Fotbal intern

Banca a stabilit preţul Arenelor BNR! Ce au zis Ţiriac şi ministrul Dunca

Experţii BNR au stabilit preţul fostei baze sportive Progresul la suma de 35 milioane euro pentru cazul în care Primăria Capitalei sau MTS ar dori să preia acest obiectiv şi să-l redea...
04.10.2017 | 20:07
Banca a stabilit pretul Arenelor BNR Ce au zis Tiriac si ministrul Dunca

Experţii BNR au stabilit preţul fostei baze sportive Progresul la suma de 35 milioane euro pentru cazul în care Primăria Capitalei sau MTS ar dori să preia acest obiectiv şi să-l redea sportului.

Ministrul Tineretului şi sportului, Marius Dunca, a oferit detalii despre acest lucru: Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

“În primul rând, proprietar este BNR. A cumpărat clădirile în 1991, când le-a vândut MTS. Noi, toţi factorii decizionali şi instituţiile, trebuie să găsim o bază, o comunicare şi o colaborare cu BNR-ul să preluăm aceste arene. Acolo se desfăşoară activitate sportivă, dar nu activitate sportivă de performanţă.

Baza este de o frumuseţe rară, dar legal nu putem face nimic. Suma de 35 milioane euro este valoarea făcută de experţi, nu pot în calitate de ministru să decid dacă e adevărat sau nu, doar experţii. Trebuie să analizăm foarte bine dacă în viitor preia Primăria Capitalei şi vrea să investească. Dacă merită acest lucru, dacă poate deveni de interes naţional, dar să facă memorandum un guvern prin care să ia un bun care aparţine altuia, nu cred că am temei legal. În 1991 a trecut de la MTS la BNR cu contravaloarea sumei de 233.000 dolari la valoarea de azi. Trebuie stabilită o comisie, să vedem dacă valoarea stabilită la 35 milioane euro este reală”, a spus Marius Dunca.

Ce spune Ion Ţiriac

“Baza asta a fost şi este casa tenisului românesc, acolo am făcut tot ce se putea face, noi, de 60 ani. Ea trebuie să se întoarcă acolo unde a fost. Am auzit şi eu, dar probabil că dumnealui nu a cerut suma asta, a făcut un calcul, o evaluare. După ştiinţa mea, că şi eu cumpăr şi vând lucruri, companii, este o singură evaluare pe care poţi să o faci: valoarea de întrebuinţare. Valoarea de întrebuinţare a acestei baze este ceea ce poate demonstra proprietarul că a câştigat această bază în ultimii zece ani. Şi o înmulţeşti cu un factor, dar după câte ştiu eu baza asta nu a câştigat nimic, ba am pierdut noi toţi. Dacă iei însă preţul pe metru pătrat şi vrei să faci un cimitir sau blocuri de 25 etaje, care prin legea de azi nu ai voie, pentru că e o bază sportivă, asta nu se poate şi nu ştiu de unde vine acea valoare.

Eu am avut discuţii cu domnul guvernator acum 10 ani, acum 15 ani, şi i-am spus s-o băgăm într-o fundaţie şi acolo rămâne. Am menţionat un milion de dolari, s-o dea înapoi tenisului. Dar e prima dată când cineva ne cheamă, că noi mereu ne ducem cu căciula în mână, nu pentru noi, pentru tineret, pentru sport. Până acum nu am prea avut succes, dar să sperăm că de acum încolo avem”, a completat Ion Ţiriac.

Tags: