News

Arhiepiscopul Teodosie a sfidat autoritățile de Crăciun: a ținut slujba în biserică, fără mască

25.12.2020 | 19:32
Arhiepiscopul Teodosie a sfidat autoritatile de Craciun a tinut slujba in biserica fara masca
ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a încălcat prevederile legale privind carantina ținând slujba de Crăciun în interiorul catedralei “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, fără ca el și ceilalți preoți să poarte mască de protecție.

Constanța se află în carantină până pe 1 ianuarie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, iar ordinul de carantinare prevedea ca slujbele religioase să se desfășoare doar în exteriorul lăcașurilor de cult.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Constanța, Silviu Coșa, a spus că situația este în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică, informează News.ro.

Arhiepiscopul Teodosie a încălcat din nou legea

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, începând cu ora 8.30, liturghia de Crăciun, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” împreună cu un sobor de preoţi, la slujbă asistând câteva zeci de persoane care purtau mască de protecţie. Mai puțin arhiepiscopul Teodosie şi ceilalţi preoţi care au participat la oficierea liturghiei.

ADVERTISEMENT

Enoriașii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță, cu această ocazie fiind nevoiți să îndepărteze masca de protecție timp de câteva secunde.

După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie.

ADVERTISEMENT

Ordinul de carantinare a Constanței permitea oficierea slujbelor religioase, dar numai în exterior, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc.

După slujbă, prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a afirmat că situația de la catedrală se află„ în atenţia organelor de ordine şi siguranţă publică”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, IPJ Constanța a precizat în zona catedralei au fost prezente echipaje de poliție care au împărțit măști de protecție enoriașilor. Polițișii nu au blocat accesul oamenilor în catedrală.

Patrulele mixte de poliţişti şi jandarmi s-au deplasat în zonă, au verificat respectarea măsurilor de protecţie individuală, în ceea ce priveşte purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială, inclusiv oferirea de măşti de protecţie. Forţele de ordine au acţionat preventiv, informând persoanele cu privire la legislaţia actuală în ceea ce priveşte portul corespunzător al măştii de protecţie, astfel încât să acopere faţa şi gura”, a transmis IPJ Constanţa.

ADVERTISEMENT