Nicio categorie

Cum se califică Argentina în optimi după Nigeria – Islanda 2-0! Vezi variantele

22.06.2018 | 19:55
Argentina face calcule de calificare. Cum poate ajunge Liuonel Messi în optimile de finală al Campionatului Mondial

Echipa națională a Argentinei stă în acest moment pe un butoi cu pulbere după înfrângerea din meciul cu reprezentativa Croației, din etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial, dar suporterii încă mai speră și fac calcule de calificare în optimile de finală ale turneului final din Rusia.


UPDATE, ora 19:50 / Nigeria a învins Islanda, scor 2-0, iar Argentina continuă să spere că se va califica în optimile de finală de la turneul final din Rusia. După meciul de la Vogograd, Croaţia ocupă primul loc în Grupa D, în timp ce Nigeria a urcat pe locul doi. Islanda şi Argentina sunt egalitate de puncte în clasament.

Argentina se califică în optimi dacă:

 • câştigă meciul cu Nigeria, iar Islanda nu bate Croaţia
 • câştigă meciul cu Nigeria cu o diferenţă mai mare cu două goluri decât eventuala victorie a Islandei cu Croaţia (spre exemplu, dacă Islanda bate 1-0, iar Argentina, minim 3-0, “pumele” sunt calificate)

Argentina a adunat un singur punct în primele două meciuri de la Campionatul Mondial, după 1-1 cu Islanda și 0-3 cu Croația, și mai are de jucat în ultima etapă cu selecționata Nigeriei, care va întâlni astăzi Islanda, și va avea nevoie de o victorie pentru a mai spera.

Argentina face calcule de calificare, dar stă la mâna rezultatelor

Calculele de calificare a naționalei Argentinei în optimile de finală sunt destul de simple, dar ”pumele” stau la mâna celorlalte rezultate din grupă. De asemenea, vicecampioana mondială are și handicapul unui golaveraj extrem de slab, un gol marcat și patru primite. Iată cum poate trece Lionel Messi de faza grupelor:

Dacă Islanda bate Nigeria:

 • Argentina trebuie să bată neapărat Nigeria în ultima etapă
 • Croația trebuie să câștige contra Islandei în ultimul meci
 • Argentina să aibă un golaveraj mai bun decât nordicii

Dacă Islanda și Nigeria termină la egalitate

 • Argentina trebuie să bată în ultima etapă Nigeria
 • Islanda să nu câștige contra Croației

Dacă Nigeria bate Islanda

 • Argentina trebuie să câștige contra Nigeriei în ultima etapă
 • Islanda să nu bată Croația
 • Dacă Islanda bate Croația, golaverajul sud-americanilor trebuie să fie mai bun decât al nordicilor.

  Argentina face calcule de calificare. Cum poate ajunge Lionel Messi în optimile de finală al Campionatului Mondial
  Argentina face calcule de calificare. Cum poate ajunge Lionel Messi în optimile de finală al Campionatului Mondial

Argentina a fost învinsă, joi, la Nijni Novgorod, cu scorul de 3-0, de reprezentativa Croației, în etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia. În urma acestui rezultat, croații și-au asigurat calificarea în optimi, în timp ce vicecampionii mondiali au nevoie de o minune pentru a trece de grupe.

Atacantul Sergio Aguero l-a atacat dur pe selecționerul Jorge Sampaoli la declarațiile de finalul meciului Argentina – Croația 0-3, din etapa a doua a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia.

Jorge Sampaoli se afșă într-o situație dificilă, mai mulți jucători cerându-i demisia după înfrângerea în fața Croației. În cazul în care va fi dat afară până la meciul cu Nigeria, pe banca tehnică a ”pumelor” va sta fostul campion mondial din 1986, Jorge Burruchaga, care în acest moment este managerul echipei naționale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri