News

ÎPS Teodosie, amendat pentru că nu a respectat carantina. Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia și amenzile. Update

Polițiștii din Constanța au decis sancționarea cu 1.000 de lei a arhiepiscopului Teodosie al Tomisului. Acesta a încălcat măsurile de carantinare, impuse prin legea 55/2020. Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia.
25.01.2022 | 11:10
IPS Teodosie amendat pentru ca nu a respectat carantina Arhiepiscopia Tomisului contesta decizia si amenzile Update
ADVERTISEMENT
25-01-2022
09:13

Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia și amenzile primite de Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului contestă decizia de carantinare pe care a primit-o ÎPS Teodosie la întoarcerea din Iordania, precum și cele trei amenzi pe care acesta le-a primit luni, deoarece nu a respectat legea.

Amenzile sunt considerate ilegale, iar ÎPS Teodosie este considerat nevinovat de aceste fapte.

ÎPS Teodosie ar fi fost anunțat încă de la sosirea pe aeroport de măsura carantinării, dar Arhiepiscopia Tomisului susține că el a fost înștiințat abia ieri, la ora 13.

”Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00.

Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate.

E absurd să fii amendat fără să fii vinovat,” se arată în comunicatul emis de biroul de presă al Arhiepiscopului Tomisului.

24-01-2022
13:45

Teodosie, amendat pentru a treia oară

ÎPS Teodosie a primit o a treia contravenție din partea polițiștilor de la Secția 3 Constanța, tot pentru încălcarea carantinei de 10 zile după revenirea din vizita făcută în afara României. De această dată, ierarhul a fost găsit la o conferință, anunțată în programul său.

“Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, a anunțat IPJ Constanța.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a primit o amendă din partea polițiștilor unei secții din Constanța. Ierarhul nu ar fi respectat prevederile legii  55/2020 și nu ar fi stat în carantină, notează G4Media.

Informațiile din acest caz indică faptul că arhiepiscopul ar fi trebuit să stea în izolare deoarece a fost un contact direct al unei persoane diagnosticate anterior cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În contextul noilor reglementări legale, dat fiind că arhiepiscopul Teodosie nu este vaccinat, autoritățile au stabilit o perioadă de izolare de zece zile.

Polițiștii din Constanța au confirmat informațiile din spațiul public legate de amendarea arhiepiscopului. În plus, aceștia au precizat că el a primit o contravenție de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, în jurul orei 8,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat, în interiorul unei biserici din municipiul Constanţa, un bărbat, de 66 de ani, care nu a respectat prevederile legale în ceea ce priveşte măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, au transmis oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu

Teodosie ar fi părăsit carantina în care a fost plasat de Direcția de Sănătate Publică Constanța pentru a ținut liturghia de luni dimineața în catedrala arhiepiscopală. Ulterior, el s-ar fi deplasat la Crucea Marinarilor de pe faleza cazinoului, acolo unde au loc o serie de ceremonii cu ocazia Unirii Mici.

ADVERTISEMENT

Surse apropiate de Arhiepiscopia Tomisului, citate de Antena 3, susțin că Teodosie, urmează să se întâlnească cu un avocat pentru a discuta situația contravenției pe care a primit-o. De asemenea, ar urma să facă declarații după această discuție.

ÎPS Teodosie a primit o a doua contravenție de 1.000 de lei

IPJ Constanța a transmis că arhiepiscopul Teodosie a mai primit o a doua contravenție în valoare de 1.000 de lei tot pentru nerespectarea măsurilor de izolare, transmite Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, în jurul orei 11.00, polițiști din cadrul Secției 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, deși pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei”, au transmis polițiștii.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat, în mod neoficial, că ÎPS Teodosie nu ar fi primit cele două contravenții în mod oficial, în ciuda confirmărilor oferite de autorități.

Pozițiile controversate ale arhiepiscopului Teodosie pe tema pandemiei

Teodosie al Tomisului este recunoscut în spațiul public românesc pentru declarațiile controversate pe care le-a făcut de la începutul pandemiei de Covid-19. El a declarat în câteva rânduri că nu este de acord cu experții în sănătate.

De asemenea, el este recunoscut și pentru modul în care s-a plasat în raport cu restricțiile impuse de către autorități. Părăsirea carantinei nu este singura instanță în care arhiepiscopul a încălcat aceste reguli, el împărtășind în primele luni ale pandemiei peste 100 de persoane cu aceeași linguriță.

De asemenea, Teodosie a transmis și o serie de mesaje împotriva vaccinării, susținând chiar că imunizarea are un potențial fatal.

În luna decembrie, a fost observată o schimbare a atitudinii publice a arhiepiscopului. Astfel, el a transmis într-o emisiune că există riscul îmbolnăvirii de Covid-19, chiar dacă credem sau nu în existența acestei afecțiuni.

ADVERTISEMENT
Tags: