Sport

Argentina – Brazilia 1-0. Messi rupe ghinionul şi câştigă prima finală majoră din carieră. Video

Argentina - Brazilia este finala Copa America 2021, iar FANATIK îţi prezintă toate detaliile despre marele meci care împarte America de Sud în două.
11.07.2021 | 04:41
Argentina  Brazilia 10 Messi rupe ghinionul si castiga prima finala majora din cariera Video
ADVERTISEMENT
11-07-2021
00:01

Argentina - Brazilia 1-0

Final / Argentina este noua campioană a Americii de Sud. 

Min 88. / Messi ratează unu-la-unu cu Ederson, după ce se împiedică în minge. Pasa genială a venit de la Roberto De Paul, care semnase şi assistul pentru Di Maria

Min. 78 / Brazilia a cerut penalty la o cădere în careu a lui Gabi. Arbitrul a lăsat jocul să continue.

Min. 54 / Ocazie mare pentru Brazilia. Lansat excelent în partea dreapt, Richarlison nu reuşeşte să-l învingă pe Emiliano Martinez cu un şut din 7 metri lateral dreapta.

Min. 52 / Richarlison trimite balonul în poarta lui Emiliano Martinez, dar golul este anulat pentru ofsaid. Asistentul a semnalizat corect poziţia afară din joc.

Min. 46 / A început repriza secundă. Argentina a avut prima minge.

Min. 45 / Pauză. Argentina intră în avantaj la cabine, la capătul unei reprize în care s-a jucat foarte agresiv.

Min 31. / Determinare maximă pentru Lionel Messi, care îşi doreşte trofeul. A trecut la munca de jos şi intră prin alunecare.

Min. 22 / GOOOL Argentina! Di Maria deschide scorul, după o pasă excelentă în adâncime de la Roberto De Paul. Fotbalistul lui PSG preia elegant cu exteriorul şi îl lobează pe Ederson.

Min. 1 / Brazilia a avut lovitura de start în finala Copa America! A început meciul. 

10-07-2021
23:03

Echipele de start pentru Argentina - Brazilia

Argentina: E. Martinez (Aston Villa) – Montiel (River Plate), Romero (Atalanta), Otamendi (Benfica), Acuna (Sevilla) – De Paul (Udinese), Paredes (PSG), Lo Celso (Tottenham) – Di María (PSG), L. Martinez (Inter), Messi (liber de contract). Selecţioner: Lionel Scaloni

Brazilia: Ederson (Manchester City) – Danilo (Juventus), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Renan Lodi (Atletico Madrid) – Casemiro (Real Madrid), Fred (Manchester United) – Everton (Benfica), Lucas Paqueta (Lyon), Neymar (PSG) – Richarlison (Everton). Selecţioner: Tite

10-07-2021
22:41

Alertă înainte de finala Copa America

Presa din Brazilia a anunţat că mai mulţi suporteri au folosite rezultate falsificate ale testelor COVID-19, iar la intrarea pe stadion “Maracana” sunt suporterii care forţează pătrunderea pe arenă.

Meciul Argentina – Brazilia are loc duminică, 11 iulie, cu începere de la ora 03:00, ora României, în finala Copei America, o competiţie similară EURO 2020 pe continentul sud-american la nivel de echipe naţionale. Este finala cu cel mai mare impact, pentru că se întâlnesc marile rivale la supremaţie şi cele mai bune echipe naţionale de pe acest continent.

Unde se joacă finala Copei America, Argentina – Brazilia

Confruntarea Argentina – Brazilia se dispută duminică, 11 iulie, de la ora 03:00, deci în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Rio de Janeiro, în tempul fotbalului brazilian, celebrul stadion Maracana. În Brazilia pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii, ceea ce condiţionează şi acest joc.

ADVERTISEMENT

Acesta este şi motivul pentru care acces pe stadion la finală nu vor avea decât spectatori în număr de 10 la sută din uriaşa capacitate a arenei din Rio de Janeiro. Şi aceştia nu vor putea intra decât făcând dovada efectuării unui test negativ anti-COVID valabil 72 de ore.

Cine transmite la TV finala Copei America, Argentina – Brazilia

Din păcate, în România nu sunt transmise meciurile Copei America, atât pentru faptul că exact în aceeaşi perioadă a avut loc turneul final al EURO 2020, dar şi pentru că meciurile s-au jucat târziu, cel mai devreme la miezul nopţii. Aşa încât puteţi intra pe site-ul FANATIK, pentru a urmări acolo finala în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În Brazilia nu este chiar atât de cald după cum circulă legenda, temperatura preconizată pentru ora finalei fiind de 24 de grade, cu cer senin, fără precipitaţii. A primit misiunea dificilă de a conduce partida arbitrul uruguayan Esteban Ostojich, 39 de ani, arbitru FIFA din 2016.

Ce jucători importanţi lipsesc în întâlnirea Argentina – Brazilia

Argentina nu are absenţe notabile pentru marea răfuială cu eternii rivali. Selecţionerul Lionel Scaloni poate miza pe cea mai bună fomulă de echipă din care nu lipsesc Leo Messi şi Angel di Maria. Portarul Martinez a devenit erou naţional după ce a parat trei lovituri de departajare în semifinala cu Columbia.

ADVERTISEMENT

La brazilieni va lipsi, suspendat pentru două etape, vârful lui Manchester City, Gabriel Jesus, ceea ce este o mare pierdere pentru selecţionerul Tite, care acum trebuie să găsească soluţia potrivită pentru a înlocui această absenţă importantă.

Nici Messi, nici Neymar nu au câştigat niciodată Copa America

Copa America a păţit acelaşi scenariu ca la EURO, amânată un an din motive de pandemie, trebuia să aibă loc în Columbia şi Argentina, două ţări în premieră, dar pandemia a continuat să dea toate planurile peste cap şi CONMEBOL, UEFA a sud-americanilor, a mutat de urgenţă competiţia în Brazilia, care o găzduise şi câştigase în 2019. Nici brazilienii nu prea ar fi vrut, dar în cele din urmă au organizat şi acum vor juca a doua finală consecutiv.

ADVERTISEMENT

Care va fi una cu adevărat specială pentru marile staruri ale celor două ţări. Paradoxal, Messi, cel mai bun jucător al lumii, nu are nici un trofeu cu echipa naţională, iar Neymar era accidentat în 2019, când Selecao devenea campioană. Messi şi Neymar au doar câte un titlu olimpic în palmares, dar Mondiale sau Copa America nu.

Şi Messi a pierdut deja trei finale de Copa America, ultimul succes argentinian fiind în urmă cu 28 de ani. Va fi un duel în care doi foarte buni prieteni chiar şi după ce Neymar a plecat de la Barcelona la PSG în 207 cei doi rămânând în cele mai bune relaţii iar acum Neymar trage de Messi să vină în Franţa.

Cote la pariuri pentru finala Argentina – Brazilia

Brazilia este favorită principală, cu cota de 2,15, poate şi pentru faptul că finala se joacă la Rio de Janeiro. Argentina are 3,30 să producă surpriza, dar mulţi experţi consideră că acest meci nu se va decide în cele 90 de minute şi că vor urma prelungiri şi chiar lovituri de departajare.

Argentina nu a mai reuşit să bată Brazilia într-un meci oficial din 6 iunie 2005, când a fost 3-1 în preliminariile CM 2006. Ultimul meci direct a avut loc în 2019, când argentinienii se impuneau într-un amical, scor 1-0, după un gol al lui Lionel Messi.

ADVERTISEMENT