Fotbal international

Argentina – Croația 3-0, în semifinalele Campionatului Mondial 2022. Geniul lui Messi duce „pumele” în marea finală

Argentina s-a distrat cu naționala Croației, pe care a învins-o cu 3-0, în prima semifinală de la Campionatul Mondial și s-a calificat pentru marea finală de duminică.
13.12.2022 | 22:50
Argentina  Croatia 30 in semifinalele Campionatului Mondial 2022 Geniul lui Messi duce pumele in marea finala
Messi a deschis scorul din penalty în semifinala Argentina - Croația. foto: fifa.com
ADVERTISEMENT
13-12-2022
21:02

Argentina, prima finalistă a Campionatului Mondial

Argentina a câștigat fără drept de apel meciul contra Croației și s-a calificat en-fanfare în finala Campionatului Mondial.

„Pumele” lui Lionel Scaloni, conduse magistral din teren de Messi, vor evolua cu trofeul pe masă duminică, împotriva învingătoarei dintre Franța și Maroc. Cea de-a doua semifinală se va juca miercuri seara, de la ora 21:00.

Învinsa Croația va juca sâmbătă pentru medalia de bronz contra echipei care va părăsi terenul învinsă în cea de-a doua semifinală.

13-12-2022
20:05

FINAL: Argentina - Croația 3-0 (Messi 34, J. Alvarez 39, 69)

Min. 90+5: S-a terminat partida.

Min. 90: De la margine s-au arătat 5 minute de prelungire.

Min. 85: Corner pentru croați, Perisic deviază pe spate, dar Lovren dă pe lângă minge.

Min. 69: GOOOL Argentina! Fază de geniu creată de Messi, care ridiculizează trei fundași croați, pătrunde în careu, îi pasează pe 6 metri lui Julian Alvarez, care îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 58:  Messi rămâne singur în colțul careului mic, dar șutează în portarul Livakovic.

Min. 49: Paredes șutează cu pământul din afara careului, Livakovic e atent și reține.

Min. 46: A început repriza secundă.

13-12-2022
19:00

Primă repriză de vis a „pumelor” contra Croației

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+4: S-a terminat prima repriză. Argentina intră la cabine cu un avantaj de două goluro, după 45 de minute de vis.

Min. 45: Juranovic pătrunde în careu pe partea dreaptă, șutează la colțul scurt, dar portarul Martinez respinge de lângă bară.

Min. 42: Corner pentru Argentina, Mac Allister reia cu capul din 3-4 metri, dar Livakovic are un reflex senzațional și respinge în corner.

Min. 39: GOOOL Argentina! Corner al croaților, argentinienii resping, mingea ajunge la Julian Alvarez, care face o cursă senzațională, de peste 70 de metri, trece de 4 fundași adverși și înscrie de la 7-8 metri de poarta lui Livakovic.

Min. 34: GOOOL Argentina! Messi execută impecabil, la vinclu, lovitura de pedeapsă și aduce „pumele” în avantaj.

Min. 32: Alvarez scapă singur cu Livakovic, dă mingea pe lângă acesta, este faultat clar în careu, Lovren respinge de pe linie, iar arbitrul dictează penalty.

penalty argentina
Faza în urma căreia Argentina a primit penalty

Min. 25: Livakovic respinge greu, de lângă bară, șutul lui Enzo Fernandez din afara careului.

Min. 1: A început partida.

argentina croatia 620679974599204_n
Argentina – Croația, prima semifinală de la Mondiale. Foto: Fanatik

Atmosfera este cu adevărat senzațională, stadionul este arhiplin. Sunt peste 25.000 de fani argentinieni, în timp ce croații sunt de 5 ori mai puțini.

13-12-2022
18:34

Echipele au ajuns la stadion

Argentina și Croația se întâlnesc de la ora 21:00 în prima semifinală de la CM din Qatar. Cele două formații au ajuns la stadionul „Lusail Iconic” din Lusail cu aproximativ o oră și jumătate înaintea fluierului de start, imaginile cu jucătorii putând fi urmărite mai jos.

13-12-2022
17:54

Echipele de start la Argentina - Croația

Argentina: E. Martinez (Aston Villa) – Molina (Atletico Madrid), Otamendi (Benfica), Romero (Tottenham), Tagliafico (Lyon) – De Paul (Atletico Madrid), Paredes (PSG), Fernandez (Benfica), Mac Allister (Brighton) – Messi (PSG), Alvarez (Manchester City). Rezerve: Armani, Rulli – Almada, Coreea, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Li.Martinez, Palacios, Pezzella, Rodriguez. Selecționer: Lionel Scaloni.

Croația: Livakovic (Dinamo Zagreb) – Juranovic (Celtic), Lovren (Zenit), Gvardiol (Leipzig), Sosa (Stuttgart) – Kovacic (Chelsea), Brozovic (Inter Milano), Modric (Real Madrid) – Pasalic (Atalanta), Kramaric (Hoffenheim), Perisic (Tottenham). Rezerve: Grbic, Ivusic – Barisic, Budimir, Erlic, Jakic, Livaja, Majer, Orsic, Petkovic, Stanisic, Sucic, Sutalo, Vida, Vlasic. Selecționer: Zlatko Dalic.

Meciul Argentina – Croația are loc marți, 13 decembrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul primei semifinale a turneului final al CM din Qatar. Argentina și Croația au un numitor comun în privința modului în care au avansat în careul de ași, respectiv faptul că s-au calificat după executarea loviturilor de departajare. Sud-americanii au eliminat Olanda, iar naționala din spațiul ex-iugoslav a trimis acasă Brazilia.

Argentina – Croația, în semifinalele Campionatului Mondial 2022

Argentina – Croația este prima semifinală la turneul final al CM din Qatar. Argentina este una dintre cele patru mari favorite încă de la începutul turneului rămasă în cursă, alături de Franța, alte două nume mari, Brazilia și Germania părăsind deja competiția, ultima în cel mai rușinos mod cu putință, încă din faza grupelor. Croația reușește ceva ieșit din comun, a treia prezență în istorie la acest nivel, după 1998 și 2018, la o țară de nici 4 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Argentina şi Croația

Întâlnirea  Olanda – Argentina se dispută marți, 13 decembrie, de la ora 21:00, pe cel mai mare stadion de la Campionatul Mondial din Qatar, “Lusail Iconic” din Lusail, una dintre suburbiile capitalei Doha. Cu siguranță, deși oficialii qatarezi vor declara din nou un număr record fictiv de spectatori, pe stadionul de 88.000 de locuri vor lua loc poate ceva mai mult de 60%, cei mai mulți fiind fani ai Argentinei.

Pe acest uriaș stadion a reușit Arabia Saudită să bată Argentina cu 2-1 în prima etapă, apoi s-au mai jucat Brazilia – Serbia 2-0, Argentina – Mexic 2-0, Portugalia – Uruguay 2-0, Arabia Saudită – Mexic 1-2 și, în fine, o altă mare bombă, Camerun – Brazilia 1-0, toate aceste partide în grupe. Tot aici publicul l-a putut admira pe noul star al Portugaliei, Goncalo Ramos, cu hat-trick-ul din victoria din optimi, 6-1 cu Elveția, și a asistat în sferturi la dramaticul Olanda – Argentina, decis după lovituri de departajare. Și pe acest stadion se va juca duminică, 18 decembrie, finala.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Argentina – Croația se joacă marți, 13 decembrie, de la ora 21:00,  şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Marți, 13 decembrie, va fi în continuare o vreme frumoasă, cu cer permanent senin, în Qatar, dar noutatea este că temperatura de afară va scădea până la 25 de grade. Este o temperatură care nu oferă nici un fel de disconfort celor prezenți la competiție și nu este nevoie la ora jocului, când vor fi 22-23 de grade, de folosirea insitalației de aer condiționat a stadionului.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Argentina – Croația, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Suntem în faza de anticameră a marii finale a CM 2022 și este clar că meciul Argentina – Croația va fi intens pariat mai ales pe succesul sud-americanilor, pentru că tot mai mult se întrevede o finală Argentina – Franța. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Argentina și Croația.

Ce absențe sunt în meciul Argentina – Croația

Selecționerul Argentinei, Lionel Scaloni, va avea probleme cu fundașii laterali la semifinala cu Croația. Asta deoarece atât Marcos Acuna, fundașul dreapta, cât și cel stânga, Gonzalo Montiel, ce e drept acesta mai mult înlocuindu-l în ultimele 20 de minute pe titularul Molina, sunt suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. Interesant este că ambii sunt jucătorii clubului din La Liga FC Sevilla.

ADVERTISEMENT

La croați nu există probleme de lot, selecționerul Zlatko Dalic având toți jucătorii la dispoziție. Presa de la Zagreb a aprins deja meciul, scriind că argentinienii vor căuta să îi provoace cu gesturi și cuvinte murdare pe cei mai impulsivi jucători croați, sperând într-o reacție necontrolată a acestora și la eliminarea unuia dintre ei.

Italianul Daniele Orsato va dirija prima semifinală la Campionatul Mondial 2022, Argentina – Croația

Prima semifinală a Mondialului din Qatar, Argentina – Croația, va fi condusă la centru de arbitrul italian Daniele Orsato, 47 de ani, aflat la al treilea meci la acest turneu final. A mai condus în grupe partida de deschidere, din grupa A, Qatar – Ecuador 0-2 și pe cea din etapa a 2-a dfin grupa C, Argentina – Mexic 2-0. Iar acum, cel care s-a visat să devină electrician, va împărți din nou dreptatea într-un joc al “pumelor”.

Argentina nu a eșuat niciodată să ajungă în finală după ce s-a numărat printre semifinaliste, iar în calitate de campioni în exercițiu ai Copa America sunt o echipă care face față foarte bine meciurilor eliminatorii. După o singură înfrângere în ultimele 41 de meciuri (au 30 de victorii și 10 egaluri) argentinienii sunt la doar un meci distanță de o a șasea finală a Cupei Mondiale și ultima șansă a lui Messi de a câștiga cel mai mare trofeu la nivel de echipe naționale

Cote la pariuri

Croația a reușit din nou evoluții sigure la un turneu final de CM, dar pentru casele de pariuri Argentina este echipa care este favorită să obţină calificarea în finală, la o cotă de 1,80, față de 5,60 cât au primit jucătorii lui Zlatko Dalic. Șansă dublă X2 are cotă 2,00, iar la goluri unul marcat de Argentina are cotă 1,28 și unul al Croației 1,75. Opțiunea cine se califică e cotată astfel: 1,40 la Argentina şi 3,00 la Croația.

Sunt patru meciuri între cele două echipe, două la turnee finale de CM și două amicale, iar scorul general este de 2-2, fiecare câștigând câte un meci oficial și unul amical. Argentina a învins cu 1-0 în grupă la turneul final din Franța 1998, dar Croația a ajuns în semifinale, iar acum patru ani, tot în grupe, Croația a zdrobit cu 3-0 formația sud-americană, toate golurile venind după pauză.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “total goluri 1-2” în Argentina – Croația. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT