Fotbal intern

Arena Naţională intră în reparaţii în “regim de urgenţă”. Cum o afectează pe Steaua această decizie

Arena Naţională va intra în reparaţii anul acesta, în "regim de urgenţă", lucrările urmând să fie făcute pentru organizarea Campionatului European din 2020. Vineri, Consiliului General al...
30.06.2017 | 13:23
Arena Nationala intra in reparatii in regim de urgenta Cum o afecteaza pe Steaua aceasta decizie
ADVERTISEMENT

Arena Naţională va intra în reparaţii anul acesta, în “regim de urgenţă”, lucrările urmând să fie făcute pentru organizarea Campionatului European din 2020. Vineri, Consiliului General al Municipiului Bucuresti a votat cu 43 de voturi “pentru” trecerea stadionului în administrare proprie, la 4 luni după ce se votase trecerea acestuia în administrarea Adminsitratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB).

“Municipiul Bucureşti s-a angajat să dezvolte, să întocmească şi să implementeze o strategie de dezvoltare durabilă pentru UEFA EURO 2020. (…) în prezent, Arena Naţională necesită o serie de reparaţii atât la nivelul infiltraţiilor şi finisajelor, cât şi la nivelul echipamentelor şi instalaţiilor care au ieşit din perioada de garanţie şi la care au fost identificate o serie de disfuncţionalităţi majore şi care trebuie aduse la nivelul solicitărilor UEFA”, se arată în expunerea de motive din proiectul de hotărâre.

ADVERTISEMENT

Trecerea stadionului în administrarea CGMB s-a făcut pentru ca reparaţiile să fie efectuate în “regim de urgenţă”, pentru a nu fi pusă în pericol funcţionalitatea arenei, dar şi pentru ca programul echipelor care joacă pe Arena Naţională să nu fie afectat. În proiect se mai menţionează că toate cheltuielile cu organizarea evenimentelor, relaţia cu instituţiile abilitate privind funcţionarea bazei sportive şi curăţenia rămân în sarcina ALPAB, iar serviciile şi lucrările pentru întreţinerea şi funcţionarea stadionului se vor face de către Primăria Capitalei.

În sezonul care va începe pe 14 iulie 2017, pe Arena Naţională va juca meciurile considerate acasă Steaua, în timp ce Dinamo va juca pe cel mai mare stadion al ţării doar meciurile importante, care pot produce venituri din vânzarea de bilete.

ADVERTISEMENT
Tags: