ADVERTISEMENT
News

Argentina arde. Peste 8.000 de incendii au devastat țara sud-americană

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 15:33
Argentina arde. Peste 8.000 de incendii au devastat țara sud-americană
Peste 8.000 de incendii sunt aprinse simultan în Argentina. Foto: Twitter

Peste 175.000 de hectare de vegetație au fost distruse în Argentina, în urma incendiilor care au devastat această țară în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

Mii de incendii de vegetație erau active în Argentina în 28 august, fiind curprinse de flăcări peste 175.000 de hectare de pădure și zone mlăștinoase.

Cele mai multe incendii au fost înregistrate în Parana Delta, la nord-vest de Buenos Aires, și în provinciile Cordoba, Santa Fe, Salta, Jujuy, Tucuman și Chaco.

ADVERTISEMENT

Argentina e sub flăcări, peste 8.000 de incendii devastează țara sud-americană

Potrivit stiripesurse, autoritățile din Argentina susțin că incendiile au fost provocate cu intenție, cel mai probabil de fermieri inconștienți.

Incendiile sunt provocate cu intenţie şi trebuie să-i căutăm pe responsabili”, a anunțat ministrul Mediului, Juan Cabandie, aflat la fața locului pentru a inspecta dezastrul în regiunea Cordoba.

ADVERTISEMENT

Activiștii de mediu sunt convinși că incendiile au fost declanșate pentru a ajuta la defrișarea terenului pentru agricultură.

Mai multe organizații au cerut Guvernului să ia măsuri mult mai stricte împotriva acelor persoane care pornesc incendii care se transformă ulterior în dezastru național, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Argentina e în flăcări!”, titrează o petiție publicată pe internet. „Nu putem rămâne cu braţele încrucişate văzând cum focul distruge toată vegetaţia şi afectează oamenii care trăiesc aici”, mai este precizat în petiție.

Peste 120 de pompieri se luptă cu flăcările care au cuprins pădurea Copacabana-Ongamira, iar peste 20.000 de hectare au fost distruse complet.

ADVERTISEMENT

Totul arde, a scăpat de sub control! E practic imposibil de stins”, s-a plâns și Lionel Mingo, un reprezentant al Greenpeace Argentina.

Mai mult, aerul devine irespirabil în orașul Rosario, unde fumul gros nu le permite oamenilor să iasă din case. „Depinde cum bate vântul, însă uneori fumul e atât de gros că nu mai poți să vezi casa vecinului. Ce e mai rău, fumul ajunge în casă, cei cu astm și probleme respiratorii se descurcă foarte greu în această perioadă”, a explicat biologul Jorge Liotta.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au identificat nu mai puțin de 8.024 de incendii în Argentina, în condițiile în care într-un an cifra nu depășește 1.800 pe an.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!