News
notix pixel id

Vaccinarea la chiuvetă ajunge la DNA. Cinci persoane au fost reținute în Bihor și Satu Mare. Update

Percheziții DNA într-un dosar care vizează eliberarea de certificate de vaccinare false. Au fost arestate cinci persoane din Bihor și Satu Mare, printre care asistente medicale sau reprezentanți ai DSP.
16.11.2021 | 22:28
Vaccinarea la chiuvetă ajunge la DNA. Cinci persoane au fost reținute în Bihor și Satu Mare. Update
Percheziții DNA într-un dosar care vizează eliberarea de certificate de vaccinare false. Foto: Facebook DGA
ADVERTISEMENT
16-11-2021
20:36

Cinci persoane din Bihor și Satu Mare au fost arestate pentru vaccinare falsă

În urma unor percheziții desfășurate de procurorii DNA la mai multe locuinţe din Bihor şi Satu Mare, dar şi la centrul de vaccinare din Vama Petea s-au arestat cinci persoane pentru vaccinare fictivă.

Printre acestea se află și o angajată DSP Bihor, dar și asistente medicale, iar restul sunt un registrator și o persoană intermediară. La centrul de imunizare din Vama Petea s-au indentificat peste 2.000 de adeverințe false de imunizare, potrivt publicației locale Ebihoreanul.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID”, potrivit unui anunț anterior DNA.

Procurorii DNA efectuează percheziții în două județe, într-un dosar care vizează eliberarea unor certificate false de vaccinare.

Este vorba despre 13 percheziții efectuate la mai multe domicilii. Una dintre acestea este referitoare la o instituție publică. Județele vizate sunt Bihor și Satu Mare.

Mai precis, vizat de ancheta DNA este centrul de vaccinare vizat coordonat de Direcția de Sănătate Publică Satu Mare şi de Consiliul Judeţean Satu-Mare.

ADVERTISEMENT

Certificate de vaccinare false la o instituție publică

Informațiile procurorilor arată că aici au fost eliberate certificate false de vaccinare, fiind vorba, în realitate, despre o adevărată rețea de vaccinare la chiuvetă.

Sunt investigate fapte de corupție legate de vaccinare și inclusiv infracțiuni de dare și luare de mită.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, vorbim despre emiterea a peste 2000 de certificate false care atestă că persoanele în cauză s-au imunizat.

Mai mulți funcționari sunt persoane de interes în acest dosar DNA, ei fiind suspectați că au falsificat certificatele verzi.

ADVERTISEMENT

„În acest moment, procurorii DNA – ST Oradea, împreună cu polițiștii anticorupție ai DGA efectuează percheziții domiciliare în 13 locații situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, într-o cauză penală de mare amploare ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

Una dintre percheziții este la sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

ADVERTISEMENT

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Vaccinarea la chiuvetă, un proces tot mai întâlnit

Chiar zilele trecute a mai fost descoperit un caz de vaccinare la chiuvetă în țara noastră. De această dată, a fost vorba despre un singur medic, din Mehedinți, care falsifica datele din certificatul verde.

ADVERTISEMENT

Oamenii soseau la el la cabinet, dar lor nu le era administrat vaccinul, el fiind efectiv aruncat în chiuvetă. După aceea, oamenii primeau un certificat de vaccinare fals, pe care îl puteau folosi oriunde.

Desigur, pentru acesta, ei plăteau. Sumele vehiculate pentru un astfel de green pass „la chiuvetă” sunt de circa 200 de euro.

Atunci, polițiștii au descins atât la locuința suspectului, cât și la cabinetul său medical.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri