News

Arhiepiscopia din Suceava și-a făcut firmă de asigurări. Bisericile, obligate să încheie poliţă numai cu această societate

11.11.2020 | 19:23
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia din Suceava și-a înființat firmă de asigurări. Aceasta poartă numele de SC ASR Bucovina SRL.

Astfel, de la 1 noiembrie, preoţii şi monahii din judeţul Suceava sunt obligaţi să îşi asigure bunurile parohiale la firma de asigurări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

ADVERTISEMENT

Această hotărare a creat nemulțumiri în rândul preoților. Parohiile vor fi forțate să renunțe la vechiile contracte pe care le aveau cu alte firme de asigurare.

Arhiepiscopia din Suceava are firmă de asigurări

Firma Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost înfiinţată pe 15 octombrie.

 „Ca urmare a hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial nr. 3367 din data de 29.10.2020, vă aducem la cunoştinţă că toate poliţele de asigurare care aparţin unităţilor de cult din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor se vor încheia doar prin societatea comercială S.C ASR Bucovina SRL care aparţine eparhiei noastre începând cu data de 1.11.2020.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm respectuos să comunicaţi tuturor unităţilor de cult de pe raza Protopopiatului”, se precizează în decizia instituţiei bisericeşti.

Hotărârea Permanenţei Consiliului Eparhial a creat un val de nemulţumiri în rândul preoţilor, conform presei locale. Parohiile sunt nevoite să închidă contractele vechi, iar asta ar urma să genereze anumite tensiuni.

ADVERTISEMENT

Un raport șocant a atras astăzi interesul presei internaționale. Practic, este vorba despre o anchetă privind Biserica Catolică din Anglia și Țara Galilor. Instituțiile bisericești și-ar fi prioritizat reputația în dauna victimelor abuzurilor sexuale ale preoților, conform The Guardian.

„Este destul de clar că reputația Bisericii a fost pusă înaintea binelui victimelor, acuzațiile fiind ignorate iar agresorii protejați. Chiar și astăzi, răspunsurile Bisericii Catolice sunt în contradicție cu promisiunea Papei Francisc de a acționa decisiv în ce privește această problemă extrem de importantă”, a spus profesorul Alexis Jay (cel care a condus ancheta).

ADVERTISEMENT