News

Arhiepiscopia Tomisului, prima reacție după achitarea lui ÎPS Teodosie: „Înălțarea Domnului aduce înălțarea unei justiții drepte”

06.06.2019 | 14:07
Arhiepiscopia Tomisului prima reactie dupa achitarea lui IPS Teodosie Inaltarea Domnului aduce inaltarea unei justitii drepte

Curtea de Apel Constanța a decis joi o achitare în primă instanță în dosarul Nazarcea pentru arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. Hotărârea nu este definitive și poate fi atacată în 10 zile de la comunicarea acestei decizii. Cu ocazia acestei achitări, Arhiepiscopia Tomisului a scris un mesaj de încurajare pentru Teodosie, pe care a legat-o și cu sărbătoarea Înălțării.

Arhiepiscopia Tomisului, reacție după achitarea lui Teodosie

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului a scris un mesaj prin care arată că se bucură de achitarea lui Teodosie: „Sărbătoarea Înălțării Domnului aduce tuturor bucuria înălțării unei justiții drepte. Pe fond, s-a demonstrat că toți slujitorii Domnului și ceilalți inculpați au fost târâți pe nedrept într-un proces. Pentru aceasta nu condamnăm pe nimeni, ci ne rugăm în continuare lui Dumnezeu, iertând pe cei ce au văzut infracțiuni acolo unde nu e cazul.”

Oficialii clerului din Constanța au transmis și un mesaj către Înalta Curte, pentru care se roagă să dea „achitare” în dosar: „Arhiepiscopia Tomisului mulțumește Curții de Apel pentru că a săvârșit o judecată dreaptă și nu s-a lăsat influențată de presiunile exterioare actului de justiție. Avem încrederea că Înalta Curte va păstra această sentință de achitare a tuturor celor din dosarul Nazarcea.”, transmite Arhiepiscopia Tomisului.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, după achitarea lui ÎPS Teodosie *foto: digi24
Reacția Arhiepiscopiei Tomisului, după achitarea lui ÎPS Teodosie *foto: digi24

IPS Teodosie, acuzat de un prejudiciu de 1,3 milioane de lei în Dosarul Nazarcea

Arhiepiscopul Tomisului este probabil cel mai controversat lider al Bisericii Ortodoxe Române, după ce DNA Constanța a deschis mai multe dosare pe numele său. În dosarul Nazarcea, procurorii anti-corupție cer condamarea lui IPS Teodosie, careeste acuzat că ar fi obținut pe nedrept fonduri europene.

Nazarcea este denumirea fermei pe care Arhiepiscopia o are în administrare şi pentru care a obţinut fondurile APIA verificate de procurorii DNA. Prin acest dosar, liderul BOR ar fi comis un prejudiciu de aproximativ 1,3 milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat după hotărârea definitivă, IPS Teodosie ar putea să primească o pedeapsă cuprinsă între 2 și 7 ani.

Tags: