Fotbal intern

Are Bergodi șansa de a se bate la campionat cu Universitatea Craiova? Fanatik a analizat cele două meciuri de astăzi ale echipei oltene

06.06.2020 | 17:29
Are Bergodi sansa de a se bate la campionat cu Universitatea Craiova Fanatik a analizat cele doua meciuri de astazi ale echipei oltene
ADVERTISEMENT

Meciurile de verificare cu FC Viitorul au reprezentat debutul lui Cristiano Bergodi pe banca tehnică a Universității Craiova. FANATIK vă prezintă o analiză a meciurilor de astăzi de pe terenul de antrenament de la baza de pregătire din „Lunca Jiului” și cum au arătat jucătorii trimiși în teren de tehnicianul italian.

Analizăm împreună meciurile Craiovei. Ce pregătește Bergodi pentru campionat?

Mulți suporteri (și adversari din Liga 1) și-au lipit ochii de DigiSport pentru a vedea amicalele dintre Universitatea și trupa lui Hagi. Scaune puse la distanță, oficiali și jucători de rezervă cu măști pe față și suporteri urcați pe diferite obiecte au fost câteva dintre lucrurile sesizabile la prima vedere în tot ceea ce s-a întâmplat astăzi. Să nu uităm nici de brigăzile de arbitri alcătuite din oameni retrași din activitate, o altă „anomalie” a protocolului pregătit pentru astfel de dueluri amicale.

ADVERTISEMENT

„Viitorul Viitorului” a făcut instrucție cu oltenii lui Bergodi în primul meci, scor 3-0. Dar ce am putut să vedem în acest prim joc? Amicalul a început cu Știința pe stil italian, pase scurte și posesie, dar totul s-a năruit în momentul când au fost „redescoperite” vechile probleme în defensivă.

Aceeași problemă veche a ieșit la suprafață în primul meci

Uros Cosic și Florin Gardoș au format cuplul de fundași centrali în primul amical. Foști jucători ai unor echipe ca AEK Atena și Southampton, cei doi au fost surprinși de viteza de reacție a „mânjilor lui Hagi”. La primul gol, Munteanu a avut o execuție cu capul fix din zona unde ar fi trebuit să fie cei doi apărători centrali. Fundașul dreapta din acest meci, Ștefan Vlădoiu, cel care se va lupta cu Mățel pentru un post de titularizare, a ieșit de câteva ori la joc, însă nu a încercat  să forțeze partea ofensivă și acest lucru s-a văzut. Bancu, fundașul stânga a făcut-o, dar doar în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

„Cred că a fost un antrenament foarte bun. Am văzut că în primul meci au fost obosiți, vom avea o săptămână de descărcare pentru meciul cu Botoșani. În al doilea a fost un meci bun pentru noi și sunt mulțumit de ceea ce s-a întâmplat. Important este că nu am avut accidentări. Nu e ușor să ne revenim după două luni și jumătate. E foarte greu pentru un antrenor să gestioneze această perioadă, pot să apară surprize din toate punctele de vedere. Echipele s-au antrenat acasă sau cu grupe de 4 jucători, vom încerca să avem prospețime în ceea ce urmează” Cristiano Bergodi

Acest gol parcă le-a turnat plumb în picioarele „juveților”. Oaspeții au preluat controlul partidei și au avut o coeziune în joc de parcă nu ar fi existat niciodată o pauză „prilejuită” de pandemie. Celelalte două goluri au fost înscrise în doar două minute. Bîrnoi a țâșnit în careu, la o fază în care Munteanu i-a luat fața lui Vlădoiu la un duel în careu. Imediat a venit și golul doi al perlei lui Hagi, Louis Munteanu, în vârstă de doar 17 ani. Cosic a pasat greșit, Achim a recuperat, oferindu-i mingea lui Munteanu, iar acesta l-a executat pe nefericitul Laurențiu Popescu, cel mai ghinionist dintre cei trei portari care au evoluat în amicalele de azi pentru Craiova.

Mijlocașii și atacanții nu s-au ridicat la nivelul așteptat. Gustavo a avut poftă de joc

La mijloc, Bergodi a vrut să vadă ce soluții ar avea în cazul în care „obișnuiții” Cicâldău, Mateiu și Nistor ar avea probleme. Antoni Ivanov, Kamer Qaka și Alex Popescu au fost cei care ar fi trebuit să facă tranziția spre atac, însă au existat puține realizări. Relațiile de joc nu prea s-au văzut, dar era de de așteptat, mai ales după o perioadă lungă de pauză, dar și pentru faptul că ei nu sunt titulari de drept la Universitatea.

ADVERTISEMENT
Are Bergodi șansa de a se bate la campionat cu Universitatea Craiova? Fanatik a analizat cele două meciuri de astăzi ale echipei oltene

În minutul 9 al primului meci, s-a dat alarma în tabara oltenilor! Valentin Mihăilă a ieșit accidentat, dar se pare că ar fi vorba doar de o mică problemă musculară, iar medicii craioveni îl vor recupera pentru primul meci din campionat, cel cu FC Botoșani. În sfârșit, Gustavo a putut să redebuteze la Craiova, iar brazilianul a încercat să ofere multe. A coborât de câteva ori, a oferit câteva pase din prima, unele bune, altele rele, dar important este că a arătat poftă de joc și ar putea fi o soluție pentru etapele rămase.

Luis Nițu și Ștefan Baiaram nu prea și-au trecut în cont prea multe reușit în primul meci al zilei.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și-a luat revanșa în meciul al doilea. Au jucat aproape toți titularii

Pentru a recupera timpul pierdut în care protocolul impus nu i-a lăsat pe oficiali să organizeze meciuri amicale, Craiova și Viitorul au decis să joace de două ori în aceeași zi. Lucrurile din al doilea duel au fost ușor diferite față de primul. Încă din startul partidei, oltenii au asaltat poarta apărată de Cătălin Căbuz, însă acesta a făcut minuni în aproape toate cazurile.

„E o problemă mare că nu vom avea spectatori, dar nu poate să fie o scuză pentru jucători. La Craiova, suporterii erau al 12-lea om pe teren, trebuie să ne motivăm singuri, iar antrenorul are un rol important” – Cristiano Bergodi

Totuși, primul gol a venit din partea Viitorului. După mai multe runde de șuturi spre poarta adversă, Universitatea a fost surprinsă pe contraatac. Cu un Vătăjelu ofensiv și aflat în partea adversă, băieții lu Hagi au profitat de partea lăsată liberă și au înscris prin Rivaldinho.

Relațiile de joc de la nivelul mijlocului au fost cu mult peste cele din prima parte a zilei. Cicâldău a dat senzația că este conducătorul de joc al Craiovei, Nistor și Mateiu au fost celelalte piese grele din linia de mijlocași. Mitran, Bălașa, Acka și Vătăjelu au fost fundașii pe care Bergodi s-a axat, iar aceștia s-au achitat în mare măsură de sarcini, dar și aici există loc pentru a îmbunătăți ceva. Un plus pentru Ionuț Mitran, fundaș venit de la echipa a doua, care a jucat foarte bine atât în partea dreaptă, acolo unde a fost folosit în prima parte, dar și în centrul apărării, după ce Bălașa a ieșit la pauză.

Cristi Bărbuț a reușit două execuții fantastice. Elvir Koljic, menajat de olteni

Bărbuț nu este un marcator pur sânge, fiind mai mult un om de pase și centrări, însă acest meci cu Viitorul îi va rămâne tipărit în amintire. Într-un moment în care Căbuz părea de neînvins, extrema Universității a reușit o execuție din afara careului și a adus egalarea pe tabelă. Cu poftă de joc și entuziasm, Bărbuț și-a trecut în cont „dubla” în minutul 81, atunci când, din lateral, a reușit să înfigă mingea în vinclu, fără a lăsa vreo șansă portarului advers.

De asemenea, ceilalți jucători folosiți în ofensivă, Andrei Ivan, Luis Nițu și Ștefan Baiaram au arătat un joc „altfel” în al doilea amical cu formația clasată pe primul loc în play-out. Elvir Koljic nu a evoluat pentru Craiova în acest meci, fiind menajat de către Cristiano Bergodi în duelurile cu Hagi, după ce a simțit o mică durere la genunchi.

„Pe Koljic nu l-am folosit pentru că a avut o lovitură la genunchi și nu s-a antrenat 100 la sută, am vrut să-l menajăm, este un jucător important pentru noi. Astăzi am putut să văd și alți jucători. Bălașa a avut o încărcătură la mușchi, o mică înțepătură, dar cred că va fi apt pentru meciul cu Botoșani”Cristiano Bergodi

Cristiano Bergodi se poate bate la campionat cu Universitatea Craiova

Întrebarea care rămâne pe buzele tuturor după aceste două jocuri de verificare este dacă Universitatea Craiova se poate bate la campionat cu actualul lot condus de Cristiano Bergodi. Răspunsul este da, dacă italianul, fost jucător legendar din defensiva lui Lazio, va reuși să rezolve problemele mai vechi ale Craiovei. Ne putem aștepta ca Bergodi să schimbe foarte mult din garnitura oltenilor de până acum, dar, având în vedere reputația italianului de a avea o relație specială cu jucătorii, poate scoate mai mult din fotbaliști aflați la dispoziția sa. Mai mult Bergodi. Acest an este unul inedit pentru toată lumea și ar fi un moment ideal pentru o echipă așa de specială ca Universitatea Craiova să câștige titlul după 29 de ani de așteptare.

„Nu mă așteptam să găsesc așa condiții la Craiova, toată lumea vorbea frumos, sunt condiții de o echipă de Seria A din Italia”Cristiano Bergodi


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Botoșani: 1,90 este cota pentru o victorie a gazdelor. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT