Cele mai citite

Video şi foto. Violenţe incredibile în Argentina. Vezi cine au căzut pradă furiei huliganilor

Weekendul trecut în Primera Division din Argentina a fost marcat de evenimente greu de imaginat petrecute în tribune la meciul dintre Patronato Parana şi Union Santa Fe.
28.11.2017 | 21:38

Violenţele nu reprezintă o noutate în fotbalul din America de Sud. Temperamentul coleric latino-american a provocat de-a lungul timpului multe drame pe stadioane, petrecându-se de toate, inclusiv asasinate între suporteri sau cărora le-au căzut victime jucători ori arbitri. Argentina conduce, de departe, topul unor astfel de episoade care umbresc frumuseţea sportului rege. Şi tot în ţara care i-a dat fotbalului pe Diego Armando Maradona şi Lionel Messi s-a petrecut, weekendul trecut, ultimul episod, care aduce în prim plan o situaţie nemaiîntâlnită până acum.

Pe stadionul din Parana a avut loc meciul din Primera Division între echipa locală Patronato şi Union Santa Fe, ocupanta unui surprinzător loc 3. Între suporterii celor două cluburi există o dură rivalitate. De aceea, din partea oaspeţilor nu au existat fani prezenţi la meci. În schimb, în tribune a luat loc un grup de puşti, 13-15 ani, de la o şcoală de fotbal din oraşul Diamante, aflat la cinci ore de capitala Buenos Aires, dar la numai o oră de Patronato.

În Argentina violenţele sunt la ele acasă

Cinci adulţi şi 35 de copii au primit invitaţii din partea guvernului regional pentr u a asista la meci. Unul dintre copii a desfăşurat un steag în culorile alb-roşu ale oaspeţilor, dar, în fapt, era un simbol al şcolii de fotbal din oraşul lor. Cum Patronato pierdea, furia ultraşilor din Parana s-a canalizat asupra grupului de copii. Pentru huligani nu a existat vreo apăsare pentru faptul că în faţa lor se aflau nişte minori. 

Pumni, picioare, strângeri de gât, tot arsenalul de a băga groaza în bieţii copii, au reprezentat urarea de bun venit a unor oameni care aveau, mulţi dintre ei, copii acasă. Opt copii au ajuns la spital, iar unul dintre părinţii care i-a însoţit s-a ales cu fractură de piramidă nazală. “Aveau cuţite şi bâte şi nu i-a oprit nici un moment faptul că loveau nişte copii lipsiţi de apărare” – a declarat unul dintre adulţii care a însoţit grupul. Copiii au povestit plângând acasă prin ce clipe horror au trecut şi au spus că nu vor mai merge în viaţa lor pe stadion în calitate de spectatori.

VEZI VIDEO

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri