Life

Are 100 de ani, dar lucrează 6 zile pe săptămână. Mariam a dezvăluit ce alimente consumă și care e secretul longevității

La vârsta de 100 de ani, Mariam continuă să lucreze 6 zile pe săptămână. Care este secretul care a contribuit la longevitatea ei remarcabilă?
01.07.2024 | 18:13
Are 100 de ani dar lucreaza 6 zile pe saptamana Mariam a dezvaluit ce alimente consuma si care e secretul longevitatii
Mariam are 100 de ani, dar lucrează 6 zile pe săptămână. Foto: Medical Insights Hub
ADVERTISEMENT

O femeie cu vârsta de 100 de ani încă muncește, mergând la birou șase zile pe săptămână. Miriam spune că dacă vrei să trăiești cât mai mult, trebuie să ai grijă la alimentație. Ce alimente consumă?

Are 100 de ani, dar lucrează 6 zile pe săptămână. Mariam a dezvăluit secretul longevității

La 100 de ani, Mariam Todd din New Jersey este o adevărată sursă de inspirație. Ea este o persoană extrem de activă și încă lucrează șase zile pe săptămână. Ce dezvăluiri a făcut femeia despre sercretul longevității sale?

ADVERTISEMENT

Mariam Todd din New Jersey e convinsă că secretul longevității sale stă în obiceiurile ei alimentare, pe care le respectă cu înverșunare. Mai mult, ea recomandă o rutină zilnică riguroasă și păstrarea unei atitudini optimiste.

În ciuda vârstei înaintate, Mariam este o persoană extrem de activă. Conduce, gătește și lucrează în magazinul de mobilă al părintelui ei decedat, fondat în 1929. De asemenea, este și stră-străbunică, petrecându-și timpul alături de nepoți.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă are frumoasa vârstă de 100 de ani, ea nu consideră munca ei la birou o povară. Într-un interviu pentru emisiunea Today, Mariam a declarat că iubește ceea ce face și „refuză să numească munca ei muncă”. Această atitudine pozitivă a fost moștenită de la mama ei, care a lucrat la birou până în ultimele clipe ale vieții sale.

„Nu pot spune că lucrez când îmi place ceea ce fac, așa că mă simt vinovată dacă spun că lucrez. Nu este pentru toată lumea, dar pentru mine funcționează bine. Mama mea a fost la fel. De fapt, ea a murit aici, în birou, stând aici și făcându-și treaba. Avea peste 80 de ani și a murit stând la biroul ei. Așa că mi-am spus că dacă asta este voia lui Dumnezeu pentru viața mea, așa să fie”, a spus Mariam Todd, citată de ladbible, potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

Mariam a dezvăluit alimentele pe care le include în dieta ei zilnică

Femeia din Statele Unite dezvăluie care sunt alimentele de bază care o ajută să se mențină sănătoasă. „Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a spus senioara.

Mariam, la vârsta de 100 de ani, își cultivă o mare parte din alimente în grădina ei, incluzând roșii, ardei, castraveți, dovlecei galbeni și dovlecei. Singura conservă pe care o permite în dieta sa este varza murată, restul farfuriei fiind mereu „multicoloră” și plină de legume proaspete.

ADVERTISEMENT

De-a lungul vieții sale, Mariam a evitat mâncărurile fast-food excesiv procesate și consumul de alcool, optând pentru un stil de viață echilibrat. De fapt, nu a mai avut nevoie să viziteze un medic de trei ani și atribuie acest lucru dietei sale.

În ceea ce privește indulgențele, Mariam alege ciocolata neagră, în detrimentul produselor cu mult zahăr. „Încerc să mănânc bine, să dorm bine și să trăiesc bine”, a mărturisit ea.

Speranța medie de viață în SUA este de 76 de ani, iar în Marea Britanie este de 80 de ani. În România, speranța de viață este de 76,6 ani, a treia cea mai mică speranţă de viaţă din Uniunea Europeană, conform digi24.ro.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”