Sport

Arena Națională intră în reparații. Acoperișul stadionului va fi refăcut după 11 ani

Cel mai mare stadion al României, Arena Națională, intră în reparații au anunțat autoritățile municipiului București. Sunt vizate lucrări la acoperiș, cub și tabela electronică.
05.08.2022 | 14:24
Arena Nationala intra in reparatii Acoperisul stadionului va fi refacut dupa 11 ani
la 11 ani de la inaugurare acoperișul retractabil al Arenei Naționale intră în reparații
ADVERTISEMENT

Inaugurat în urmă cu 11 ani cel mai mare stadion al țării intră în reparații. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a făcut anunțul, fără, însă, să menționeze și data la care vor începe lucrările.

Primăria Capitalei a angajat o firmă cu 25 de ani de experiență

La Arena Națională, pe care din 2015 își dispută cu preponderență meciurile de acasă echipa FCSB, se vor efectua primele lucrări de reparații, mentenanță și modernizare, după 11 ani.

ADVERTISEMENT

Inaugurat în septembrie 2011, cel mai mare stadion al României a prezentat încă de la primele evenimente găzduite o serie întreagă de deficiențe care au fost ignorate de primarii Capitalei.

De altfel, de la deschiderea porților și până azi la Arena Națională nu au fost efectuate lucrări majore de reparații, deși acest lucru ar fi fost binevenit. Acoperișul este primul vizat.

ADVERTISEMENT

”Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată.

Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris primarul general al Capitalei, Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Primul edil al Bucureștiului a mai menționat că firma care va efectua lucrările amintite are o experiență de peste 25 de ani de activitate în domeniu şi a mai realizat automatizarea acoperişurilor mobile pentru Stadioanele BC Place din Vancouver, Dubai Mall, din Emiratele Arabe Unite, dar și la arena de tenis Rothenbaum din Hamburg.

ADVERTISEMENT

Societatea care administrează Arena Națională înregistrează pierderi uriașe

Arena Națională nu este un edificiu care să aducă bani în visteria municipiului București, dimpotrivă. În primii 10 ani de funcționare societatea care administrează stadionul a înregistrat pierderi de peste 13 milioane de euro.

Încă din momentul construcției cel mai mare și mai frumos stadion al României a reprezentat o gaură neagră pentru autorități. Astfel, dacă în 2007, la începutul lucrărilor, costurile erau estimate la 119 milioane de euro, patru ani mai târziu, în 2011 la finalizarea acestora, nota de plată era mai mare cu 116 milioane, adică 235 de milioane de euro!

Acoperișul retractabil al arenei a fost problematic încă de la inaugurare. Din cauza acestuia, da și pentru alte deficiențe, în 2016 Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a retras autorizația de funcționare a Arenei Naționale.

ADVERTISEMENT