Sporturi

Cum termină Simona Halep pe locul 1 WTA și fără să mai joace în 2018! Are variante şi în cel mai pesimist scenariu

04.10.2018 | 12:53
Cum termina Simona Halep pe locul 1 WTA si fara sa mai joace in 2018 Are variante si in cel mai pesimist scenariu

Simona Halep a anunțat marți că suferă de hernie de disc și, chiar dacă a insistat asupra faptului că nu va fi nevoie de o operație, rămâne de văzut dacă va mai juca în 2018. Anunțase că vrea să meargă la Moscova, unde a acceptat un wild-card, iar apoi ar avea programată ultima competiție a anului, Turneul Campioanelor. În ciuda optimismului româncei, forma ei din ultima vreme ne pune în gardă și ne facem să ne gândim la variantele pesimiste. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

În cazul în care nu va mai juca nici un meci în 2018, Simona Halep ar rămâne favorită să termine pe locul 1 WTA la capătul acestui sezon competițional. Marea amenințare rămâne Angelique Kerber, jucătoare care va juca joi în optimile de finală ale turneului de la Beijing, de categoria Premier Mandatory. O va înfrunta pe Shuai Zhang și pornește ca mare favorită pentru accederea în penultimul act.

Dacă Simona Halep nu va mai juca în 2018, înseamnă că va încheia anul cu 6921 de puncte, atâtea câte are în prezent în clasamentul WTA Race, cel în care se contabilizează exclusiv rezultatele din anul în curs. Prin calificarea în optimile de finală, Kerber și-a asigurat un minim de 5375 de puncte în clasamentul pe 2018. În condițiile în care poate lua maximum 1.500 de la Singapore, e clar că nu ar mai putea să o depășească pe Halep.

Cum termină Simona Halep pe locul 1 WTA fără să mai joace în 2018. Totul ar depinde de Kerber

Deci, pentru a continua să spere, Kerber are nevoie de sferturi, cel puțin, la Beijing. Iată care sunt scenariile prin care Simona Halep ar rămâne liderul WTA la final de 2018, chiar şi fără să joace, în funcţie de ceea ce realizează Kerber la turneul la care se află în prezent, cel de la Beijing. Pornim de la o eventuală calificare în sferturi, obligatorie pentru nemţoaică pentru a mai spera.

* Kerber, eliminată în sferturile de finală de la Beijing. În această situaţie, Simona Halep termină 2018 pe locul 1 WTA dacă nemţoaica nu face 1.500 de puncte la Singapore, ceea ce ar însemna să câştige toate cele cinci meciuri jucate.

* Kerber, eliminată în semifinale la Beijing. Simona Halep ar rămâne pe primul loc dacă Angie nu scoate 1.250 de puncte de la Singapore. Asta ar însemna că nemţoaica ar avea nevoie de titlu, dar şi-ar permite un eşec în faza grupelor.

* Kerber pierde finala de la Beijing. Nemţoaica ar mai avea nevoie de 891 de puncte. Adică tot ar fi obligată să joace finala. Iar dacă o pierde, ar depinde de punctele din grupe. Ar avea nevoie de toate cele 750 puse în joc în grupă!

* Kerber ia titlul la Beijing. Simona Halep ar rămâne lider pe 2018 dacă Angie Kerber nu scoate 636 de puncte la Singapore. Nemţoaica le-ar putea face cu victorii pe linie în grupe. Caz în care şi-ar permite şi un eşec în semifinale. Sau cu o prezenţă în finală, indiferent de cât scoate din grupe.