Sport

Argentinienii, încântaţi de succesul pe Maracana: „Victoria e de două ori mai dulce“. Video

Argentina a câştigat, după 28 de ani, Copa America. A învins în finală marea rivală Brazilia.
11.07.2021 | 06:54
Argentinienii incantati de succesul pe Maracana Victoria e de doua ori mai dulce Video
ADVERTISEMENT

Argentina a câştigat finala Copa America, după 1-0 în faţa Braziliei, chiar pe stadionul Maracana.  Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Angel Di Maria, în minutul 22.

Eroul Argentinei a mărturisit la finalul partidei ce i-a spus Messi înainte de meci. Di Maria, care a ratat precedentele 3 finale ale ţării sale, a reuşit să marcheze golul care a decis-o pe aceasta din 2021.

ADVERTISEMENT

Angel Di Maria: „Messi îmi mulţumea mie şi eu lui

„Este incredibil. Leo îmi mulţumea mie şi eu lui. Mi-a spus înainte de meci că asta va fi finala mea, pentru cele pe care nu le-am putut juca în Chile şi SUA (Copa America 2015 şi 2016) sau chiar aici, în Brazilia, la Mondialul din 2014.

Ce s-ar fi întâmplat dacă jucam în celelalte? Se vede că trebuia să fiu astăzi. Şi am fost. 

ADVERTISEMENT

Lui Rodri (Rodrigo De Paul) i-am spus înainte de partidă că fundaşul lateral de pe banda asta (Renan Lodi) dormea puţin. Şi a ieşit foarte bine, foarte similar cu golul pe care l-am marcat Nigeriei în finala de la Jocurile Olimpice.

Sunt fericit pentru fetele mele, pentru soţia mea, pentru părinţii mei, pentru toată lumea care ne-a încurajat şi pentru toţi suporterii nebuni care au venit aici. Se apropie un Mondial şi e un vis foarte mare“, a spus Angel Di Maria la finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Emiliano Martinez: „Am vrut să îi oferim un titlu celui mai bun jucător din lume

Portarul Emiliano Martinez, care a avut câteva intervenţii salvatoare şi contra Braziliei, a fost desemnat cel mai bun pe postul lui la ediţia curentă de Copa America.

„Eu spun de câteva luni: vrem să îi oferim un titlu celui mai bun jucător din lume. I-am zis soţiei că acesta este visul meu şi m-a înteles. Nici până acum nu mi-am cunoscut fiica.

ADVERTISEMENT

Acum vreau să mă bucur alături de familie, să-mi îmbrăţisez fetiţa. S-au întâmpălat multe, nu foarte multă lume a avut încredere în mine, dar a trecut. Am reuşit. Pandemia ne face pe toţi să suferim, iar victoria aceasta este pentru toţi argentinienii“, a spus şi portarul Emiliano Martinez.

Lautaro Martinez: „Victoria e de două ori mai dulce“

„Voi păstra pentru totdeauna acestă medalie. Am intrat în istoria naţionalei. De mult timp nu mai câştigasem un titlu, iar astăzi am reuşit. 

Nu erau multe de spus înainte de meci. Totul era în mâinile noastre. Această Copa ar fi trebuit să se desfăşoare în Argentina, dar ne bucurăm de două ori mai tare pentru că o victorie contra Braziliei aici e de două ori mai dulce“, a completat şi Lautaro Martinez.

ADVERTISEMENT