Fotbal international

Argentina la Campionatul Mondial din 2018. Lotul Argentinei la CM 2018, programul şi cote la pariuri

18.05.2018 | 14:48
Argentina va participa în Rusia pentru a 16-a oară la un turneu final al Cupei Mondiale

Echipa națională a Argentinei merge la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia, care se va desfășura în perioada 14 iunie – 15 iulie, cu gândul să obțină al treilea titlu din istorie, după cele din 1978 și 1986. ”Pumele” speră ca Lionel Messi să se încoroneze campion mondial la Moscova și astfel să intre în legendă alături de Diego Maradona.

La ediția din 2014, argentinienii au câștigat grupa F cu trei victorii la limită: 2-1 cu Bosnia-Herțegovina, 1-0 cu Iran și 3-2 cu Nigeria. În optimile de finală au învins Elveția în prelungiri, scor 1-0, iar în sferturi au trecut tot cu 1-0, dar în 90 de minute, de Belgia. A urmat o semifinală cu Olanda și o calificare la loviturile de departajare, scor 4-2. În finala de pe Maracana din Rio de Janeiro, oamenii lui Alejandro Sabella au fost învinși de Germania cu 1-0 după prelungiri.

Cum s-a calificat Argentina la Campionatul Mondial 2018

Lionel Messi bucurându-se după hattrickul reușit în meciul cu Ecuador care a adus calificarea Argentinei la Campionatul Mondial din 2018
Lionel Messi bucurându-se după hattrickul reușit în meciul cu Ecuador care a adus calificarea Argentinei la Campionatul Mondial din 2018

Argentina s-a calificat cu mari emoții la Campionatul Mondial din Rusia, clasându-se pe poziția a treia în preliminariile sud-americane. Cu o etapă înainte de finalul calificărilor, ”pumele” erau în afara locurilor care duceau direct în Rusia. Hattrickul lui Messi din Ecuador, scor 3-1, coroborat cu înfrângerile formațiilor din Chile și Paraguay și cu egalul celor din Peru, i-au dus pe argentinieni la turneul final.

Lotul naționalei Argentinei la CM 2018

Selecționerul Jorge Sampaoli a anunțat un lot lărgit de 35 de jucători din care îi va alege pe cei 23 cu care va pleca în Rusia. Lista este plină de vedete care joacă în Europa, în frunte cu Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala, Sergio Aguero sau Angel Di Maria.

Singura absență de marcă din acest lot lărgit era totuși un așteptată. Sampaoli a decis să nu-l convoace pe atacantul Carlos Tevez, recent revenit la Boca Juniors după un periplu în China. Ținând cont de atacanții de valoare pe care îi are la dispoziție tehnicianul argentinian, absența lui Tevez nu miră pe nimeni.

Echipa națională a Argentinei pentru Campionatul Mondial din 2018
Echipa națională a Argentinei pentru Campionatul Mondial din 2018

Portari: Sergio Romero (Manchester United), Wilfredo Caballero (Chelsea Londra), Franco Armani (River Plate), Nahuel Guzman (Tigres);

Mijlocași: Manuel Lanzini (West Ham United), Lucas Biglia (AC Milan), Giovani Lo Celso (Paris Saint-Germain), Angel Di Maria (Paris Saint-Germain), Guido Pizarro (FC Sevilla), Ever Banega (FC Sevilla), Leandro Paredes (Zenit Sankt Petersburg), Enzo Perez (River Plate), Rodrigo Battaglia (Sporting Lisabona), Pablo Perez (Boca Juniors), Maximiliano Meza (Independiente), Ricardo Centurion (Racing Club), Cristian Pavon (Boca Juniors);

Atacanți: Lionel Messi (FC Barcelona), Paulo Dybala (Juventus Torino), Sergio Aguero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Juventus Torino), Diego Perotti (AS Roma), Mauro Icardi (Internazionale Milano), Lautaro Martinez (Racing Club).

Vedeta naționalei Argentinei la CM 2018

Lionel Messi este fără doar și poate marea vedetă a ”pumelor”. Ajuns la 30 de ani, superstarul de la FC Barcelona a câștigat cinci Baloane de Aur și o mulțime de trofee cu formația catalană, dar din păcate nu a obținut nimic cu prima reprezentativă a Argentinei. El a pierdut toate cele patru finale importante jucate la națională: Campionatul Mondial din 2014 și Copa America în 2007, 2015 și 2016. El este cel mai bun marcator din istoria naționalei Argentinei, dar la Campionatul Mondial din Rusia va avea o mare problemă. Messi, alături de Cristiano Ronaldo, este principala țintă a grupării teroriste Isis.

Lionel Messi va fi vedeta Argentinei la Campionatul Mondial din 2018
Lionel Messi va fi vedeta Argentinei la Campionatul Mondial din 2018

Leo Messi a debutat la naționala Argentinei într-un  meci amical cu reprezentativa Ungariei, scor 2-1, în 17 august 2005, la doar două luni după ce împlinise 18 ani. El nu va putea uita vreodată acea întâlnire, deoarece a primit cartonașul roșu la doar un minut după ce intrase pe teren. Superstarul argentinian a jucat 123 de meciuri la echipa națională și a marcat 61 de goluri.

Selecționerul Argentinei la Campionatul Mondial din 2018

Jorge Luis Sampaoli Moya, în vârstă de 58 de ani, este al treilea selecționer al Argentinei de la începutul campaniei de calificare, după Gerardo Martino și Edgardo Bauza. El a preluat naționala la 20 mai 2017 și a reuși in extremis calificarea la Campionatul Mondial. Sampaoli s-a remarcat în cei patru ani petrecuți la cârma naționale statului Chile. El a jucat la juniorii echipei Newell’s Old Boys, dar o accidentare gravă i-a pus prematur capăt carierei de fotbalist. A început cariera de antrenor la Juan Aurich în Peru, iar apoi a mai pregătit echipele Sport Boys, Coronel Bolognesi, Sporting Cristal, O’Higgins, Emelec, Universidad de Chile, naționala din Chile și FC Sevilla.

Jorge Sampaoli va fi selecționerul Argentinei la Campionatul Mondial din 2018
Jorge Sampaoli va fi selecționerul Argentinei la Campionatul Mondial din 2018

Programul naționalei Argentinei la CM 2018

16 iunie, ora 16:00 – Argentina – Islanda (Moscova, Spartak)

21 iunie, ora 21:00 – Argentina – Croaţia (Nijni Novgorod)

26 iunie, ora 21:00 – Nigeria – Argentina (Sankt Petersburg).

Obiectivele naționalei Argentinei la Campionatul Mondial din 2018

Sud-americanii nu pot avea decât un singur obiectiv în Rusia: titlul mondial. Faptul că beneficiază de aportul unuia dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, Lionel Messi, îi obligă pe argentinieni la performanța maximă. În aparență, oamenii lui Sampaoli par să aibă o grupă accesibilă, de care ar trebui să treacă de pe primul loc și astfel să evite o confruntare cu Franța în optimile de finală.

Argentina este în grupă cu Nigeria, Croația și Islanda la campionatul Mondial din 2018
Argentina este în grupă cu Nigeria, Croația și Islanda la campionatul Mondial din 2018

Dar proverbul cu ”socoteala de acsă nu se potrivește cu cea din târg” s-ar putea aplica în cazul Argentinei, mai ales că vor da piept cu arțăgoasa echipă a Islandei, cu o Croație plină de jucători talentați și de o Nigerie extrem de imprevizibilă.

Palmaresul naționalei Argentinei la Campionatul Mondial

Argentina a fost prezentă la 16 din cele 20 de ediții ale Campionatului Mondial, ratând calificarea în 1954 și 1970 și neparticipând în 1938 și 1950. ”Pumele” au în palmares două titluri mondiale în 1978 (pe teren propriu cu Mario Kempes în echipă) și în 1986 (în Mexic, cu Diego Maradona în formație). Argentinienii au mai ajuns de trei ori în finală, dar au pierdut în 1930, 1990 și 2014.

Ce cotă are Argentina la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Argentina este văzută de specialiști cu a cincea șansă la câștigarea Campionatul Mondial din Rusia, având cote cuprinse între 9,00 și 11,00 pentru succesul final. Sud-americanii au cotă de 1,58 să câștige grupa, de 1,14 să se califice în optimi și de 17,00 să încheie grupa pe ultimul loc.

Tags: