Maradona îşi anunţă revenirea după amicalul Argentina - Nigeria 2-4!

argentina-nigeria, maradona revenire, selectioner

Diego Maradona a fost extrem de dezamăgit după meciul amical Argentina - Nigeria 2-4, disputat la Krasnodar, iar la finalul lui şi-a anunţat revenirea pe banca tehnică.

Câştigător al Cupei Mondiale în 1986, Maradona a fost furios după înfrângerea din amicalul Argentina - Nigeria 2-4 şi a făcut o postrare pe contul de Instagram în care anunţă că vrea să redevină selecţionerul ”pumelor” şi a publicat un tabel prin care arată că a avut cea mai mare eficienţă la prima reprezentativă dintre toţi antrenorii din 1970 şi pănâ în prezent.

”Cine a câştigat mai mult? Să tragem concluziile. Sunt supărat că se duce prestigiul nostru, dar nu jucătorii sunt vinovaţi. Vreayu să revin!!!”, a scris Maradona pe Instagram, alături de tabelul cu eficienţa selecţionerilor. Fostul mare fotbalist a pregătit naţionala Argentinei la Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010, atunci când a ajuns până în sferturile de finală.

Aguero a leşinat la meciul Argentina - Nigeria 2-4

Conform tabelului publicat, Maradona are o eficienţă de 75% la sută ca selecţioner al Argentinei, înregistrând 18 victorii şi şase înfrângeri în 24 de partide. Pe locul doi în această ierarhie se află Gerardo Martino, cu 74% eficienţă în 29 de meciuri, Alejandro Sabella, cu 72% eficienţă în 41 de întâlniri, şi Alfio Basile şi Marcelo Bielsa, ambii cu câte 70% eficienţă.

Partida amicală Argentina - Nigeria 2-4 s-a disputat la Krasnodar, cele două formaţii pregătindu-se pentru Cupa Mondială de vara viitoare. Lipsiţi de Lionel Messi, sud-americanii au condus cu 2-0, dar africanii au revenit spectaculos datorită celor doi atacanţi din Premier League, Kelechi Iheanacho şi Alex Iwobi. Atacantul Sergio Aguero a leşinat în vestiar la pauza jocului şi a fost transportat de urgenţă la un spital din Krasnodar.