Fotbal international

Argentina, fără Messi, Higuain şi Aguero la amicalele cu Guatemala şi Columbia

18.08.2018 | 09:02
Argentina fara Messi Higuain si Aguero la amicalele cu Guatemala si Columbia

Argentina va juca fără Leo Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Aguero şi Angel di Maria în cele două partide amicale pe care le va disputa la începutul lunii septembrie cu Guatemala şi Columbia. Prima va avea loc pe 7 septembrie, la New York, a doua patru zile mai târziu, la New Jersey. Cuplul interimar de antrenori, alcătuit din doi foşti internaţionali de la începutul anilor 2000, Lionel Scaloni şi Pablo Aimar, vrea să vadă la lucru mai mulţi jucători tineri, pentru a îşi face o impresie asupra potenţialului lor.

Despre Leo Messi presa din Ţara Tangoului a scris încă după încheierea dezamăgitoarei prestaţii la turneul final al Campionatului Mondial din Rusia, unde Argentina a fost eliminată încă din faza optimilor de finală, în cel mai frumos meci al competiţiei, de către viitoarea regină a lumii, Franţa, cu scorul de 4-3. Messi nu va mai juca nici un minut la echipa naţională în 2018 şi nu puţini sunt cei care susţin că el ar putea spune pas definitiv, pentru a se concentra numai pe activitatea de la club, FC Barcelona în noul sezon propunându-şi ca principal obiectiv câştigarea Champions League, trofeul celei mai prestigioase competiţii europene intercluburi fiind monopolizat de trei ediţii încoace de rivala Real Madrid.

Argentina, fără Messi, Higuain şi Aguero. Apar Icardi, Lautaro Martinez şi Giovanni Simeone

Dacă patru nume grele din lotul “pumelor” nu se regăsesc pe listele celor doi selecţioneri, Javier Mascherano nemaintrând în această categorie deoarece el şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională imediat după eliminarea de la Campionatul Mondial, în schimb apar trei jucători care în mandatul lui Jorge Sampaoli nu au figurat niciodată, deşi golgeterul lui Inter nu avea voie să lipsească de la turneul final din Rusia. Este vorba de Mauro Icardi, Lautaro Martinez, şi el transferat în această vară lângă Icardi, la Inter şi de fiul antrenorului lui Atletico Madrid. Giovanni Simeone este atacantul Fiorentinei şi toate cele trei variante ofensive provin din acelaşi campionat italian.

Argentina, fără Messi, Higuain și Aguerro. Au fost însă chemaţi Mauro Icardi, Lautaro Martinez şi Giovanni Simeone. În imagine, Mauro Icardi, golgeterul lui Inter, marele absent pe nedrept la Campionatul Mondial
Argentina, fără Messi, Higuain și Aguerro. Au fost însă chemaţi Mauro Icardi, Lautaro Martinez şi Giovanni Simeone

Obiectivul cuplului interimar de selecţioneri ai Argentinei este aşadar să vadă la lucru cât mai mulţi tineri de perspectivă, dar şi jucătorii care, dintr-un motiv sau altul, mai mult sau mai puţin plauzibil, nu au intrat în planurile fostului selecţioner, Jorge Sampaoli. Următoarea competiţie majoră la care Argentina va fi prezentă va fi Copa America, în vara lui 2019, competiţia urmând a se desfăşura tocmai pe terenul marii rivale în America de Sud, Brazilia.

Argentina, recordmana de victorii la Copa America

La Copa America 2019, unde Argentina vrea titlul continental după 26 de ani, vor fi, ca de obicei şi două naţionale din afara continentului sud-american invitate, însă acestea nu sunt, ca de obicei, Mexic şi SUA, ci Japonia şi Qatar, ţara care va găzdui în 2022 următorul turneu final de Campionat Mondial. Argentina este a doua în palmaresul competiţiei, cu 14 succese, prima fiind Uruguay, care are unul mai mult. După ce la Campionatul Mondial a fost un evident regres faţă de precedenta ediţie, din 2014, în Brazilia, unde Messi şi colegii lui au jucat finala cu Germania, este limpede de ce “pumele” vor să-şi lingă rănile atacând prima dată trofeul continental, pentru refacerea imaginii şifonate serios în Rusia. Rămâne însă de văzut dacă Leo Messi va mai conduce sau nu din teren pe albicelesti.

Tags: