Video

VIDEO / Argentina-Belgia 1-0 Higuain CALIFICĂ “pumele”!

Pablo Zabaleta a postat pe o reţea de socializare o poză alături de mesajul: "Visul acestui grup şi al celor 40 de milioane de argentinieni e în viaţă!"...
05.07.2014 | 20:54
VIDEO  ArgentinaBelgia 10 Higuain CALIFICA pumele

Pablo Zabaleta a postat pe o reţea de socializare o poză alături de mesajul: “Visul acestui grup şi al celor 40 de milioane de argentinieni e în viaţă!”

vus

Selecţionerul Belgiei, Marc Wilmots a declarat după meci că echipa sa nu merita să piardă: “Am luat un gol foarte repede, au avut doar o ocazie şi poate cea din final a lui Messi. Am avut şi noi 2-3 ocazii, dar argentinienii au fost mai deştepţi. Trebuie să gîndim pozitiv. Nu meritam să fim eliminaţi, dar asta este”, a declarat selecţionerul.

FINAL DE MECI! ARGENTINA – BELGIA 1-0! 

Min 90+5: Belgia are ultima ocazie, dar Witsel nu “prinde” poarta!

Min 90+4: Messi scapă singur şi nu-l învinge nici în al şaptelea meci pe Courtois!

Loading the player…

Min 90: 5 minute de prelungiri

Min 85: CE OCAZIE BELGIA! Şutul lui De Bruyne este deviat, Romero este învins dar mingea se scurge pe lîngă poartă!

Min 81: Schimbare: Gago în locul unicului marcator: Higuan

Min 75: Galben şi pentru Biglia! Iar Chadli îi ia locul lui Hazard! Finalul se încinge

Min 70: A doua modificare a Argentinei: Palacio în locul lui Lavezzi

Min 68: Cartonaş galben Alderweireld

Min 65: Garay e la un pas de autogol, dar Romero este atent şi reţine!

Min 61: Cap Fellaini, peste poartă!

Min 60: Belgia forţează cu o dublă schimbare: Lukaku şi Mertens în locurile lui Origi şi Mirallas.

Min 54: CE RATARE Higuan, după un contraatac rapid al “pumelor”! Mingea “muşcă” bara transversală şi iese în afara terenului, iar antrenorul Sabella e la un pas să se dezechilibreze de supărare!

Loading the player…
Loading the player…

Min 53: Hazard vede primul cartonaş galben al partidei după un fault la Biglia

Min 51: Higuan intră în careu dar şutul său este deviat în corner

Min 46: A început repriza a doua

PAUZĂ: ARGENTINA – BELGIA 1-0!

Min 45: 2 minute de prelungire ale primei reprize

Min 42: Ce ocazie Belgia! Mirallas trimite cu capoul puţin pe lîngă poarta lui Romero, după o pasă excelentă a lui Vertonghen

Min 40: Messi este faultat la 18 metri dar şutul său din lovitură liberă trece peste poartă!

Bry4BGpCAAA_NIn 13_630x424

Min 33: Di Maria iese accidentat, iar Perez îi ia locul

11_630x43112_630x418Bry1DIfCMAAQIMg

Min 28: Pasă de geniu a lui Messi, dar Di Maria este blocat in extremis

Loading the player…
Loading the player…

Min 25: De Bruyne trage bine din afara careului, Romero respinge greu!

Min 22: Meciul s-a echilibrat

Min 14: De Bruyne are primul şut spre poarta Argentinei, dar mingea trece mult pe lîngă.

Min 7: GOL ARGENTINA: 1-0! Higuain deschide scorul cu un şut plasat din interiorul careului! Este primul gol al lui Higuain pentru naţională după o pauză de 11 luni!

Loading the player…

BryxBcrCYAADmYIBryw81rCEAAoIYJ09_630x401Brywr5wIMAAr2hGBry1rk6CEAA89XDBryw88YCMAA5e9vBryyRpdCQAAH1b7Bry4g0NIIAAXVLNBryw9RgCMAAwcFj08_630x382BryxII7CQAEXZpBBrywp49IIAEGm1e

Min 3: Messi crează prima acţiune a jocului, dar Lavezzi este blocat

Min 1: A început meciul!

BrywB1jCEAAWHna

UPDATE / Spectacol în tribune înaintea jocului!

01_630x94502_630x67203_630x41807_630x409

UPDATE / Aşezarea tactică a celor două echipe pentru jocul de la Brasilia

Bryjz_kIUAEOtQU

UPDATE Cu jocul de astăzi, Messi îL egalează pe Maradona la numărul de jocuri în echipa naţională a Argentinei: 91! Interesant este faptul că atît Messi, cît şi Maradona au debutat la naţională împotriva aceluiaşi adversar: Ungaria! În 2005, respectiv 1997!

UPDATE Echipele de start:

Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Biglia, Mascherano, Di Maria – Lavezzi, Messi, Higuain.

Belgia: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Fellaini – De Bruyne, Mirallas, Hazard – Origi

“Tango!” Astfel prefaţează presa flamandă jocul ce va începe de la ora 19:00

BryLZM3IMAADMyC

Argentina – Belgia este unul dintre cele mai interesante sferturi de finală. „Pumele” întîlnesc una dintre echipele care odată cu avansarea în turneu joacă din ce în ce mai bine şi trebuie să aibă o defensivă beton ca să se califice. 

Meci periculos

Argentina s-a calificat chinuit în sferturile de finală, după ce în optimi a învins, în prelungiri, Elveţia cu 1-0. Toate speranţele argentinienilor stau în Messi, omul care a cărat în spate naţionala pînă în această fază a competiţiei.

messi_0_1_0

 

Doar execuţiile sporadice ale lui Di Maria ne mai aduc aminte că joacă la Real Madrid, în rest, celelalte vedete nu au arătat nimic pînă acum. Şi ar cam trebui să o facă, pentru că în sferturi vine un adversar de alt calibru, Belgia. „Dracii roşii” nu au impresionat în grupe, deşi au obţinut 9 puncte din 9 posibile.

“Bombardierul” belgian

Dar belgienii au arătat un alt nivel de joc în optimi, unde au bombardat poarta americanului Tim Howard, însă goalkeeperul „stars & stripes” a prins o zi de graţie şi a reuşit să trimită meciul în prelungiri cu intervenţiile sale. Unde bombardamentul a continuat, belgienii reuşind, în sfîrşit, să înscrie de două ori, prin De Bruyne şi Lukaku, însă au avut emoţii pe final după golul lui Green.

brazil-soccer-wcup-belgium-us-1

 

Belgia a cîştigat cu 2-1 după ce a trimis nu mai puţin de 27 de şuturi pe spaţiul porţii! Meciul din sferturi va fi echilibrat, sub semnul tensiunii, însă chiar dacă Argentina are de partea ei experienţa fazelor superioare, belgienii pot să surprindă prin acţiuni fulger.

Ambele echipe au jucători care pot să facă diferenţa şi contează foarte mult modul în care va evolua defensiva „pumelor”, unul dintre punctele slabe ale Argentinei.

Finala interzisă

Argentina şi Belgia s-au întîlnit în semifinalele Campionatului Mondial din Mexic în 1986. Belgienii au avut un parcurs excelent în turneu şi au eliminat echipe puternice ca Uniuniea Sovietică sau Spania. În drumul „dracilor roşii” spre finală se mai afla doar Argentina lui Maradona.

maradona_mexiko-1262959092

 „Mîna lui Dumnezeu” pentru semifinală

 Argentina s-a calificat în semifinale cu „dubla” lui Maradona din sferturi, cu Anglia, cu 2-1. Primul gol este, probabil, cel mai controversat din istoria fotbalului. Maradona a trimis mingea în poartă cu mîna, însă singurul om care nu a văzut henţul a fost arbitrul partidei, care a validat golul.

tumblr_m9gt7xOXkf1ren1y6o1_1280

Maradona, coşmarul Belgiei

Semifinala cu Belgia s-a jucat în faţa a 115.000 de spectatori, pe stadionul „Azteca” din Mexico City. A fost meciul în care a strălucit din nou Diego Maradona, autorul celor două goluri care au trimis Argentina în finală.

Meciul a fost echilibrat în prima lui parte, însă golurile lui „El Pibe de Oro” din minutele 51 şi 63 i-au calificat pe sud-americani în ultimul act. Finala a fost cîştigată de Argentina, care a obţinut al doilea titlu mondial după victoria cu Germania de Vest, scor 3-2.

1986_arg_finale_maradona_457_uv,property=original

Meciul va fi de o altă factură de această dată, în care argentinienii speră ca rolul lui Maradona să fie luat de Leo Messi, care a obţinut pînă acum de 4 ori titlul de jucătorul meciului, în cele 4 meciuri jucate de Argentina la acest turneu final. 

Echipe probabile:

Argentina (4-2-3-1): Romero – Zabaleta, Fernandez, Garay, Basanta – Gago, Mascherano – Di Maria, Messi, Lavezzi – Higuain. Antrenor: Alejandro Sabella.

 Belgia (4-2-3-1): Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Verthongen – Fellaini, Witsel – Mertens, De Bruyne, Hazard – Lukaku. Antrenor: Marc Wilmots.

 

Tags: