ADVERTISEMENT
Sporturi

Argint și bronz pentru România la Jocurilor Olimpice de tineret!

Autori: Traian Terzian, Valeriu Tache | 09.10.2018 | 08:45
Delegația României la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires și-a adăugat în palmares încă două medalii, una de argint și alta bronz

Delegația României la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires și-a adăugat în palmares încă două medalii, una de argint și alta bronz. Ele au fost obținute de înotătorul Daniel Cristian Martin în proba de 100 metri spate și de halterofila Mihaela Valentina Cambei, la categoria 48 de kilograme.

ADVERTISEMENT

Daniel Cristian Martin a fost cronometrat cu timpul de 53 de secunde și 59 de sutimi, ffind întrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, care a fost mai rapid cu 33 de sutimi de secunde (53.26). Medalia de bronz i-a revenit italianului Thomas Ceccon. Imediat după finala de la 100 metri spate, înotătorul român s-a calificat și în ultimul act al probei de 100 metri fluture, realizând al cincilea timp din semifinale.

Argint și bronz pentru România la Jocurilor Olimpice de tineret

După argintul cucerit de înotătorul Daniel Cristian Martin, România și-a adăugat un palmares și o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de tineret prin halterofila Mihaela Valentina Cambei, la categoria 48 de kilograme. Aceasta a avut un total de 158 de kilograme, 70 la smuls şi 88 la aruncat. Ea a fost întrecuta doar de mexicanca Yesica Yadira Hernandez Vieyra, care a ridicat un total de 171 de kilograme, 74 la smuls şi 97 la aruncat, şi de columbianca Yineth Milena Santoya Ortiz, care a reușit o performanţă de 162 de kilograme la total, 76 la smuls şi 86 la aruncat.

ADVERTISEMENT
Mihaela Valentina Cambei a pozat fericită după ce a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de tineret
Mihaela Valentina Cambei a pozat fericită după ce a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de tineret

Prima medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires a fost aurul adus de judoka Adrian Şulcă, la categoria 81 de kilograme. Acesta a reușit marea performanță după ce l-a învins în finală prin ippon pe cehul Bezdek Martin.

România este reprezentată de 34 de sportivi la 14 discipline în cadrul celei mai importante competiții la nivel de tineret. Jocurile de la Buenos Aires, capitala Argentinei, au început la 6 octombrie și se vor încheia în 18 octombrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!