News

Mihai Fediaev, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, arestat! Evoluție în ancheta exploziei de la mina de cărbune

A fost arestat Mihai Fediaev, proprietarul minei de cărbune din Rusia care a explodat luna trecută. Mihai Fediaev este catalogat și unul dintre cei mai bogați oameni la nivel național.
15.12.2021 | 12:34
Mihai Fediaev unul dintre cei mai bogati oameni din Rusia arestat Evolutie in ancheta exploziei de la mina de carbune
ADVERTISEMENT

După explozia minei de cărbune din Siberia, în care peste 50 de oameni au murit, a mai fost arestată încă o persoană, proprietarul locului, Mihai Fediaev, ce ar avea în conturi sute de mii de euro.

Așadar, Mihai Fediaev se alătură celorlalte persoane ajunse după gratii: directorul tehnic al minei,  directorul general și inginerul șef, informează bywire.news.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații se aduc tuturor celor arestați în cazul exploziei minei de cărbune din Siberia

Toți cei arestați sunt suspectaţi că au încălcat securitatea industrială a minei și că au abuzat de putere.

”Anchetatorii intenţionează să ceară plasarea în detenţie provizorie a tuturor persoanelor arestate”, a informat Comitetul de Anchetă rus.

ADVERTISEMENT

Rar se întâmplă ca în Rusia persoane influente să ajungă pe mâna oamenilor legii. Mihai Fediave are 59 de ani, iar în anul 2019 se clasa pe locul 117 cu cea mai multă avere din țară: 550 de milioane de dolari.

Pe lângă notorietatea sa, Mihai Fediaev și-a ajutat fiul să intre în politică. Pavel Fediaev este în prezent deputat al partidului Rusia Unită.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia de la mina de cărbune din Rusia

Totul a avut loc pe data de 25 noiembrie 2021. La momentul respectiv, s-a produs o explozie urmată de un incendiu la o mină de cărbune, situată în regiunea Kemerovo din Siberia.

Evenimentul s-a soldat cu moartea a 51 de persoane, dintre care 5 aparțineau echipajului de salvare. Explozia ar fi fost produsă în urma unui amestec de oxigen și metan, în timp ce un număr de  285 de persoane lucrau în subeteran.

ADVERTISEMENT

”Potrivit datelor preliminare, mai mulţi muncitori au fost intoxicaţi cu fum. Numărul de victime urmează să fie precizat”, informa în ziua exploziei Comitetului de Investigaţii din Rusia.

Ulterior, la începutul acestei luni, Vladimir Putin a acuzat conducerea companiei că a falsificat date privind metanul mine. Liderul de la Kremlin a mai spus că dezastrul a fost unul dintre cele mai grave incidente miniere cu care s-a confruntat Rusia în acest secol.

De altfel, tot în luna decembrue, în timpul unei întâlniri televizate cu Putin, Fediaev a spus că este ”gata să-și asume orice responsabilitate. Este imposibil să aduci oamenii înapoi”.

Un incident similar a avut loc în anul 2010. În mina Raspadskaia, din regiunea Kemerovo, și-au pierdut viața 91 de oameni, iar alți peste 100 au fost grav răniți.

ADVERTISEMENT