca”, au transmis pe Facebook reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

Focarele au fost stinse, acțiunile continuă

”Focarele au fost stinse, iar acțiunile continuă, în cadrul procedural, pentru sancționarea contravenienților”, și-au încheiat comunicatul comisarii Gărzii Naționale de Mediu.

ADVERTISEMENT

Tot astăzi și tot în județul Ilfov, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au mai avut o intervenție necesară pe raza localităților Sintești, Vidra și Popești Leordeni, acolo unde s-a încercat prevenirea arderii necontrolate a deșeurilor.

”În data de 14.11.2021, echipe din cadrul Comisariatului General şi Comisariatul Municipiului, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au efectuat acțiuni de inspecție și control pe raza județului Ilfov, respectiv în localitățile Sinteşti, Vidra şi Popeşti Leordeni, în vederea prevenirii arderilor necontrolate a deșeurilor.

ADVERTISEMENT

”Măsuri urgente de salubrizare a terenurilor afectate”

Au fost identificate locuri unde erau depozitate deșeuri menajere, anvelope, dee-uri, etc. Unitățile Administrativ Teritoriale vor fi informate și se vor lua măsuri urgente de salubrizare a terenurilor afectate. Până la încheierea controalelor nu s-au semnalat incidente privind incendierea deșeurilor de către localnici”, anunțau comisarii Gărzii de Mediu.

Fostul comisar general al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, considera recent că poluarea atmosferică a Capitalei este determinată în mare parte și de incendiile provocate periodic pe raza județului Ilfov.

ADVERTISEMENT

”Deşeurile, cablurile rezultate şi materialul rezultat din arderile deşeurilor este dus spre colectori luni şi marţi, miercuri, joi si vineri se face aprovizionarea cu aceste cabluri, iar vineri după-amiază, în general, se ard cablurile şi deşeurile, caciucurile, anvelopele”, a explicat Berceanu, pentru G4Media, ”procesul tehnologic” infracţional al căutătorilor de fier de la Sinteşti sau alte localităţi de la marginea Capitalei.

În România mor anual 29.000 de oameni din cauze asociate poluării

Potrivit estimărilor Agenţiei Europene pentru Mediu, în România mor prematur anual 29.000 de oameni din cauze asociate poluării. Costul social este cel mai mare din Europa, 1.800 de euro pe cap de locuitor pe an, în Bucureşti fiind de 3004 euro pe cap de locuitor pe an.

Costul social înseamnă toate costurile asociate problemelor ce ţin de poluare, plecând de la cheltuieli cu sănătatrea, asigurări, mortalitate prematură, etc.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița...
Cristi Tănase, distrus de alcool. Are interdicție de a se apropia de fetița de două luni. „A strâns-o pe mama de gât”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când au văzut spectacolul unic: "Dumnezeule! Am vrut să plâng"
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun...
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Bomba bombelor în showbiz! S-a căsătorit în mare secret! Avem toate detaliile!
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad...
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un grad ridicat de instabilitate”. Regiunile vizate de furtuni
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1