News

Arhiepiscopul Teodosie a căzut pe scările catedralei din Constanța la slujba de Bobotează

05.01.2021 | 17:36
Arhiepiscopul Teodosie a cazut pe scarile catedralei din Constanta la slujba de Boboteaza
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a avut parte de un incident neplăcut la slujba de sfințire a apei pe care a ținut-o la catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. Prelatul s-a împiedicat pe scările catedralei când se pregătea să sfințească butoaiele cu apă, informează Antena 3.

Apropiindu-se de rampa amenajată pentru sfințirea butoaielor, arhiepiscopul a căzut pe scări, iar enoriașii din apropiere l-au ajutat să se ridice.

ADVERTISEMENT

Clericul a ieșit nevătămat din acest incident, care l-a făcut chiar să zâmbească. Restul ceremoniei a decurs fără alte incidente.

Arhiepiscopul Teodosie nu a purtat nici acum mască

Nici de această dată, arhiepiscopul Teodosie nu a purtat masca de protecție, chiar dacă în curtea catedralei se aflau câteva sute de credincioși.

ADVERTISEMENT

Totuși, prelatul a cerut încă de luni celor care vor veni  la slujba de sfințire a apei să păstreze pe cât posibil distanța între ele și să evite înghesuiala.

Apa din butoaiele imense va fi pusă în 120.000 de bidoane de plastic care apoi vor fi distribuite în parohii.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Teodosie consideră că ” apa sfințită va combate și bolile și microbii”. De asemenea, arhiepiscopul crede că este nevoie ”să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.

Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie, luni, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași.

(…)Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm”, a mai spus Teodosie.

Se va păstra și tradiția aruncării crucilor în mare. Cele trei cruci vor fi aruncate în Portul Tomis.

 

ADVERTISEMENT
Tags: