Pariuri sportive

În Argentina există unicul club din lume cu grădiniţă, şcoală, liceu şi universitate

River Plate nu a mai cîştigat un trofeu în Argentina din 2008, dar a stabilit o performanţă unică în lume. În incinta celebrului stadion "El Monumental" funcţionează în numele celui mai...
08.02.2014 | 20:26
In Argentina exista unicul club din lume cu gradinita scoala liceu si universitate

River Plate nu a mai cîştigat un trofeu în Argentina din 2008, dar a stabilit o performanţă unică în lume. În incinta celebrului stadion “El Monumental” funcţionează în numele celui mai galonat club din Ţara Tangoului absolut toate formele de învăţîmînt, de la grădiniţă pînă la universitate.

În alte ţări din America de Sud (Chile, Peru, Columbia, Ecuador) au existat mai  întîi instituţiile de învăţămînt (toate la nivel de universitate), care au decis să se implice apoi în proiecte fotbalistice de anvergură, aşa cum şi în România în jurul centrelor de învăţămînt superior au apărut cluburi studenţeşti de tradiţie, gen Politehnica Timişoara, Politehnica Iaşi, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova sau Sportul Studenţesc. Ceea ce se întîmplî însă la River Plate este unicat mondial, pentru că, după ce a primit OK-ul ministerului de învăţămînt din Argentina, clubul din Buenos Aires este cel care, exceptînd grădiniţa, care are o vechime de 25 de ani, a cerut şi a obţinut să creeze în interiorul spaţiilor de pe “El Monumental” toate aceste forme de învăşîmînt. Şi impactul a fost uriaş, chiar dacă aceste forme de învăţămînt sînt foarte tinere, primind dreptul de funcţionare abia în 2013. Universitatea del River se numeşte cea mai înaltă formă de învăţămînt, iar domeniile din care absaolvenţii îşi iau diplome sînt marketing sportiv, administrare în domeniul sportului, administrare de firme şi academie de sport.

gradi