Video

Messi vrea CUPA: “Căutăm visul!”. AICI ai toate reacţiile

UPDATE 04:09 / Safet Susic, antrenorul Bosniei, susţine că echipa pe care o antrenează s-a ridicat la nivelul de joc al Argentinei şi, evident, a legat soarta partidei de rapidul autogol marcat...
16.06.2014 | 00:26
Messi vrea CUPA Cautam visul AICI ai toate reactiile
ADVERTISEMENT

UPDATE 04:09 / Safet Susic, antrenorul Bosniei, susţine că echipa pe care o antrenează s-a ridicat la nivelul de joc al Argentinei şi, evident, a legat soarta partidei de rapidul autogol marcat de Kolosinac.

Toţi cei care au ascultat ce am spus la conferinţa de presă dinaintea meciului îşi vor aminti ce am zis: că sîntem pe bune aici şi că vom opune o rezistenţă puternică Argentinei, una din favoritele turneului. Şi aşa a fost! Sînt mulţumit cu ce am văzut azi pe teren. Dar cînd joci cu o aşa echipă, pentru un rezultat bun trebuie să joci şi bine, dar să şi ai noroc. Putea fi altfel rezultatul dacă nu ne înscriam acel autogol. Le-am spus jucătorilor că putem pierde, că e rezultatul logic, dar că meciurile care contează cu adevărat pentru noi sînt cele cu Iran şi Nigeria, pentru că ele ne vor putea aduce locul doi şi calificarea. Ne-ar bucura şase punte, dar cred că ne putem califica şi cu patru“, a spus Susic la conferinţa de presă.

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

UPDATE 03:58 / Angel Di Maria, mijlocaşul de creaţie al Argentinei, a vorbit mai pe larg despre meciul cu Bosnia, despre cum i-a afectat schimbarea sistemului din 4-3-3 în 5-3-2, dar şi cum abordează el şi colegii săi meciurile de la această Cupă Mondială.

Ştiam la ce venim. Am fost liniştiţi, deşi ştiam că o primă partidă la un Mondial nu este niciodată uşoară. Cu trei jucători în atac este mai simplu, modificarea sistemului a contat mult. Şi pentru Leo (n.r. – Messi) e mai uşor cînd are încă doi jucători lîngă el cu care să paseze. Noi trebuie să ne pregătim pentru că aţi văzut că toată lumea spunea că Uruguay va demola Costa Rica, dar nu a fost aşa, a fost un meci incredibil. Au fost deja multe surprize, vor mai fi şi, chiar dacă atunci cînd le zici numele echipelor faza grupelor pare uşoară, nu e aşa. Noi avem un principiu, ne spunem că nimic nu va fi uşor“, a spus mijlocaşul lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

UPDATE 03:35 / Sergio Aguero a trimis şi el un mesaj prin intermediul unei reţele de socializare. Atacantul argentinian li s-a adresat impresionanţilor fani ai naţionalei sud-americane: “Mulţumiri tuturor celor care ne încurajează, fie că sînt la mii de kilometri distanţă, fie că sînt aici cu noi, la Rio. Hai Argentina!

agueroooo

Ulterior, Aguero a revenit şi cu un nou mesaj, de data asta despre meci: “Să începi cu o victorie este cel mai bun mod de start. Tot timpul sînt lucruri de îmbunătăţit, dar este un început grozav!”.

ADVERTISEMENT

aguero2

UPDATE 03:24 / Lionel Messi a dat primele declaraţii şi nu şi-a ascuns încă de la finalul primului meci aspiraţiile pe care le are în Brazilia. Căpitanul Argentinei vrea Cupa Mondială însă este conştient că acest obiectiv va putea fi îndeplinit doar dacă el şi colegii săi vor juca mai bine decît au făcut-o împotriva Bosniei. 

Este important să cîştigăm, dar trebuie să ne mai îmbunătăţim jocul. Am avut în faţă o echipă care joacă bine, dar în unele momente noi i-am lăsat să facă anumite lucruri şi ne-am creat singuri emoţii. A fost o descătuşare al doilea gol pentru că, la cum era partida, aveam nevoie de cele trei puncte“, a spus atacantul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Acesta a vorbit şi despre atmosfera din tribune, zecile de mii de fani argentinieni cîntînd pe toată durata partidei, iar la final a făcut o dezvăluire menită să-i înfierbînte şi mai tare pe suporteri. “Atmosfera este impresionantă, oamenii m-au uimit. Ştiam că aşa va fi, nu mă aşteptam la mai puţin, oricum. Avem nevoie de ei. Noi rămînem aşa cum am venit, adică liniştiţi şi căutînd acel vis“, a explicat Messi.

UPDATE 03:19 / FIFA l-a ales pe Lionel Messi drept jucătorul meciului.

UPDATE 03:15 / Prima reacţie din tabăra Argentinei vine chiar de la antrenorul Alejandro Sabella. Acesta susţine că jocul nu l-a mulţumit pe deplin, în ciuda rezultatului: “Cu rezultatul sînt mulţumit. Cu jocul? În unele momente am fost, în unele nu“.

********************************************************************************************************************

Min. 90+3: Gata! Meciul s-a terminat! Argentina obţine o victorie muncită, dar meritată, şi face primul pas spre obiectivul veşnic: Cupa Mondială.

Min. 90: De la margine, arbitrul de rezervă indică 3 minute de prelungire.

Min. 87: Ultima modificare şi la argentinieni: este schimbat Aguero, care iese în fluierăturile fanilor brazilieni, şi intră Biglia, un jucător cu profil defensiv. Sabella încearcă să închidă jocul.

Min. 84: GOOOL BOSNIA! Ibisevic primeşte o pasă în interiorul careului, îşi închide unghiul dar reuşeşte să îl atragă pe Romero din poartă, iar apoi strecoară mingea printre picioarele portarului şi reuşeşte primul gol al Bosniei la Cupele Mondiale.

Loading the player…

Min. 77: Messi centrează pentru Higuain, care se demarcase, dar atacantul este prins cu spatele la poartă, iar lovitura sa de cap eşuează peste poartă.

Min. 74: Ultima schimbare a lui Susic: iese Misimovic şi intră Medunjanin

Min. 72: A doua schimbare la europeni: iese Hajrovic şi intră Visca.

Min. 69: Bosnia face prima schimbare: iese Mujdza şi intră Ibisevic.

Min. 65: GOOOL ARGENTINA! Messi înscrie după ce a reuşit să hipnotizeze iar apărarea bosniacilor în urma unui un-doi cu Higuain, urmat de un şut trimis în bara interioară, de unde mingea a ricoşat în plasă.

Loading the player…

Mai jos, o intervenţie nebună în propriul careu a lui Carcos Rojo!

Loading the player…

Min. 63: Spahic primeşte cartonaşul galben pentru un fault din spate asupra lui Aguero comis la aproximativ 30 de metri de propria poartă.

Min. 60: Messi primeşte o minge în mijlocul careului, aşează doar din preluare apărarea adversă, îi pasează lui Mascherano în dreapta, dar mijlocaşul şutează slab.

Min. 55: Kun Aguero este servit într-o poziţie bună în careu, undeva în partea stîngă, dar se lasă prea mult pe spate, iar şutul său trece mult pe lîngă vinclul bosniecilor.

Min. 54: Duelul Hajrovic – Romero contină. Bosniacul pătrunde din partea dreaptă, şutează puternic de la mare distanţă, dar portarul reuşeşte din nou să reţină.

Min. 50: Hajrovic execută bine o lovitură liberă de la 25 de metri, şutul său trimite mingea peste zid, dar nu are puterea necesară ca să-l surprindă pe Romero, care reţine sigur.

Min. 46: Primele două schimbări la Argentina: ies Maxi Rodriguez şi Campagnaro, intră Higuain şi Gago. Repriza a doua începe!

Min. 45: Arbitrul pune capăt primei părţi a meciului. Argentina e în avantaj, dar jocul sud-americanilor nu a convins deloc. Bosniacii pot da lovitura în a doua parte dacă nu vor mai risipi cu atît lejeritate situaţiile bune pe care le au în ofensivă.

* La Cupa Mondială se întîmplă lucruri rare. Mai jos, o poză cu Messi care încearcă să facă un tackle nereuşit asupra lui Misimovic.

messi tackle

Min. 41: Romero devine erou pentru argentinieni. Lulic reia din plină alergare cu capul o centrare venită din corner, dar portarul sud-americanilor respinge excelent de la rădăcina barei.

Min. 35: Aguro şi Bicakcic se lovesc cap în cap la un duel aerian, dar argentinianul se resimte cel mai tare. Cei doi îşi revin însă destul de repede.

Min. 33: Dzeko primeşte o minge la marginea careului, în poziţie centrală, pivotează şi se întoarce cu faţa spre poartă, dar şutul său trece destul de mult peste poartă.

Min. 32: Mascherano primeşte mingea la 25 de metri de careu după o acţiune prelungită de atac a Argentinei, mijlocaşul defensiv al sud-americanilor şutează puternic, dar Begovic se descurcă bine şi reuşeşte să respingă bomba receptată.

* Sergio Aguero nu a reuşit decît o singură pasă pînă în minutul 25. Culmea, aceea e cea care a urmat loviturii de start a partidei.

Min. 25: Rojo vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Mujdza. Bosniacul a exagerat căderea şi a reuşit să-l păcălească pe arbitrul Aguillar.

* Autogolul lui Kolasinac, marcat de bosniac în secunda 144, este cel mai rapid din istoria Cupelor Mondiale!

autogol kolosniac

Min. 18: După ce cu un minut înainte primise o minge în figură, Messi intră vijelios în careul advers, întoarce un fundaş bosniac, dar în cele din urmă este deposedat.

messi dribling

Min. 14: Pjanic execută o lovitură liberă de la 22 de metri, dar execuţia sa dezamăgeşte după ce se loveşte de zid. Argentinienii încep totuşi uşor-uşor să resimtă presiunea bosniacilor.

Min. 12: Hajrovic este lansat excelent de Misimovic, preia destul de bine, dar este blocat excelent de Romero.

* Este deja al treilea autogol al turneului după cele al lui Marcelo, în Brazilia – Croaţia 3-1 şi cel al lui Valladares, în Franţa – Honduras 3-0

Min. 5: Messi execută din nou foarte bine o fază fixă, de data aceasta un corner, bosniacii sînt iar puşi sub presiune, dar resping în cele din urmă. În tribune, fanii argentinieni cîntă superb!

Min. 3: GOOOL ARGENTINA!!! Messi centrează dintr-o lovitură liberă din partea stîngă, mingea este atinsă uşor cu capul de Rojo, iar apoi se loveşte de un Kolasinac bezmetic care reuşeşte să o introducă în propria poartă.

Loading the player…

Min. 1: A început partida!

Min. 0: Echipele intră pe teren. La primul meci al ediţiei pe “Maracana”, Argentina înfruntă Bosnia, singura debutantă de la Mondialul din Brazilia. Curios, Alejandro Sabella, antrenorul dublei campioane mondială, a ales să înceapă într-un sistem 5-3-2, fără Higuain între Lionel Messi şi Kun Aguero, aşa cum era de aşteptat. Dincolo, Bosnia încearcă să dea marea lovitură cu o formaţie din care strălucesc Dzeko, Pjanic, Misimovic sau Lulic.

Echipele de start:

Argentina: 1. Romero – 4. Zabaleta, 3. Campagnaro, 17. F. Fernandez, 2. Garay, 16. Rojo – 11. M. Rodriguez, 14. Mascherano, 7. Di Maria – 10. Messi (c), 20. Aguero; Antrenor: Alejandro Sabella.

Bosnia: 1. Begovic; 13. Mujdza, 3. Bicakcic, 4. Spahic (c), 5. Kolasinac – 7. Besic, 20. Hajrovic – 8. Pjanic, 10. Misimovic, 16. Lulic – 11. Dzeko; Antrenor: Safet Susic.

Arbitru: Joel Aguilar; Asistenţi: William Torres şi Juan Zumba (toţi din El Salvador)

*****************************************************************************

UPDATE 12:48 / Antrenorul campion al Spaniei, argentinianul Diego Simeone, a postat pe contul personal de Twitter o poză de pe Maracana, acolo unde este însoţit de cei doi fii ai săi.

simeone

UPDATE 13:00 / Cu cîteva ore înainte de meciul cu Argentina, Edin Dzeko a postat o fotografie într-o baie de gheaţă şi un mesaj pe contul său de twitter: “Îmi forţez limitele pentru a fi în cea mai bună formă pe teren! Totul sau nimic!”

dzeko

Argentina este a doua favorită pentru cîştigarea turneului final, după rivala Brazilia. Sud-americanii vor debuta la acest turneu final la noapte, la ora 01:00 împotriva Bosniei, o echipă cu jucători foarte buni, care participă pentru prima dată la un turneu final. 

Echipa antrenată de Alejandro Sabella are o ofensivă stelară cu nume grele precum: Messi, Aguero, Higuain, Lavezzi sau Palacio. Punctul slab al Argentinei este apărarea şi specialiştii susţin că succesul sud-americanilor la acest turneu final depinde de cum vor reuşi să stea în defensivă.

Necunoscuta Messi 

Leo Messi este starul naţionalei Argentinei şi unul dintre jucătorii de la care suporterii aşteaptă foarte multe. Specialiştii consideră că argentinianul trebuie să îşi demonstreze valoarea şi la echipa naţională, el fiind acuzat în repetate rînduri că nu evoluează la acelaşi nivel la reprezentativă ca şi la Barcelona.

Însă Leo Messi a stîrnit îngrijorare cu o săptămînă în urmă cînd a vomitat pe teren. Aceste probleme ale lui Messi sînt mai vechi, nefiind prima dată cînd el vomită pe gazon, un astfel de episod avînd loc chiar la Bucureşti, în amicalul cu România, din martie, încheiat 0-0.

leo

Multă lume mizează pe dorinţa lui Messi de a-şi trece în palmares un titlu mondial, singurul succes major care îi lipseşte şi care l-ar face cel mai mare jucător din toate timpurile.

Selecţie controversată

Deşi echipa are un atac de 5 stele, există multe nemulţumiri în Argentina legate de neconvocarea unui alt atacant, Carlos Tevez, care a fost lăsat acasă de Alejandro Sabella, chiar dacă a fost golgheterul Italiei în sezonul recent încheiat.

tevez1

În Argentina au avut chiar şi proteste de stradă pentru neconvocarea lui Tevez în lotul pentru campionatul mondial. Selecţionerul Sabella a declarat că nu are niciun conflict cu Tevez, doar că nu intră în planurile sale.

alejandro-sabella

Cursa spre al treilea titlu Mondial 

Argentina a cîştigat de două ori titlul mondial, în 1978 pe teren propriu şi în Mexic 1986. Sudamericanii au mai jucat o finală mondială, în 1990, pierdută în faţa Germaniei.

2010-08-28-21-47-32-7-1986_arg_finale_maradona_457_uv

Al treilea titlu mondial este o obsesie pentru argentinieni care aşteaptă de 24 de ani un nou titlu mondial. În ultimele două turnee finale, Argentina a părăsit competiţia în sferturi, fiind eliminată de fiecare dată de Germania. În 2006, nemţii au trecut la penaltiuri de echipa  “celestă”, iar în 2010, Germania a zdrobit Argentina antrenată de Maradona cu 4-0.

123

Traseu abordabil

Argentina este în grupa F alături de Bosnia şi Herţegovina, Nigeria şi Iran. O grupă abordabilă de care ar trebui să treacă cu uşurinţă. Primul meci este şi cel mai dificil pentru Argentina, împotriva Bosniei, care se află la prima participare la un turneu final. Argentina are un culoar favorabil şi pentru optimi pentru că, dacă calculele hîrtiei se confirmă şi Franţa cîştigă grupa E, “celeştii” vor juca cu Elveţia sau Ecuador.

Meci complicat la debut

Argentina – Bosnia şi Herţegovina este meciul de debut în grupa F. Cele două sînt şi principalele favorite pentru calificarea mai departe din grupă. Bosnia este pentru prima dată la un turneu final, după ce au pierdut 2 baraje consecutive în faţa Portugaliei.

Meciul se va juca luni de la ora 01:00 pe Maracana din Rio de Janeiro, fiind primul meci de la acest turneu final care se va disputa pe legendarul stadion brazilian.

i1QfJwFMlSu8

 

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

ADVERTISEMENT
Tags: