Fotbal intern

Arena Națională este gata pentru România – Spania! Primele imagini cu gazonul. FOTO EXCLUSIV

29.08.2019 | 13:00
Arena Nationala este gata pentru Romania  Spania Primele imagini cu gazonul FOTO EXCLUSIV

Arena Națională va găzdui primul meci al naționalei din această toamnă decisivă pentru calificarea la EURO, cu Spania pe 5 septembrie. După o vară în care a găzduit două concerte, Ed Sheeran și Metallica, gazonul celui mai mare stadion al țării a fost distrus, acesta fiind motivul și pentru care FCSB a jucat la Giurgiu sau Pitești meciurile din acest sezon. Acum, suprafața de joc a fost schimbată, iar Primăria Capitalei dă asigurări că meciul cu ibericii se va desfășura în cele mai bune condiții, aşa cum se vede şi în imaginile FANATIK.

A fost schimbat gazonul de pe Arena Națională

Gazonul de pe Arena Națională a fost înlocuit în aceste zile după ce concertele susținute de Ed Sheeran și Metallica au ruinat suprafața de joc. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, promite că meciul cu Spania se va juca pe un gazon perfect. Costurile se învârt în jurul sumei de 240 de mii de euro.

După concertul Metallica, gazonul a fost afectat, dar am promis, am garantat că acesta va fi înlocuit şi va fi într-o stare foarte  bună, într-o stare optimă cu câteva zile înainte de meciul care este foarte important pentru calificarea la EURO 2020. Gazonul a fost montat în cinci zile, la două zile după montaj se poate juca orice meci, nu există niciun risc. Este o tehnologie nouă şi un gazon de foarte bună calitate, prin urmare nu vom avea surprize ca jucătorii să fie încurcaţi pe teren de gazonul care, aşa cum s-a văzut în alte meciuri, s-a desprins“, a declarat Gabriela Firea.

Noul gazon de pe Arena Națională
Noul gazon de pe Arena Națională

A zecea suprafață de joc pentru Arena Națională

Gazonul montat în această perioadă pe Arena Națională a reprezentat a zecea astfel de modificare pe cel mai mare stadion al țării, inaugurat pe 6 septembrie 2011. Ultima suprafață de joc a rezistat ceva mai mult față de media, ultima schimbare având loc în urmă cu doi ani.

Primul meci pe noul gazon se va disputa pe 5 septembrie, când România întâlnește Spania în preliminariile pentru EURO 2020. Trei zile mai târziu, prima reprezentativă va juca cu Malta, la Ploiești.

  • „Noul gazon de pe Arena Națională, incluzând atât achiziţia, cât și transportul, şi montajul, a costat în jur de 230-240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă” – Gabriela Firea
  • 8 ani are Arena Națională, fiind inaugurată pe 6 septembrie 2011, cu meciul România – Franța 0-0 din preliminariile EURO 2012 din Polonia și Ucraina, în prezența a 49.137 de spectatori
  • 54.364 de spectatori este recordul de audiență pe Arena Națională, stabilit pe 8 octombrie 2015, la meciul România – Finlanda 1-1  din preliminariile EURO 2016 din Franța
  • 9 rânduri de gazon au fost înlocuite pe Arena Națională în 8 ani de funcționare a stadionului