News

Arhitectul-șef al Bucureștiului pleacă de bunăvoie, înainte ca Nicușor Dan să-l demită

10.10.2020 | 10:09
Arhitectulsef al Bucurestiului pleaca de bunavoie inainte ca Nicusor Dan sal demita
Nicușor Dan a început „curățenia” la Primăria Capitalei Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, a ales să plece de la Primăria Municipiului București după ce a aflat că Nicușor Dan voia să-l dea afară.

Acesta a declarat că „nu poate lucra cu un astfel de om”, făcând referire la Nicușor Dan, conform libertatea.ro

ADVERTISEMENT

„Dacă nu își încheie detașarea, o voi face eu”, a spus, în replică, primarul ales al Bucureștiului, care taie astfel primul nume de pe o listă lungă.

Nicușor Dan începe eliminarea numelor de pe „lista neagră”

Fiind  întrebat pe cine vrea să dea afară din Primăria Capitalei, la cald, după anunțul privind câștigarea alegerilor, Nicușor Dan a pronunțat două nume : Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic, și Ștefan Dumitrașcu, arhitectul-șef.

ADVERTISEMENT

Arhitectul-șef al Capitalei spune că „e urât” ca un primar, un politician, să facă astfel de afirmații, prin care amenință cu concedierea funcționarii publici din instituția pe care urmează să o conducă.

În ceea ce privește acuzațiile pe care Nicușor Dan i le aduce, cum că a semnat mai multe acte în mod ilegal, Dumitrașcu arată că instanța l-a găsit nevinovat în toate dosarele în care a fost vizat.

ADVERTISEMENT

„Îl provoc pe Nicușor Dan să arate măcar un astfel de act și, dacă nu poate, să-și retragă acuzațiile”, a spus Ștefan Dumitrașcu.

„Voi înceta eu detașarea, pentru că nu pot lucra cu un astfel de om. Este sub demnitatea mea să discut cu el probleme urbanistice”, a declarat acesta care a ajuns în poziția de arhitect-șef al Bucureștiului în 2017, prin detașare de la Primăria Sectorului 3, unde ocupa aceeași poziție.

ADVERTISEMENT

Cei doi s-au aflat într-un război al plângerilor penale

În calitate de președinte al Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan s-a confruntat des cu Ștefan Dumitrașcu. Acesta din urmă s-a ales și cu un dosar la DNA, care a fost clasat în 2018, soluție confirmată și la Curtea de Apel, în 2019.

După ce a făcut mai multe vizite la DNA, Ștefan Dumitrașcu i-a întors serviciile lui Nicușor Dan și, la începutul acestui an, a depus o plângere penală pe numele acestuia, pe motiv că ar fi indus în eroare organele judiciare.

Noul primar are o „listă neagră” destul de lungă, motiv pentru care anunță că va face un audit de personal la nivelul întregii instituții, pentru a vedea exact câte posturi sunt ocupate prin concurs, câte prin detașare și ce posturi sunt vacante. Toți angajații vor fi evaluați și va fi verificată inclusiv legalitatea concursurilor.

„La detașări este simplu, conducătorul instituției poate opri pe loc detașarea. Mai sunt situații, cum este cazul lui Adrian Iordache, unde încălcările sunt flagrante, iar Comisia de disciplină poate dispune încetarea. Mai sunt, de asemenea, din informațiile mele, oameni care au dat concurs fără a avea diplomele cerute, iar aici vom face verificări”, a explicat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT