ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Arestări făcute în Liga 2 pentru blaturi și pariuri sportive. Anunț oficial al MAI. Video

Autor: Cosmin Crăciun | 13.11.2020 | 11:01
Arestări făcute în Liga 2 pentru blaturi și pariuri sportive. Anunț oficial al MAI. Video
Arestări făcute în Liga 2 pentru blaturi și pariuri sportive. Anunț oficial al MAI. Video. Sursa foto: Barikada

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a anunțat astăzi că are loc o acțiune de amploare a polițiștilor în mai multe județe, prin care se fac arestări într-un dosar deschis pentru blaturi și pariuri sportive.

ADVERTISEMENT

Conform autorităților, mai mulți fotbaliști din eșalonul secund au fost obligați în sezonul 2017-2018 să evolueze în așa fel încât să faciliteze câștiguri la pariuri ale unor persoane cărora le datorau bani.

Pentru această acțiune, polițiștii au mobilizat forțe impresionante, iar cei care au fost săltați de acasă vor fi audiați la Brăila. Încă nu se știu numele fotbaliștilor vizați de anchetă și nici echipele pentru care evoluau sau evoluează.

Blaturi și pariuri sportive în Liga 2: „Erau șantajați de cămătari să joace sub capacitatea lor”

Autoritățile din România iau măsuri împotriva blaturilor din fotbal și sunt determinate să facă lumină într-un caz care pare a fi extrem de grav. Mai mulți oameni au fost ridicați de acasă pentru audieri într-un dosar penal deschis pentru că mai mulți fotbaliști din Liga 2 ar fi fost șantajați de cămătari.

ADVERTISEMENT

Conform purtătorului de cuvânt al MAI, jucătorii din eșalonul secund ar fi primit amenințăr pe parcursul sezonului 2017-2018 de la cămătari cărora le datorau bani și care au dorit să își recupereze sumele prin intermediul pariurilor sportive. Fotbaliștii erau obligați să joace sub nivelul lor.

La această oră, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal.

La data de 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

ADVERTISEMENT

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

ADVERTISEMENT

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

ADVERTISEMENT

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale”, a declarat Monica Dajbog în cadrul unei conferințe de presă.

Acțiune în forță a polițiștilor: sirene, girofaruri și multe mașini

Polițiștii au intervenit în forță pentru a aresta persoanele vizate în acest dosar și s-au deplasat la domiciliul suspecților cu adevărate convoaie de mașini. Poliția Română a emis și un comunicat prin care oferă mai multe detalii cu privire la cele întâmplate.

Rămâne de văzut despre ce fotbaliști este vorba și pentru ce cluburi evoluau în sezonul 2017-2018. Acastă acțiune a autorităților ar putea scoate la rampă mai multe probleme de acest fel din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!