ADVERTISEMENT
News

Arestarea violentă a unei minore de 12 ani a șocat lumea! Ce s-a întâmplat la Hong Kong. Video

Autor: Alexandru Năstase | 07.09.2020 | 12:00
Arestarea violentă a unei minore de 12 ani a șocat lumea! Ce s-a întâmplat la Hong Kong. Video
Poliția a avut o intervenție dură la adresa protestatarilor. Sursa foto - hepta.ro

Arestarea violentă a unei minore de 12 ani a șocat lumea! Poliția din Hong Kong a fost atacată în termeni duri în urma incidentului, unul în care părinții fetei spun că aceasta a fost prinsă în mijlocul unui protest în timp ce cumpăra articole de artă.

ADVERTISEMENT

Videoclipul distribuit pe scară largă pe rețelele de socializare și în mass-media din Hong Kong a arătat cum mai mulți agenți de ordine încearcă să prindă un grup de oameni, grup în care se afla și tânăra.

Un ofițer a reușit să o pună la pământ, în timp ce alți câțiva au ajutat ​​să o fixeze. Arestarea a avut loc pe fondul celui mai mare protest de stradă văzut în Hong Kong de la 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Cum a fost arestată o fetiță de 12 ani în Hong Kong

Vă readucem aminte că aceasta a fost prima zi întreagă conform legilor de securitate națională impuse de Beijing asupra orașului, care interzicea actele de sediție, secesiunea, coluziunea străină și terorismul.

Mama fetei a declarat pentru Apple Daily că intenționează să dea Poliția în judecată și să depună o plângere oficială. Ea a spus că fiica și fiul ei au fost amendați în temeiul legilor pandemice ale orașului împotriva adunărilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia însă nu făceau altceva decât să cumpere rechizite de artă. Femeia spune că fata a fugit pentru că era speriată. Fiica ei a fost învinețită și zgâriată de polițiști.

Claudia Mo, un legislator pro-democrație, a spus că acțiunile întreprinse față de fată „arată cât de rea a devenit poliția din Hong Kong”.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație la câteva ore după incident, poliția din Hong Kong a confirmat arestarea unei fete de 12 ani, spunând că a fugit „într-un mod suspect”, iar ofițerii au folosit „forța minimă necesară” pentru a o reține.

„Poliția a fost îngrijorată de tinerii care participă la adunări de grup interzise. Prezența lor la scenele de protest haotice pune, de asemenea, în pericol propria lor siguranță personală ”, a spus un purtător de cuvânt.

ADVERTISEMENT

Guvernul din Hong Kong a declarat că oamenii au ignorat sfaturile poliției de a nu participa la adunări ilegale, riscând eforturile anti-pandemice și încălcând potențial legea securității naționale. Guvernul „condamnă cu tărie aceste acte ilegale și egoiste. Poliția și-a îndeplinit îndatoririle legale astăzi și a luat măsuri prompte și decisive pentru a-i reține pe infractori”.

Purtătorul de cuvânt a spus de la punerea în aplicare a legii că „societatea din Hong Kong a suferit o schimbare pozitivă de la haos la guvernare” și a mai transmis că va exista „toleranță zero” pentru orice încălcare.

ADVERTISEMENT

Aproape 300 de persoane au fost arestate la finalul săptămânii, marea majoritate pentru adunări ilegale. Aproximativ 2.000 de ofițeri de poliție au fost detașați la începutul zilei, înaintea protestelor care au fost planificate de o coaliție de grupuri pro-democrație pentru a marca ziua în care ar trebui să se desfășoare alegerile din Hong Kong.

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!