Sport

Argentina lui Scaloni caută titlul mondial cu Messi și un atac stelar. ”Visul a început deja”. Lotul „pumelor” pentru Qatar 2022

Lionel Scaloni a anunțat lotul de 26 pentru Cupa Mondială din Qatar, ofensiva pentru primul titlu după 1986 fiind condusă, firesc, de Lionel Messi.
11.11.2022 | 20:22
Argentina lui Scaloni cauta titlul mondial cu Messi si un atac stelar Visul a inceput deja Lotul pumelor pentru Qatar 2022
Cu Messi în fruntea unui atac stelar, Argentina visează la un nou titlu mondial. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Argentina abordează Cupa Mondială din Qatar cu speranțe mari, dar și cu nivel scăzut de presiune. Căci a pus capăt unei perioade de 28 de ani fără titlu major. Și a fost scenariul perfect. Victorie în fața Braziliei, la ea acasă, în finala Copa America 2021. Răzbunând două generații de jucători care au sfârșit cu eticheta de învinși. Iar acum își dorește titlul suprem și pune la bătaie o echipă cu un atac stelar.

Selecționerul argentinian Lionel Scaloni mizează pe revenirea lui Dybala și Di Maria alături de Messi

Succesul de la Copa America a reprezentat primul titlu continental pentru Leo Messi. Cel care abordează acum ceea ce va reprezenta ultima sa Cupă Mondială cu dorința de a câștiga trofeul.

ADVERTISEMENT

Lucru pe care Argentina nu l-a mai izbutit de la acel succes obținut în 1986 grație lui Diego Armando Maradona. Astfel că, un triumf, i-ar putea întări jucătorului lui PSG statutul de cel mai bun jucător din istoria fotbalului argentinian.

Are însă Argentina resursele pentru a triumfa? În principiu, da. Este lotul. Apoi spiritul de echipă. Readus de un Scaloni care a avut capacitatea de a manageria un vestiar plin cu vedete.

ADVERTISEMENT

Un spirit de echipă care a mai schimbat un lucru. Dacă în anii din urmă Argentina a visat să ia titlul grație lui Messi, acum visează să o facă pentru el.

Echipa Argentinei pentru Cupa Mondială

Iată cum arată lotul convocat de Lionel Scaloni pentru Cupa Mondială din Qatar. Competiție pe care sud-americanii o vor începe într-o grupă din care mai fac parte Arabia Saudită, Mexic și Polonia.

ADVERTISEMENT
  • Portari: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate) și Geronimo Rulli (Villarreal).
  • Fundași: Nahuel Molina (Atletico Madrid), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), German Pezzella (Real Betis), Nicolas Otamendi (Benfica), Lisandro Martinez (Manchester United), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolas Tagliafico ( Olympique Lyon) și Juan Foyth (Villarreal).
  • Mijlocași: Rodrigo De Paul (Atletico Madrid), Leandro Paredes (Juventus), Alexis Mac Allister (Brighton), Guido Rodriguez (Real Betis), Alejandro Papu Gomez (Sevilla), Enzo Fernandez (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen)
  • Atacanți: Angel Di María (Juventus), Lautaro Martinez (Internațional), Julian Alvarez (Manchester City), Nicolas Gonzalez (Fiorentina), Joaquin Correa (Internațional), Paulo Dybala (Roma) și Lionel Messi (Paris Saint-Germain).

”Visul a început deja. Aceasta este lista jucătorilor care vor îmbrăca tricoul naționalei Argentinei. Ei sunt mândri că sunt chemați și îl poartă. Să sperăm că și voi, ca fani, sunteți. Toți împreună”, a scris Scalloni pe twitter.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a fost nevoit să renunțe la Giovani Lo Celso. Mijlocașul lui Villarreal a fost operat după o accidentare musculară, locul său fiind luat de Exequiel Palacios.

În schimb, deși erau multe îndoieli în ceea ce-i privește pe Dybala și Di Maria, care au lipsit vreme bună la echipele lor de club, lucru care îl îngrijora și pe Messi, Scaloni i-a convocat pentru Qatar. Și în momentul în care va simți că aceștia au forma fizică necesară va miza pe ei. Lucru valabil și pentru fundașul Juan Foyth, de la Villarreal.

ADVERTISEMENT
Tags: