News

Arestat după ce furat din donaţiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău

28.02.2021 | 17:08
Arestat dupa ce furat din donatiile stranse pentru un copil bolnav din Zalau
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat după ce furat din donațiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău. Acesta a ajuns pe mâna procurorilor care îl suspectează că a luat sume importante din anumite conturi destinate strângerii banilor necesari unei intervenţii medicale pentru un copil aflat în suferință.

Bărbatul a regizat o întreagă poveste pentru a avea acces la bani. Anchetatorii spun că individul s-a recomandat mamei copilului ca fiind contabilul unui om de afaceri din Pipera.

ADVERTISEMENT

Nu a ezitat o clipă și i-a transmis acesteia că bogătașul este dispus să o ajute cu o donaţie de 25.000 euro pentru fiica sa, care urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale.

A furat din donaţiile strânse pentru un copil bolnav din Zalău

Acesta a profitat din plin de starea emoțională a femeii și a obținut de la ea toate datele personale ale titularului conturilor bancare în care se colectau donaţiile.

ADVERTISEMENT

Concret, bărbatul a accesat sistemul informatic şi a retras suma de 57.620 lei respectiv 600 euro din cele două conturi ale persoanei vătămate.

Nu a durat mult până când femeia și-a dat seama de înșelăciune. Cu ochii în lacrimi, aceasta a anunțat Poliția și a povestit toate cele petrecute.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au reuşit identificarea infractorului într-un timp foarte scurt, cât şi recuperarea integrală a prejudiciului.

Interesant este că prin aceeași modalitate, bărbatul mai accesase ilegal sistemul informatic care gestiona contul  și a efectuat plăţi neautorizate în valoare de 5.000 lei cu doar câteva zile în urmă.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore. Între timp, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos (2 fapte și 10 acte materiale), informează salajeanul.ro

De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu dea curs solicitărilor venite din partea unor persoane necunoscute, prin orice mijloace de comunicare, în cadrul cărora se solicită date cu caracter personal, date ale contului bancar, ale cardurilor deţinute, întrucât există riscul vulnerabilizării sistemului bancar cu consecinţa efectuării unor tranzacţii neautorizate din respectivele conturi şi cauzarea unor pagube consistente titularilor acestora

ADVERTISEMENT