Sporturi

Are 118 ani și va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Explicațiile nepoților: „Stil de viață activ”

06.03.2021 | 10:15
Are 118 ani si va merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo Explicatiile nepotilor Stil de viata activ
ADVERTISEMENT

Kate Tanaka este cea mai bătrână persoană din lume, însă cei 118 ani pe care deja i-a împlinit nu o opresc să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru a purta torța olimpică.

Nepotul japonezei a explicat că motivul pentru care Tanaka este capabilă de un astfel de act este reprezentat de stilul de viață activ pe care îl duce. El vrea ca bunica lui să fie un model pentru alți oameni.

ADVERTISEMENT

Supercentenara va deveni, astfel, cea mai vârstnică persoană care poartă torța olimpică, depășind-o pe brazilianca Aida Gemanque, care avea 106 ani la Olimpiada de la Rio, din 2016.

Are 118 ani și va merge la Olimpiada de la Tokyo! Kate Tanaka, model inspirațional pentru toată lumea

Japoneza Kate Tanaka a devenit în data de 22 iulie 2018 cea mai vârstnică persoană din lume. Nu doar că a ajuns la 118 ani, în prezent, dar Tanaka se „ține” foarte bine pe picioare și va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde va avea ocazia să poarte celebra torță olimpică.

ADVERTISEMENT

Explicațiile pentru această acțiune au fost oferite de nepotul lui Kate, nici el foarte tânăr. Eiji Tanaka are peste 60 de ani și a explicat că stilul de viață activ al bunicii sale ar trebui să fie o inspirație și pentru alți oameni. Kate va devnei cea mai vârstnică persoană din istorie care poartă torța olimpică.

„Este absolut fantastic că a reușit să ajungă la această vârstă și că încă poare să păstreze un stil de viață activ. Am vrea ca și alți oameni să vadă ceea ce face bunica mea și să se simtă inspirați.

ADVERTISEMENT

Nu considerăm, în niciun caz, că vârsta este o barieră pentru ea. Bunica trăiește în prezent, nu își face prea multe griji”, a spus nepotul lui Kate Tanaka, conform Standard.

A 49-a Olimpiadă din timpul vieții ei!

Kate Tanaka este născută în 1903 și a trăit în Japonia pe parcursul întregii sale vieți. Ea a lucrat până la vârsta de 103 ani la un magazin de orez unde a muncit împreună cu soțul său, cel care deținea afacerea. Kate are cinci nepoți și opt strănepoți și a trecut prin ambele războaie mondiale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Tanaka avea o vârstă înaintată și pe vremea când Jocurile Olimpice s-au desfășurat pentru ultima oară la Tokyo, în 1964. Ea avea, pe atunci 61 de ani, iar în acest an va putea urmări pe viu cea de-a 49-a întrecere olimpică din existența sa. Acum, Tanaka locuiește într-un azil de bătrâni și se trezește zilnic la 6 dimineața.

Precedenta „cea mai vârstnică purtătoare a torței olimpice” a fost brazilianca Aida Gemanque, care a reușit să fie în centrul atenției la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016, pe când avea 106 ani. A mai fost pus într-o situație similară și fostul jucător de tenis de masă, Alexander Katparenko, cel care a ținut torța la Sochi, pe când avea 101 ani.

ADVERTISEMENT