News

Argeșean bătut cu bestialitate în propria curte. Replica șocantă dată de operatorul 112 soției victimei

Un argeșean a fost bătut cu cruzime de alți patru indivizi în propria curte. Soția victimei a sunat la 112 pentru a se plânge de situație, însă replica primită a fost una șocantă.
08.08.2022 | 09:45
Argesean batut cu bestialitate in propria curte Replica socanta data de operatorul 112 sotiei victimei
Argeșean bătut cu bestialitate în propria curte. Replica șocantă dată de operatorul 112. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ies la iveală detalii revoltătoare dintr-un caz extrem de grav petrecut în urmă cu un an și jumătate în județul Argeș.

Argeșean bătut cu bestialitate în propria curte

O familie din satul argeșean Băjești a trăit, în decembrie 2020, momente groaznice, peste care probabil nu va trece niciodată.

ADVERTISEMENT

Tatăl, capul familiei, a fost bătut cu cruzime cu un levier, cu pumnii și picioarele, de mai mulți indivizi intrați cu forța în curtea lui. Aceștia au dorit să se răzbune în numele unui coleg de serviciu care îl bănuia pe bărbat că i-ar fi spus patronului că îl fura.

Din păcate, deși trăim într-o țară membră UE, cu instituții de forță, ”gata să intervină în sprijinul cetățeanului”, pe bărbatul din Argeș nu l-a ajutat nimeni. Autoritățile au ajuns la casa acestuia când era prea târziu.

ADVERTISEMENT

Fiul victimei a fost cel care a încercat să-și ajute tatăl, dar agresorii vrut să îl lovească și pe el cu ranga. Prezentă și ea de față în momentul agresiunii, mama s-a așezat în fața copilului și a încasat ea lovitura.

Replica șocantă dată de operatorul 112 mamei victimei

Un aspect cel puțin la fel de grav precum agresiunea din curtea familiei din Argeș este comportamentul sub orice critică al operatorului de la 112.

ADVERTISEMENT

Soția victimei sunase dinainte de agresiune la 112, să spună că soțul ei este amenințat de un individ. În loc să facă tot ce-i stă în putință să ajute familia aflată la necaz, operatorul 112 i-a spus femeii disperate să revină cu telefonul ”după ce agresorul va veni la poartă”.

Iată istoricul convorbirii șocante cu Serviciul Unic de Urgență 112.

Primul apel, efectuat la 19:13. Soția bărbatului amenințat a cerut atunci un echipaj de poliție, temându-se că partenerul său de viață va fi agresat.

ADVERTISEMENT

Disperată, femeia i-a spus dispecerului că l-a auzit pe individ cum i-a zis partenerului ei ”vin peste tine”, dar și că toți cei implicați în poveste sunt beți și îi este frică de ceea ce s-ar putea întâmpla.

Cu o lipsă totală de interes și cu un dispreț fără margini, operatorul de la 112 i-a spus să revină cu apelul atunci când făptuitorii își vor face simțită prezența. Nici nu s-a pus în discuție trimitere unei mașini de poliție la fața locului. Cum era de așteptat, în locul Poliției, la casa familiei au apărut agresorii.

Al doilea apel, la 19:21. Femeia a apelat iar serviciul 112. Șocată, aceasta a spus că vede la poartă o mașină din care coboară mai mulți indivizi care lovesc porțile cu leviere.

Al treilea apel, la 19:28. Femeia a sunat a 3-a oară la numărul de urgență, însă temerile ei erau deja adeverite. Soțul era deja bătut și inconștient în grădină.

De această dată, a ajuns și un echipaj de poliție. Agenții nu au mai putut decât să sune la ambulanță și să anunțe că victima este rănită grav.

Dispecerii de la 112, nicio sancțiune

Potrivit Jurnalul.ro, bărbatul bătut a avut nevoie de 70 de zile de refacere. În prezent, soția și copilul său încă sunt extrem de traumatizați din cauza evenimentului.

Țipetele și zgomotul loviturilor primite de victimă apar și pe înregistrări. Alături de actele medicale, arme, mărturii și interceptări, procurorii au adus la dosar și înregistrările apelurilor la 112.

Se confirmă cele patru apeluri: 3 ale femeii și unul al agentului de poliție. Pe una din înregistrări se aud țipetele și zgomotul răngilor. Acestea au fost folosite strict ca probe în apărarea victimelor. În ceea ce-i privește pe dispecerii 112, aceștia nu au fost niciodată întrebați ceva.

Justiția s-a pronunțat în acest caz. Cei patru indivizi care l-au bătut pe argeșean au fost condamnați. Toți au primit pedepse de închisoare cu executare. Ei sunt deja după gratii.

ADVERTISEMENT