Sport

Are ambele picioare amputate, dar ar putea să ajungă în Formula 1!

18.11.2018 | 15:24
Are ambele picioare amputate dar ar putea sa ajunga in Formula 1

Un puști de 19 ani șochează lumea automobilismului mondial. Billy Monger a suferit în urmă cu un an și jumătate un accident în urma căruia i s-au amputat ambele picioare. La câteva luni după teribila întâmplare s-a reapucat de condus, mai întâi în simulator și acum pe pistă, în circuitul profesionist. Visul său e să ajungă în circuitul de Formula 1 și nu este departe de a și-l realiza.

Accidentul prin care Billy Monger a rămas fără picioare s-a întâmplat în aprilie 2017, pe Donington Park în campionatul britanic de Formula 4. Puștiul a lovit un alt pilot din spate, iar mașina sa a intrat sub roțile celui lovit, care a scăpat nevătămat. Din păcate, britanicul n-a avut noroc, picioarele sale fiind strivite, medicii fiind nevoiți să-i amputeze ambele membre inferioare, piciorul stâng de la coapsă, iar dreptul de sub genunchi.

Are ambele picioare amputate, dar poate ajunge în F1. Lewis Hamilton și Jenson Button au strâns bani pentru el.

Imediat după accident, Billy Monger nu a disperat, iar la doar două luni după ce în loc de picioare s-a ales cu proteze, britanicul a ajuns în fața simulatorului.  Performanțele sale i-au convins pe cei de la fosta sa echipă, care l-au chemat să exerseze din nou pe pistă. Situația sa a atras atenția unor nume mari ca Lewis Hamilton sau  Jenson Button. Ultimul a făcut o campanie pe Instagram prin care a strâns jumătate de milion de lire în doar 24 de ore. Toți banii au fost donați către puștiul fără picioare, care s-a reapucat de curse.

Billy Monger și Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1

Billy Monger nu doar că a revenit pe pistă, dar puștiul de doar 19 ani e convins că va ajunge într-o zi să piloteze în F1. “Eu mă văd ca pilot. Handicapul meu este, dar eu nu-l văd ca pe un handicap. Încă pot să fac lucrurile ca și înainte. E adevărat că este mai greu, dar asta este viața.”, a spus tânărul care a uimit întreaga comunitate auto din Marea Britanie.

  • 170 de km/h era viteza la care Billy Monger a făcut accidentul în urma căruia a rămas fără ambele picioare.