Fotbal intern

FOTO. Masă de biliard la returul cu Sporting! Tractoarele, pe Arenă

UPDATE, 15 august, ora 14:12 / A început operaţiunea de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională. De la primele ore ale dimineţii, tractoarele au intrat pe Arena Naţională şi au început...
15.08.2017 | 14:20
FOTO Masa de biliard la returul cu Sporting Tractoarele pe Arena

UPDATE, 15 august, ora 14:12 / A început operaţiunea de schimbare a gazonului de pe Arena Naţională. De la primele ore ale dimineţii, tractoarele au intrat pe Arena Naţională şi au început procedura de schimbare a gazonului. 

“Ultima înlocuire de gazon datează din octombrie 2016, când iarba a fost adusă din Ungaria. Acum va fi din România. Costurile sunt la jumătate faţă de cele suportate anul trecut”, a declarat un reprezentant al Primăriei.

CLICK SUS PE GALERIE FOTO PENTRU A VEDEA IMAGINILE 

Sursa foto: gsp.ro


UPDATE, ora 15:46 / Primăria Capitalei a anunţat că Arena Naţională va avea un nou gazon până la returul dintre FCSB şi Sporting, programat pe 23 august, de la ora 21:45. În acest moment, gazonul este distrus din cauza caniculei din ultimele săptămâni. 

Schimbarea gazonului va costa sub 100.000 de euro, au asigurat oficialii Primăriei. Este a 8-a schimbare de gazon pe Arena Naţională, de la inaugurarea arenei, în 2011.

Comunicatul Primăriei:

“Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc în ultima perioadă pe Arena Naţională, dar şi din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat. Astfel, imediat după meciul Steaua – Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialişti în întreţinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafaţa de joc şi a lua de urgenţă măsurile care se impun astfel încât meciurile programate, să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Rezultatele analizelor au fost acelea ca suprafaţa de joc trebuie schimbată de urgenţă având în vedere că în perioada 22 august – 1 septembrie, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri importante. Procesul de schimbare va începe de mâine, 15 august şi se va termina vineri noapte, 18 august. Noul gazon este produs în România, a fost însămânţat în septembrie 2016 şi aclimatizat pe condiţiile din ţara noastră”


UPDATE / Portughezii sunt îngrijoraţi de starea gazonului de pe Arena Naţională. Toate ziarele de sport au publicat imagini cu iarba pârjolită de pe cel mai mare stadion din România. Lusitanii au deschis ediţiile online cu fotografiile care arată starea proastă a gazonului pe care se va juca manşa retur a meciului FCSB-Sporting din play-off-ul Ligii Campionilor. Jurnaliştii din Portugalia se tem că situaţia nu va schimbată până pe 23 august, când se va juca partida retur. VEZI MAGINI DIN PRESA PORTUGHEZĂ ÎN GALERIA FOTO. 

Jurnaliştii de ojogo.pt au titrat că iarba de pe Arena Naţională este mai mult galbenă decât verde. La articolul postat pe site-ul abola.pt, unul dintre cititori a comentat că Sporting doar caută scuze pentru o posibilă eliminare din Liga Campionilor, acesta precizând că pe acelaşi gazon va juca şi FCSB, nu doar formaţia portugheză.

Canicula nu ţine în niciun caz cu fotbalul! Este concluzia oricărui microbist care vine la meci la Arena Naţională. Deşi aspersoarele funcţionează toată ziua, gazonul e pârjolit, mai existând iarbă doar în careurile mici, în faţa celor două porţi. FCSB, care a plătit milioane de euro până acum pentru a închiria arena, e principala victimă a acestei realităţi. În aceste condiţii a jucat cu Iaşul, la fel şi cu Astra…

De fapt, e vorba de o problemă mai veche, care pare că nu-şi găseşte rezolvare. Un stadion care a costat 230 de milioane de euro, nu poate beneficia decât pentru scurte perioade de o suprafaţă de joc rezonabilă. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum, după o vară în care temperaturile au fost foarte ridicate. La fel s-a întâmplat şi anul trecut, când din cauza lipsei ierbii a trebuit înlocuit gazonul cu totul.

Arena Nationala gazon. Au trecut doar 10 luni de la ultima schimbare a gazonului

Firma de mentenanţă care se ocupă de Arena Naţională din Bucureşti a schimbat pentru ultima oară gazonul în octombrie 2016. Acea acţiune a reprezentat cea de-a 7-a înlocuire a gazonului care a găzduit primul meci în septembrie 2011: România-Franţa 0-0. Au fost achiziţionate două sisteme care ajută la întreţinere, cel de sub gazon, folosit pentru aerare, fertilizare şi drenaj, şi cel de suprafaţă, pentru fotosinteză, dar durata de viaţă a gazonului tot nu a depăşit un an…

La 10 luni distanţă, terenul de pe cel mai mare stadion al ţării arată deplorabil. O nouă schimbare va costa circa 200.000 de euro, dar este absolut necesară având în vedere că de arenă beneficiază atât FCSB, Dinamo, dar şi echipa naţională. Vom ajunge iar de răsul Europei, pentru că până la meciul cu Sporting mai sunt două săptămâni, iar până la jocul cu Armenia, din preliminariile CM 2018, doar trei săptămâni…