News

ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, infectat cu Covid-19. “Nu este intubat”. Update

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților dezminte informația potrivit căreia ÎPS Calinic ar fi internat în stare gravă cu Covid-19, la un spital din Iași.
27.09.2021 | 13:57
IPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor infectat cu Covid19 Nu este intubat Update
ADVERTISEMENT
27-09-2021
12:46

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților:” ÎPS Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical”

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au transmis că ÎPS Calinic nu este internat și intubat la un spital din Iași, așa cum s-a auzit, ci are o formă ușoară de Covid pentru care urmează un tratament.

”În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

– La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

– Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: ierarhi, monahi și monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă”, a transmis printr-un comunicat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost depistat pozitiv, în urmă cu câteva zile. Între timp, iată că starea lui s-a înrăutățit și a avut nevoie de internare.

De asemenea, la spitalul unde este internat, arhiepiscopul se află intubat. Informația a fost dată de către publicația locală stirisuceava.net. Momentan, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților nu a comunicat nimic pe această temă.

ADVERTISEMENT

ÎPS Calinic ar fi luat virusul de la fostul său șef de cancelarie, răpus de Covid-19

ÎPS Calinic ar fi contaminat Covid-19 de la David Oprea, fostul șef al cancelariei sale, care a murit din cauza acestui virus la începutul lunii septembrie. După ce David Oprea s-a stins din viață, ÎPS Calinic s-a testat și a ieșit pozitiv.

În urma agravării stării sale de sănătate, ÎPS Calinic a fost tratat inițial în reședința arhipiescopală de la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. În cele din urmă, s-a decis transferul său la un spital din Iași.

ADVERTISEMENT

Fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților a murit anul trecut din cauza coronavirusului

ÎPS Pimen, fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a fost răpus în 2020 de coronavirus. Decesul s-a produs la Institutul Matei Balș din București.

ÎPS Pimen avea 90 de ani și de parcă își prevăzuse moartea, el avea toate cele necesare pregătite. Ba chiar a lăsat în urma sa și un testament, printr-un interviu acordat pentru Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

”Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap (…)

După ce voi fi băgat în mormânt și oamenii vor pleca și va rămâne doar groparul, să se audă, mai încet, așa, în surdină, «Marșul funebru», de Chopin, «Balada» lui Ciprian Porumbescu, ceva din «Rapsodia» lui George Enescu și un bucium. Sau două buciume.

ADVERTISEMENT

Să fie… Să cânte așa, mai în surdină… Pentru că este prea frumoasă Bucovina și prea frumoase cântecele noastre românești”, declara fostul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

În iulie 2020, ÎPS Pimen a fost înlocuit de ÎPS Calinic. Numele său a fost hotărât în cadrul unei adunări a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

ÎPS Calinic s-a născut pe 18 noiembrie 1957. În 1980 s-a călugărit la Mănăstirea Putna, iar patru ani mai târziu a primit numele de Calinic.

ADVERTISEMENT