Argentina – Islanda, meciul în care Messi își începe aventura la Campionatul Mondial 2018

Argentina – Islanda, meciul în care Messi își începe aventura la Campionatul Mondial 2018
Lionel Messi va debuta la Campionatul Mondial 2018 în meciul Argentina - Islanda

Cel mai interesant meci al zilei de sâmbătă, 16 iunie, de la Campionatul Mondial 2018 este, fără îndoială, duelul dintre Argentina și Islanda. Partida dintre cele două reprezentative va avea loc la Moscova, pe stadionul Otkrytiye, de la ora 16:00.

Argentina este văzută ca fiind una dintre marile favorite la câștigarea turneului final din Rusia. Având-ul pe Lionel Messi lider de echipă, selecționerul Jorge Sampaoli are tot dreptul să viseze la al treilea titlu mondial pentru argentinieni. Vicecampionii mondial vor începe competiția din Rusia în fața debutantei Islanda. Nordicii par victime sigure, dar să nu uităm că același statut l-au avut și la Europeanul din urmă cu doi ani, atunci când au trecut de faza grupelor, au eliminat Anglia în optimi și s-au oprit în fața Franței în sferturi după un meci fabulos, încheiat cu victoria ”cocoșului galic”, scor 5-2.

Argentina are probleme în compartimentul defensiv

Argentina a venit în Rusia cu gândul să-i ofere lui Messi singurul trofeu care îi lipsește din palmares. Sud-americanii au fost foarte aproape de titlul mondial la ediția precedentă din Brazilia, dar atunci neamțul Mario Gotze le-a refuzat bucuria cu un gol marcat în prelungirile finalei. ”Pumele” au o ofensivă de invidiat cu Lionel Messi, Sergio Aguero, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala și Angel Di Maria.

În schimb, selecționerul Jorge Sampaoli are unele probleme în compartimentul defensiv. Portarul Sergio Romero s-a accidentat cu trei săptămâni înainte de începerea Campionatului Mondial și a fost înlocuit în lot cu Nahuel Guzman. În condițiile actuale, probabil că titular va fi Willy Caballero, în vârstă de 36 de ani, care a fost rezervă în acest sezon la Chelsea Londra.

Islanda a ajuns cu întârziere în Rusia

Islandezii se vor bucura de fotbal la turneul final din Rusia și, deși sunt cotați cu ultima șansă de calificare în Grupa D, ei sunt capabili de mari surprize. Selecționerul Heimir Hallgrimsson nu se bazează pe jucători de geniu, dar are la dispoziție un grup unit și extrem de bine pus la punct tactic.

Delegația nordicilor a plecat cu întârziere spre Rusia, după ce Hallgrimsson și-a pus bagajele în alt autobuz, iar la aeroport s-a trezit că nu își găsește laptopul pe care avea toate notițele și tacticile pentru turneu. Pierderea a provocat panică în rândul delegației nordicilor. În primul rând pentru că selecționerul și-a clădit cariera culegând și aprofundând informațiile pe care le avea în laptop. În al doilea rând pentru că avionul mai avea puțin și decola.

Islanda, țara cu cea mai mică populație din istoria CM

Nici selecționerul Argentinei, Jorge Sampaoli, nu a scăpat de probleme înaintea debutului la Campionatul Mondial din 2018. El este acuzat de comiterea unui delict foarte grav, care dacă se va dovedi a fi şi real, i-ar putea aduce ani buni de închisoare, nu numai îndepărtarea de la timona naţionalei. Sampaoli este acuzat de jurnalistul Gabriel Anello de tentativă de viol!

Islanda este o ţară cu o populaţie de 348.000 de oameni, iar 66.000 de suporteri şi-au manifestat dorinţa de a face deplasarea la turneul final, ceea ce ar însemna aproximativ 20% din populaţia ţării. De asemenea, Islanda a devenit țara cu cea mai mică populație care ajunge la Campionatul Mondial, doborând recordul deținut de Trinidad Tobago (1,3 milioane).

Cine va marca primul gol în meciul Argentina – Islanda? Messi – 3.30; Aguero – 4.50; Higuain – 4.50 (Cote oferite de Unibet)

Închide ×