Fotbal international

Argentina – Arabia Saudită 1-2, în Grupa C de la Campionatul Mondial 2022. Saleh Al Shehri este categoric: ”Nu avem voie să nu mergem mai departe”

Rezultat șocant în primul meci din Grupa C de la Cupa Mondială. Deși a condus cu 1-0 la pauză, Argentina a pierdut cu 1-2 în fața Arabiei Saudite.
22.11.2022 | 21:06
Argentina  Arabia Saudita 12 in Grupa C de la Campionatul Mondial 2022 Saleh Al Shehri este categoric Nu avem voie sa nu mergem mai departe
După victoria contra Argentinei, optimismul este la cote maxime în tabăra saudiților, iar Saleh Al Shehri spune că echipa sa nu are voie să rateze ieșirea din grupe.
ADVERTISEMENT
22-11-2022
19:04

Saleh Al Shehri este catrgoric după victoria în fața Argentinei. ”Ne este interzis să nu mergem mai departe în competiţie”

Saleh Al Shehri, jucătorul care a marcat golul egalizator în jocul cu Argentina, și a creat premisele suprizei epice consemnată astăzi, a oferit opinia sa privind cheia succesului. Și spune, plin de încredere, că echipa sa va izbuti să iasă din grupe.

”Am fost foarte încrezători în noi şi am demonstrat că putem fi la înălţime. Aspirăm să ne calificăm mai departe, în optimile de finală, iar acesta a fost primul pas. Mai avem două meciuri, însă după această victorie ne este interzis să nu mergem mai departe în competiţie”, a declarat Al Shehri.

22-11-2022
14:12

Portarul Mohammed Al-Owais, cel mai bun jucător al meciului Argentina - Arabia Saudită 1-2

Autor a cinci parade de senzație contra Argentinei, Mohammed Al-Owais (31 de ani) a fost desemnat jucătorul partidei. Portarul lui Al-Hilal a avut câteva intervenții excepționale, două chiar în fața marelui Leo Messi.

Cotat de transfermarkt.com la 700.000 de euro, Al-Owais a bifat împotriva sud-americanilor a 42-a selecție la prima reprezentativă.

22-11-2022
11:09

FINAL Argentina - Arabia Saudită 1-2 (Messi 10-pen. / Al Shehri 48, Al Dawsari)

FINAL: Argentina a debutat dezastruos la Cupa Mondială. Cu Lionel Messi integralist, naționala lui Scaloni a pierdut cu 1-2 partida de debut din Grupa C, cu Arabia Saudită, una dintre cele mai mari surprize din istoria turneului final. Următurl meci din grupă, Mexic – Polonia, se va juca tot astăzi, de la ora 18:00.

Min. 90+5: Accidentare horror a lui Al Shahrani! Fundașul saudit este făcut K.O. de propriul portar, care l-a lovit cu genunchiul în față în tentativa de a boxa mingea. Fundașul stânga a fost scos cu targa de pe teren, partida fiind întreruptă cinci minute.

Min. 90+2: O nouă ratare uriașă a Argentinei! Al Amri scoate cu capul de pe linia porții șutul expediat de Alvarez. Poarta Arabiei Saudite era goală!

Min. 64: O nouă paradă uluitoare a lui Al Owais! Portarul saudit are un reflex incredibil la mingea trimisă din doar câțiva metri de Tagliafico!

Min. 53: GOOOL Arabia Saudită! Asiatici au un start excepțional de repriză secundă și preiau conducerea după reușita lui Al Dawsari, care a trimis mingea direct la vinclu.

Min. 48: GOOOL Arabia Saudită! Al Shehri dă lovitura pe Lusail Iconic Stadium și îl învinge cu un șut în colțul lung pe Martinez! E a noua sa reușită la prima reprezentativă.

Min. 46: A început actul secundul al meciului Argentina – Arabia Saudită. „Pumele” conduc cu 1-0 după ce Messi a marcat din penalty în minutul 10.

22-11-2022
10:00

Leo Messi a făcut diferența în prima repriză pe Lusail Iconic Stadium

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+4: Arabia Saudită își pierde căpitanul! Accidentat, Al Faraj este înlocuit cu Al Abed.

Min. 28: Lautaro Martinez scapă singur cu portarul saudit și îl învinge cu sânge rece, dar reușita atacantului de la Inter este anulată de VAR pe motiv de ofsaid.

Min. 10: GOOOL Argentina! Lionel Messi deschide scorul din penalty! Lovitura de pedeapsă a fost acordată cu ajutorul sistemului VAR, după ce Paredes a fost ținut de un adversar în careu.

Min. 2: Ocazie monumentală a „pumelor”! Al Owais are un reflex incredibil la șutul cu piciorul stâng expediat de Leo Messi din preajma punctului cu var.

Min. 1: A început partida!

22-11-2022
09:27

Echipele de start la Argentina - Arabia Saudită

Argentina: E. Martinez (Aston Villa) – Molina (At. Madrid), Romero (Tottenham), Otamendi (Benfica), Tagliafico (Lyon) – de Paul (At. Madrid), Paredes (Juventus) – Di Maria (Juventus), Messi(c) (PSG), Papu Gomez (Sevilla) – L. Martinez (Inter); Rezerve: Armani, Rulli – Almada, Alvarez, Correa, Dybala, Fernandez, Foyth, Mac Allister, L. Martinez, Montiel, Palacios, Pezzella, Rodriguez; Selecționer: Lionel Scaloni

Arabia Saudită: Al Owais (Al-Hilal) – Abdulhamid (Al-Hilal), Tambakti (Al-Shabab), Al Boleahi (Al-Hilal), Al Shahrani (Al-Hilal) – Al Shehri (Al Hilal), Kanno (Al-Hilal), Al Malki (Al-Hilal), Al Dawsari (Al-Hilal) – Al Faraj(c) (Al-Hilal) – Al Buraikan (Al Fateh); Rezerve: Al Aqidi, Al Rubaie – Al Abed, Al Amri, Al Breik, Al Dawsari, Al Ghannam, Al Najei, Al Oboud, Asiri, Bahebri, Madu, Otayf; Selecționer: Herve Renard

Meciul Argentina – Arabia Saudită are loc luni, 22 noiembrie, cu începere de la ora 12:00, şi reprezintă prima partidă din etapa 1 a Grupei C, în care Leo Messi și colegii lui pleacă din postura de favoriți la primul loc, deși următoarele adversare, Mexic și Polonia, nu vor fi deloc obstacole facile, doar saudiții având imaginea unei echipe condamnate la ultima poziție încă de la tragerea la sorți.

Argentina – Arabia Saudită, primul meci din Grupa C la Campionatul Mondial 2022

Argentina – Arabia Saudită este meciul de deschidere al Grupei C la turneul final al CM 2022. Argentina este așteptată să reprezinte una dintre marile forțe la turneul final, care să lupte cu șanse reale la titlul mondial, ultima șansă pentru Leo Messi de a deveni regele lumii la nivel de echipe naționale.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul

Întâlnirea Argentina – Arabia Saudită se dispută marți, 22 noiembrie, de la ora 12:00, pe stadionul Lusail Iconic din orașul Lusail, situat la 23 de kilometri de capitala Doha. Este cel mai mare stadion de la Campionatul Mondial 2022, cu o capacitate de 80.000 de locuri. Stadionul a fost construit în patru ani, inaugurarea având loc în acest an cu o finală a echipelor arabe, Zamalek din Egipt și Al Hilal din Arabia Saudită.

După turneul final al CM, din cele 80.000 de locuri vor mai rămâne fix jumătate ca și din întreaga configurație a arenei, o parte urmând a se transforma în centre comerciale, săli de fitness, clinici medicale sau spații pentru recreere familială pentru cei cu copii.

ADVERTISEMENT

Cine trasmite la TV partida

Partida Argentina – Arabia Saudită va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe programul TVR 1. O mai puteți urmări și dacă intrați pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. 

În Qatar, soarele este o prezență extrem de obișnuită pentru locuitori, pentru care precipitațiile reprezintă rarități, Prin urmare și marți, 22 noiembrie, va fi o vreme foarte frumoasă, cu o maximă a zilei suportabilă la 28 de grade, temperatură la care se va juca și meciul de la Lusail, dintre Argentina și Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Argentina – Arabia Saudită, dacă vrei să joci la pariuri

Pe teren va fi Leo Messi și meciul Argentina – Arabia Saudită atrage pariorii ca un magnet și din acest motiv. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Argentina și Arabia Saudită.

Ce jucători lipsesc din partida de la Cupa Mondială 2022

Selecționerul “pumelor”, Lionel Scaloni, are doi jucători out pentru meciul inaugural de la turneul final al CM. Pentru același tip de probleme medicale, de tip muscular, lipsesc la jocul cu Arabia Saudită fundașul central Cristian Romero și atacantul Papu Gomez. Înainte de turneul final, Argentina i-a pierdut pe Joaquin Correa și pe pe Nicolas Gonzales, înlocuiți cu Angel Correa și Thiago Almeida.

ADVERTISEMENT

Herve Renard, primul selecționer francez din istoria Arabiei Saudite, nu are absolut nici o problemă de lot înaintea startului la turneul final al CM, putând alcătui cel mai bun unsprezece pentru cel mai greu meci din Grupa C. Acesta a calificat Arabia Saudită la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a preluat naționala arabă în 2019. Anterior, Herve Renard fusese demis de la naționala Marocului, cu care s-a calificat la turneul final din Rusia 2018.

Cine va arbitra meciul dintre Argentina şi Arabia Saudită

Meciul de debut al Grupei C la turneul final al CM 2022, Argentina – Arabia Saudită, va fi arbitrat de slovenul Slavko Vincic, cel care a condus în acest an finala Europa League dintre Glasgow Rangers și Eintracht Frankfurt. Este arbitru FIFA încă din 2010, prezent la turneul final al EURO 2020, unde a arbitrat două partide din grupă și un sfert de finală.

În vârstă de 42 de ani, Slavko Vincic a trecut printr-un moment cu adevărat delicat în 2020, când a fost arestat de poliția slovenă pentru implicare în cazuri de prostituție și de trafic de droguri, dar, din fericire s-a dovedit a fi o mare eroare pentru potrivire de nume, arbitrul neavând nici un amestec.

Cote la pariuri la jocul Argentina – Arabia Saudită

Este unul dintre cele mai dezechilibrate meciuri din punctul de vedere al cotelor acordate de casele de pariuri. Argentina a primit o cotă modică la victorie, doar 1,18, egalul ajunge la cota 7,00, iar una dintre marile bombe ale istoriei CM ar fi o imensă lovitură de pariuri, la cota inimaginabilă de 18,00! Două goluri marcate de Messi și compania au cotă 1,30.

Cele două echipe naționale s-au întâlnit până acum de două ori. Prima dată a fost în 1992, la Cupa Confederațiilor, și sud-americanii s-au impus lejer, cu scorul de 3-1. Apoi, în 2012, a urmat o partidă amicală la Riad, în Arabia Saudită, și în pofida dominării totale a Argentinei partida s-a terminat 0-0.


  • 1,50 este cota Superbet pentru “peste 2,5 goluri marcate” în Argentina – Arabia Saudită. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT