Fotbal international

Arena Națională va avea un gazon hibrid pentru EURO 2020. Selecționata lui Rădoi va juca pe el în meciurile din Liga Națiunilor

07.02.2020 | 15:17
Arena Națională va avea un gazon hibrid pentru EURO 2020. Selecționata lui Rădoi va juca pe el în meciurile din Liga Națiunilor
Arena Națională va avea un gazon hibrid pentru EURO 2020. Naționala lui Rădoi va juca pe el în meciurile din Liga Națiunilor. Foto: rulouridegazon.ro
ADVERTISEMENT

Arena Națională a găzduit, vineri, 7 februarie, o conferință de presă care a oferit ultimele noutăți privind organizarea turneului final EURO 2020 de la București. Printre altele, oficialitățile prezente la eveniment au anunțat că gazonul celei mai mari arene din țară se va schimba, urmând a fi pus unul hibrid.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,57 este cota pentru ”gazdele se califică” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

Pe Arena Națională se va monta un gazon hibrid pentru EURO 2020

La evenimentul de vineri au participat Romke Hoogstra, Venue Manager din partea UEFA, Florin Șari, Șef Proiect EURO 2020, Alexandru Cândea, Manager Operațional, Diana Pirciu, Manager Voluntari, și Răzvan Mitroi, Manager Comunicare EURO 2020.

Managerul de proiect din partea Federației Române de Fotbal, Florin Şari, a declarat că decizia privind instalarea unui gazon hibrid aparține Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT

Decizia este motivată de calitatea superioară a unui astfel de gazon în comparație cu cele normale.

”Decizia instalării unui gazon hibrid aparține municipalității, iar noi mulțumim Primăriei pentru că a dat curs acestei soluții. Pentru că pentru fotbalul românesc este clar o soluţie superioară. Dovadă şi faptul că gazoane hibride se vor instala şi pe cele trei stadioane noi, Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid, aşa cum este deja la Craiova”, a spus Șari.

Gazonul hibrid rezistă mai mult condițiilor meteorologice 

De-a lungul ultimilor ani, gazonul de pe Arena Națională a constituit o problemă frecventă a autorităților, fiind schimbat în nenumărate rânduri. Oficialii EURO 2020 spun că noua structură a acestuia aduce multe avantaje.

ADVERTISEMENT

”Alegerea unui gazon hibrid vine pe trendul încălzirii globale. În România, ca să poţi să ai evenimente fotbalistice de calitate trebuie să joci pe un gazon hibrid. Discuţia privind implementarea soluţiei reprezentată de gazonul hibrid are foarte mulţi ani.

Gazonul hibrid are mai multe avantaje, precum rata de supravieţuire a lui în noile condiţii climatice, care este mult mai bună, uzura lui este mai scăzută. Pentru că pe un gazon natural dacă se joacă într-un an până în 40 de meciuri supravieţuieşte, dar dacă sunt mai multe trebuie schimbat”, a mai spus Şari.

Naționala României și echipele din Liga 1 pot folosi noul gazon

Conform informațiilor oferite vineri, noul gazon hibrid va fi instalat la finalul lunii martie. Asta înseamnă că el va rămâne și pentru următoarele meciuri ale tricolorilor din toamnă, din Liga Națiunilor sau cele ale echipelor din campionat care își joacă aici partidele.

ADVERTISEMENT

Ce meciuri de la EURO 2020 se vor juca pe noul gazon al Arenei Naționale:

  • 14 iunie, ora 19:00: Austria – Câștigătoare play-off D sau A
  • 18 iunie, ora 16:00: Ucraina – Câștigătoare play-off D sau A
  • 22 iunie, ora 19:00: Ucraina – Austria
  • 29 iunie, ora 22:00: Locul 1 grupa F – Locul 3 grupa A/B/C/D
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri